Sveikos,
ir aš jungiuosi į tinginukų būrelį. Mano dukrytei kitą savaitę 6 mėn. Ji vis dar pati neapsiverčia nuo nugarytės ant pilvuko, atvirkščiai kartais gaunasi. Miega visada ant nugarytės atmetus rankas į šonus, pati ant šoniuko nesiverčia ir net neguli jei paguldai. Žaislus pati pasiima kai būna geros nuotaikos, o jei ne tai balsu išsireikalauja. Labai mėgsta kad nešiotum. Kai nešioji, tai krypsta pirmyn nugarytės nelaiko. Jos vienos pusės tonusas padidėjęs.
Dabar jau antra savaitė einam į masažus-mankšteles, tai nuo jų pradėjo galvytę kelti kartu su pečiais, nes iki tol tai jei už rankyčių keli galva kabo atmesta atgal. Dar liko 3 kartai procedūrų tikiuosi, kad po jų pradės daugiau ir ant pilvuko išgulėti ir ant rankyčių aukščiau pasikelti. O masažai tai tikra kančia verkia ištisai, atsipalaidavusi kaip šlapias maišas ir daryk tu ką nori
Na bet kai yra akivaizdūs rezultatai tai kenčiam abi dantis sukandę
Šiaip tai dukrytė, labai guvi, smalsi, jai įdomios visokios dainelės, knygutės, paveiksliukai. Labai nori bendrauti, čiupinėti, tyrinėti. Sako tete, dede ir kitokius junginius, bet aišku tikrai dar netikslingai. Gal pas ją visos jėgos sukauptos į smegenų vingių formavimą ir fiziniam tvirtumui nelieka
QUOTE(JurgaSim @ 2009 01 27, 11:11)
Labai teisingos jusu pastebejimas
Suprantu mamu nerima, kai ju mazyliai, sulauke 6,5 men. dar nesivarto, bet kad tokio pat amziaus jau ropoti arba atsistoti turetu, tai cia jau kelia nuostaba. Neskubinkit naturalios vaiko vystymos raidos. Jei kazkurie vaikai 6 men. jau ropoja ar sugeba atsistoti, tai nereiskia, kad tai privalu visiems vaikams.
Šiaip tai aišku, labai norisi, kad vaikiukai neatsiliktų nuo bendraamžių, bet kaip sakė ortopedas, kad kuo vėliau pradeda būti vertikalioje padėtyje stuburas, tuo geriau, todėl kad raumenys labiau sustiprėja, kaulai labiau sukaulėja, mažiau rizikos dėl stuburo iškrypimų ir tikų defektų. O žmogus per gyvenimą tai užtektinai dar tą stuburą privargina. Aš stengiuosi pati nepamiršti šių jo žodžių ir išlaukti kol pati viską darys.
Papildyta:
QUOTE(Rianka @ 2009 01 20, 21:35)
Čia yra keli mankštos pratimai, kuriuos galima daryti kūdikiams
Mankšta
Man keistai ten kur siūlo sodinti nesėdintį vaiką ant savo kojos
juk negalima ilgiau kaip kelias sekundes laikyti sėdimoje padėtyje, kol pats nesėti, stuburą ir šonkaulius galima sutraumuoti
Ar aš kažko nesupratau