QUOTE(Rianka @ 2009 01 18, 14:49)
Labas tinginukų mamytės,
maniškė irgi tokia, bet aš visai dėl to nepergyvenu
Jos žemas raumenų tonusas, dėl to ji viską išmoksta daryti vėliau...
Kaip mums aiškino kineziterapeutė tokie vaikai neturi refleksų sėdėti, stovėti... juos viso to reikia išmokinti.
Mano pupulytė tvirtai sėdi nuo 8mėn, vartosi nuo 5mėn, stovėt pradėjo tik dabar, t.y. nuo 9mėn., nešliaužioja, neropoja, bet yra šiaip labai linksma, guvi, bendraujanti mergytė, labai domisi aplinka, žaislais, daug čiauška savo kalba
Su vaikštyne moka vaikščioti
Mano mazyle panasi. Uz 3 dienu jau bus 9 menesiukai. Sedi tvirtai nuo 7 men, vartosi labai retai, tik kai uzeina koks siutimo noras. Ant pilvuko nemegsta guleti, ir niekada nemego, tai neropoja, pati neatsiseda, o jei padedi uz rankyciu keltis, tai stojasi, atsistoja tvirtai, bet nebando vaikscioti. Bet kaip ir taviske, labai daug ciulba, sneka, domisi viskuo be galo, noriai bendrauja su zmonem. Kartais man neramu del jos tingumo, o kartais tiesiog pagalvoju, kad gi vis tiek kada nors ismoks. . .
QUOTE(Gyvate @ 2009 01 18, 17:07)
n v Mno maziukas taip pat tinginiukas, nt nezinau ko imtis iki pat siol vissikai nesivarto padedant t.y. pasukant uz kojyciu persivercia lengvai taciau pats niekada
tieiog mano kad jam nereikia jei padedi koki zaisla kad ji tik persivertes pasiimtu tai persisuka bando pasiekti jei is pirmo kato nepavyko tiesiog nebesidomi tuo daiktu, ir daryk ka nori
jam dabar 7 men sedi pasodintas kuo tolyn tuo geryn taciau pabandyti paciam sestis nera reikalo jis geriau saukia iki kol duodi pirstus ir bando iskarto stotis stoveti megsta bet kojyciu net nepalankstys ir net neimituos vaiksciojimo.
Pas mus lygiai tas pats. .
Mamytes, jei pasiseks ka pasiekti, - nauji pasiekimai, ar zinote kokiu geru pratimuku, tai parasykite, pasidalinkite. mes mankstinames ant kamuolio truputuka, stiprinam raumenukus.