Įkraunama...
Įkraunama...

Laptopo pirkimas

QUOTE(acuktuvaz @ 2009 07 29, 08:19)
Toshibos privenk. Pries 8-10 metu jie labai gerus laptopus gamino, dabar gi... Dell studio su LED ekranu visai nieko variantas. pats naudoju asus f80L, labai mielas.

na nors vienas normaliai pasake savo nuomone smile.gif kaip mes sakom "nori Toshibos - vaziuok i Japonija, sumokek didele suma ir turesi gera kompa" ax.gif Dell studio tikrai geru variantu yra, tik su naujausiais truputi beda, kad draiveriu jiems normaliu dar ner doh.gif ir problemos su DVD skaitytuvu - jeigu kazkas jame skaitoma ir neuzdares programos bandai CD istraukt - pakimba doh.gif mazesni nesiojami labiau kaista - sito nepamirst 4u.gif
man asmeniskai vis nostalgija sukyla IBM nesiojamiems blush2.gif

Inexe, ziurek, kad Lenkijoj duotu tarptautine garantija, pvz. Dell kompiuteriams duoda, tada del garantiniu nereiks vezintis ten, yra ir Lietuvoj Dell atstovybes 4u.gif
siaip del Toshibos labai dar pasigalvok.. kadangi kompu prekyboje daug metu, prisiziurejau nemazai kurie nesiojami patvarus, o kurie ne, tad as asmeniskai nei Toshiba, nei HP, nei Asus, nei LG ar Acer sau nepirkciau schmoll.gif is dabartines pasiulos rimciausi yra Dell Studio klases kompiuteriai ax.gif aisku as nekalbu apie aukstesnius poreikius, bet paprastam vartotojui - tokio per akis.

o del naudotu - na ne visada yra tragedija naudota pirkt jei perki kokybiska daikta smile.gif dazniausiai vartotojai nesasi i lovas, uzdengia ausinimo isejimus (sudega nuo perkaitimo), aplieja, uzspaudzia klaviatura, numeta ir t.t. tada joks nesiojamas neliks sveikas, nors pazystamas turi senuka Dell, tai per baliu skrido nuo stalo, issilakste pa daliam, susirinko chebra ji ir toliau veikia.. doh.gif lotuliukas.gif blogiausia yra kai aplieja kompus Sprite, sampanu, kompotu kokiu, tada dazniausia jau buna sakutes kompo motininei plokstei jei is karto nesiima priemoniu.. atnesa taisyt ir "as nieko nedariau, sugedo", isardai ir gali pasakyt ko dave kompui atsigert ar susvilusias detales pamatai.. lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki ax.gif
Jau senokai dairausi laptopo , radau nemažai tinkamų varijantų , bet niekaip negaliu apsispręst blush2.gif , tikėjausi gal padėsit 4u.gif . Laptopas bus naudojamas pagrinde pramogoms , interneto naršymui , filmams , muzikai , paprastesniems žaidimams ir t.t.
Svajonė mano jau seniai Apple Macbook Pro wub.gif bet kainos jų, nežmoniškos doh.gif Pasirinkau tokį vieną dar ne karvę kainuojantį , nors vistiek tektų tokiam žaislui pataupyt wub.gif . Tačiau niekada "nečiupinėjau" jų programinės įrangos , gal kas turit panašų grožį ? Kaip jų valdymas ? Ar labai skiriasi nuo Windows'ų ? Kaip ten su programom jame ? Pavyzdžiui Skype galima bus jame turet ? 4u.gif Nepykit tik už kvailokus klausimus , šia linkme kolkas dar nieko nesidomėjau .
Dar viena varijanta be Apple radau Dell XPS 13 , Parametrai man jo neblogi atrodo 4u.gif .
Hp man irgi ne priešas 4u.gif Ganėtinai ilgai namuose stacionarų turim HP , nors ne laptopas , bet atrodo ganėtinai rimta firma , nors pas jus skaičiau nelabai populiari firma 4u.gif Taigi iš HP šitą gražuolį nužiūrėjau 4u.gif .
Pagrinde mastau apie Apple , Dell arba HP firmas , kitos netraukia blush2.gif . Gal bus pasiūlymų kurį iš išvardytų rinktis ? Arba gal kitokių panašių varijantų pasiūlysit ? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo French kiss: 05 rugpjūčio 2009 - 13:49
QUOTE(French kiss @ 2009 08 05, 21:43)
Svajonė mano jau seniai Apple Macbook Pro  wub.gif  bet kainos jų, nežmoniškos  doh.gif  Pasirinkau tokį vieną dar ne karvę kainuojantį , nors vistiek tektų tokiam žaislui pataupyt  wub.gif . Tačiau niekada "nečiupinėjau" jų programinės įrangos , gal kas turit panašų grožį ? Kaip jų valdymas ? Ar labai skiriasi nuo Windows'ų ? Kaip ten su programom jame ? Pavyzdžiui Skype galima bus jame turet ?  4u.gif Nepykit tik už kvailokus klausimus , šia linkme kolkas dar nieko nesidomėjau .

Rašau dabar iš MacBook Pro smile.gif Geras laptopas. Ypatingai mane veža maitinimo kabelio pajungimas - laidas prilimpa su magnetu, patraukus laidą, jis paprasčiausiai atlimpa, todėl nereikia bijoti, kad belakstantis vaikas laidą užkabins ir laptopas nuo stalo dribs ant grindų smile.gif

Mac OS X nuo Windows skiriasi, bet dauguma skirtumų yra į gerąją pusę. Iš pradžių būna šioks toks "kultūrinis šokas", bet kai apsipranti, pamatai, kad turbūt geriau, nei Windows. Eiliniam vartotojui tikrai paprasčiau Mac OS X tvarkingai naudoti, nei Windows. Mac OS X žymiai sunkiau "sugadinti" ir "sugriauti" nei Windows, galų gale Mac OS X praktiškai nėra jokių virusų, tad toks dalykas kaip antivirusas yra visiškai nereikalingas smile.gif

Dėl programų pasirinkimo tai čia jau nuo kiekvieno žmogaus priklauso, ką jis naudoja. Bendrai paėmus, tai nusipirkę naują Apple kompiuterį galėsite visko daryti daug daugiau, nei su atitinkamu Windows kompiuteriu. Aš poros programų pasigedau, bet ir be jų galima gyvent. Skype yra. Dėl kokių nors kitų programų klauskite, pasistengsiu atsakyti. Galų gale, jei Mac OS X visiškai nepatinka, tai į Apple kompą galima be problemų ir Windows susiinstaliuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2009 08 05, 16:17)
Rašau dabar iš MacBook Pro smile.gif Geras laptopas. Ypatingai mane veža maitinimo kabelio pajungimas - laidas prilimpa su magnetu, patraukus laidą, jis paprasčiausiai atlimpa, todėl nereikia bijoti, kad belakstantis vaikas laidą užkabins ir laptopas nuo stalo dribs ant grindų smile.gif

Mac OS X nuo Windows skiriasi, bet dauguma skirtumų yra į gerąją pusę. Iš pradžių būna šioks toks "kultūrinis šokas", bet kai apsipranti, pamatai, kad turbūt geriau, nei Windows. Eiliniam vartotojui tikrai paprasčiau Mac OS X tvarkingai naudoti, nei Windows. Mac OS X žymiai sunkiau "sugadinti" ir "sugriauti" nei Windows, galų gale Mac OS X praktiškai nėra jokių virusų, tad toks dalykas kaip antivirusas yra visiškai nereikalingas smile.gif

Dėl programų pasirinkimo tai čia jau nuo kiekvieno žmogaus priklauso, ką jis naudoja. Bendrai paėmus, tai nusipirkę naują Apple kompiuterį galėsite visko daryti daug daugiau, nei su atitinkamu Windows kompiuteriu. Aš poros programų pasigedau, bet ir be jų galima gyvent. Skype yra. Dėl kokių nors kitų programų klauskite, pasistengsiu atsakyti. Galų gale, jei Mac OS X visiškai nepatinka, tai į Apple kompą galima be problemų ir Windows susiinstaliuoti smile.gif

Begalo įdomu būtų sužinot koks būtent Macbook Pro pas jus ? Kur pirkot ir kiek mokėjot ? 4u.gif
O dėl programinės įrangos tai domina word ir exel programos, matyt kaškokie analogai pas juos yra ? Įsivaizduoju , kad nelabai apple leistu turet worda ar exeli .Jei yra analogai , ar bent kiek panašūs galimybėmis su minėtom programom ? Kokių programų pasigedot ?

Dar jūsų asmeninę nuomonę norėčiau sužinot , ką patartumėte rinktis iš mano seniau minėtų laptopo varijantų ? Ar apskritai apsimoka pirkt Apple laptopą ?Nes už tokia kainą galima kitos firmos "žvėrį" laptopą nusipirkt , gal net nesumokėčiau tiek kiek sumokėčiau už Apple . Pinigai pas mus beabejo nebyra per kraštus , reiks gerokai pasitaupyt Macbook'ui , ar verta ? Gal geriau jamt paprastą Dell blush2.gif ? Begalo bijau , kad nusipirkus Macbook'a nesigailėčiau , nors noriu jo begalo , vistik pinigai tikrai nemaži .
Tikiuosi nepadauginau klausimų doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo French kiss: 05 rugpjūčio 2009 - 20:59
QUOTE(French kiss @ 2009 08 05, 21:55)
Begalo įdomu būtų sužinot koks būtent Macbook Pro pas jus ? Kur pirkot ir kiek mokėjot ?  4u.gif
O dėl programinės įrangos tai domina  word ir exel programos, matyt kaškokie analogai pas juos yra ? Įsivaizduoju , kad nelabai apple leistu turet worda ar exeli .Jei yra analogai , ar bent kiek panašūs galimybėmis su  minėtom programom ?
Dar jūsų asmeninę nuomonę norėčiau  sužinot , ką patartumėte rinktis iš mano seniau minėtų laptopo varijantų ? Ar apskritai apsimoka pirkt Apple laptopą ?Nes už tokia kainą galima kitos firmos "žvėrį" laptopą nusipirkt , gal net nesumokėčiau tiek kiek sumokėčiau už Apple .  Pinigai pas mus beabejo nebyra per kraštus , reiks gerokai pasitaupyt Macbook'ui , ar verta ? Gal geriau jamt paprastą Dell  blush2.gif ? Begalo bijau , kad nusipirkus Macbook'a nesigailėčiau , nors noriu jo begalo , vistik pinigai tikrai nemaži .
Tikiuosi nepadauginau klausimų  doh.gif  blush2.gif

yra microsoft office paketas skirtas mac os, tik kiek girdejau lygtais nebus kol kas naujesnes versijos leidziamos. Kiek teko kalbetis su tais, kas naudoja, tai wordas ir exellis problemu nekele. Outlookas turejo kelias, bet su jomis susigyventi galima.
Del apsimokejimo - keblus klausimas. Cia jau daugiau potrauki arba poreiki reikia jiems tureti, nes tai kitokie daiktai. Jeigu stabdo kaina, tai gal vertetu paziureti paprastesni varianta. Mac os taip nepakrauna kompiuterio kaip windows ir paciai sistemai uztenka daug mazesniu resursu. Kolegos bandyma atlikinejo macas su integruota vazdo plokste nesunkiai susidorodavo su uzduotimis, kurios ant panasiu parametru laptopo su win uzstrigdavo. Bet ju nuomone, apple verta tureti tik su mac os - kitu atveju neverta uz mac moketi pinigu.
Atsakyti
QUOTE(French kiss @ 2009 08 06, 04:55)
O dėl programinės įrangos tai domina  word ir exel programos, matyt kaškokie analogai pas juos yra ? Įsivaizduoju , kad nelabai apple leistu turet worda ar exeli .Jei yra analogai , ar bent kiek panašūs galimybėmis su  minėtom programom ? Kokių programų pasigedot ?

Yra kažkoks Microsoft Office for Mac, bet aš ir Windows nenaudojau MS Office, vietoj jo naudojau Open Office. Mac OS X irgi naudoju tą patį Open Office.
Pasigedau poros specifinių programų, nemanau, kad jums jų prireiks smile.gif
Atsakyti
Atradau bloga, kur neblogi straipsniukai yra apie nesiojamsuosius kompiuterius, pataria kaip geriau issirinkti ax.gif http://kompiuteriu.b...i-dalis-58.html http://kompiuteriu.b...-dalis-106.html
Atsakyti
aš irgi ruošiuosi laptopą pirkti, bet nieko apie tai nesuprantu. Bet žiūriu Jūs visi čia tokius brangius žadate pirkti, o ką pigesni - blogesni? Žadu tam skirti apie 2 000 lt.
Atsakyti
QUOTE(LĖTA @ 2009 08 12, 11:02)
aš irgi ruošiuosi laptopą pirkti, bet nieko apie tai nesuprantu. Bet žiūriu Jūs visi čia tokius brangius žadate pirkti, o ką pigesni - blogesni? Žadu tam skirti apie 2 000  lt.

Bijau, kad galite pasigailėti po to. nes bus sunkus, didelis, ir baterija laikys labai trumpai.
Atsakyti
QUOTE(Padėjėjas @ 2009 08 12, 12:56)
Bijau, kad galite pasigailėti po to. nes bus sunkus, didelis, ir baterija laikys labai trumpai.

Šiai dienai, jei perkamas kompiuteris internetui, filmams ir dokumentams, tai svarbūs parametrai yra:

Baterija - rinktis reiktų 6 arba 9 cell (3 cell laikys labai trumpai).
Svoris ir ekrano įstrižainė - čia turi apsispręsti, ar norite nešiojamo kompiuterio ar pernešamo.
Kietojo disko talpa - lemia tik tai, kiek filų ir muzikos galėsite prikaupti.

Na sakyti, kad reikalingas bevielė tinklo korta nė nereikia.

Bluetooth, tai čia skonio reikalas, jeigu jungsite telefoną ar kitus bluetooth įrenginius, tada reikia, jei ne tai ne.
DVD įrenginys - kartais būna tik CD įrašantis, tad atkreipkite dėmesį ar galėsit DVD įrašyti.

Na kas dar gali būti??
Kortelių skaitytuvas - nuotraukoms
USB jungčių kiekis - klaviatūroms, pelėms, spausdintuvams, USB raktams, išoriniams kaupikliams ir t.t. Kuo daugiau tuo geriau.

o gilintis į procesoriaus dažnį, ramo kiekį ir kt. nelabai verta, jei poreikiai tokie, kaip minėjau aukščiau, vis tiek jų pakaks.
Atsakyti
noriu paklaust ką mano profai apie šitą kompą?

user posted image

verta pirkt>?
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2009 08 18, 08:51)
noriu paklaust ką mano profai apie šitą kompą?

http://www.topocentr...os/asus-www.jpg

verta pirkt>?

Verta ar ne nuspręsti galit tik pati.
Šiaip mano manymu minusas yra tai kad baterija laikys ne daugiau nei 2,5 - 3 valandas.

Dar priklauso viskas nuo to ką su juo darysit. jei tai tik interneto naršymui, teksto rašymui, nuotraukų ir filmų žiūrėjimui, tai gana.

Jei norėsit pasidarbuoti autocadu, photoshopu, video medžiagos tvarkymui ar pan, tai trūksta jam geresnio procesoriaus, ir greitesnio HDD norėtūs.

Bet iš kitos pusės, jei tai darysit nedažnai tai irgi pamanomas modelis.

Nesakyčiau, kad esu profesionalas, bet tokia mano nuomonė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Padėjėjas: 18 rugpjūčio 2009 - 08:19