Gerai DOS yra operacinė sistema, bet ar su ja gali naršyti po internetą? Žiūrėti filmus ir šiaip naudotis kuo mes esame įpratę. Jei žmogus klausia kas yra DOS, siūlyti Linux - švelniai tariant neišmanymas.
Nieko negalima gero padaryti, tik nereikia sakyti, kad ne operacinė.
Siūlyti Linux - netgi labai išmanymas. Jei žmogus mažai išmano/ visiškai neišmano apie kompiuterį jam tik Linux duoti, tik Linux, kad paskui mažiau problemų kiltų.
OK, ... Nesu prieš Linux... Linux OS skirtas pažengusiems. Ir jei žmogus nors kiek nors išmano kas yra kompiuteris ir kaip valdomi jo viduriai (vaizdžiai tariant) - Linux idealus variantas. veikia greitai, neapkrauna geležies.
Linux tik pažengusiems? Visiškas absurdas. Linux visiems, ypač tiems, kurie dar neįpratę prie Windows. Jau seniai praėjo tie laikai, kai Linux buvo tik pažengusiems. Apie jokius vidurius išmanyti irgi nereikia. Yra operacinė sistema, ji veikia, veikia stabiliau nei Windows, yra naršyklė, yra visokių kodekų prigrūsta ir programų, kas reiškia, kad žmogui niekuo nereiks rūpintis, viskas ir taip veiks. Dėl tam tikrų priežasčių neišmanantis žmogus netgi nesugebės nieko pridirbti (kaip su Windows), nes sistema jam paprasčiausiai neleis nieko panašaus padaryti.
O kas liečia Windows tai tikrai nera vien "verslininku" prasimanymas. Pabandyk savo mamai pasiulyti ant Linux Skype susinstaliuoti. Paziurek su kokiom ji problemom ir suprasi. .
Mano mama kompiuteriu nemoka naudotis. O jei pas ją atsiras kompiuteris, tikrai sugrūsiu Linuxus, vien jau tam, kad man nereiktų kas dvi savaites važiuot ir tvarkyt.
Su Linux Skype gi puikiausiai veikia, ir suinstaliuot dar lengviau nei Windowsuose. Eini į paketų tvarkyklę, įrašai Skype ir spaudi Install. Paprasčiau nei ieškoti internete, siųstis ir instaliuoti.
Bet kaip jau sakiau, neišmanantiems žmonėms reikia, kad kas pirma viską sutvarkytų, suinstaliuotų reikalingas programas ir pan. Aišku, kad naujai prisėdęs prie kompiuterio žmogus pasiklys Linuxuose (lygiai taip pat kaip ir Windowsuose).
O profesionalas gali viska paruosti su Linux, ir bus taip - kad kainuos daugiau nei isigijus Windows
Gal galima plačiau? Nes man dabar atrodo, kad čia visiška nesąmonė.
Papildyta:Prie to pačio dar vienas klausimas: kada paskutinį kartą bandėte Linux operacinę sistemą ir kurią? Noriu žinoti, kiek pagrįstai kalbate.