QUOTE(SABA @ 2009 03 24, 06:37)
mano dukryte 6,5 menesiu dar normaliai nesedejo (, kau nuejom pas neurologe pasake, kad reikia sodinti, as sodinau, lingavo, sedejo ne tvirtai, bet paskui ziuriu, kad vis geriau ir geriau pradejo sedeti. Ir jau nuo 7,5 menesio mes sedim tiesiai.Bet pati dar neatsiseda.
Dabar ta pati darau su stovejimu.mano mazulka zingsniuku nedare, bet mes ja vedziojam po kambarius, aisku is pradziu neejo, paskui ejo kaip girtuoklelis, koja ant kojos dejo, dabar vis geriau pradeda zingsniuoti, nors pati nestovi.
Be to del masazu, as irgi tokios nuomuones, kad juos galima patiems daryti, o pagrindinis dalykas yra manksta.
Mums neurologe parode pratimus, pastatom vaika ant grindu, kad turetu kur laikyti rankom, ir pakeliam viena koja, stovi vaikas ant vienos, pakeliam kita koja.Ir taip stiprinam raumenukus koju.
Be to mums buvo padidejas ranku raumenu tonusas, dar pries 2 savaites, sunkiai leisdavo rankytem paploti.neurologe pasake, kad turime imti vauiko rankas ir vaiko rankomis glostyti sau veida sakyti caca, arba vaiko rankomis vaiko veiduka glostyti.remtis rankomis, ir pamazu tas tonusas prades mazeti.Mums jau sumazejo.pati matau.
Be to padidejas raumenu tonusas kaip man aiskino yra geriau nei sumazejas.
bet viskas yra pataisoma, jei nera patologijos.
Dabar ta pati darau su stovejimu.mano mazulka zingsniuku nedare, bet mes ja vedziojam po kambarius, aisku is pradziu neejo, paskui ejo kaip girtuoklelis, koja ant kojos dejo, dabar vis geriau pradeda zingsniuoti, nors pati nestovi.
Be to del masazu, as irgi tokios nuomuones, kad juos galima patiems daryti, o pagrindinis dalykas yra manksta.
Mums neurologe parode pratimus, pastatom vaika ant grindu, kad turetu kur laikyti rankom, ir pakeliam viena koja, stovi vaikas ant vienos, pakeliam kita koja.Ir taip stiprinam raumenukus koju.
Be to mums buvo padidejas ranku raumenu tonusas, dar pries 2 savaites, sunkiai leisdavo rankytem paploti.neurologe pasake, kad turime imti vauiko rankas ir vaiko rankomis glostyti sau veida sakyti caca, arba vaiko rankomis vaiko veiduka glostyti.remtis rankomis, ir pamazu tas tonusas prades mazeti.Mums jau sumazejo.pati matau.
Be to padidejas raumenu tonusas kaip man aiskino yra geriau nei sumazejas.
bet viskas yra pataisoma, jei nera patologijos.
Aš dar nebūčiau siūlius mokinti vaikščioti, dar 9 mėnesiukų nėra, bet jei neurologė liepė, tai ką padarysi. šiaip vaikščiojimas apie 10 - 11 eina, prieš tai šliaužimas ir ropojimas, kad pritaikyti raumenis vaikščiojimui. pastovėti, kad jaustų kojas, taip žinoma.. viskas pagal eilę, iš pradžių kelia galvą, po to vartosi, po to sėdi arba gali iš pradžių šliaužt pradėt, atsisėst, ropot, atsistot, ir tada eiti šoniukiu ir tada eiti į priekį, pasileist vieną rankytę ir galų gale eiti pačiam. viskas yra pagal seką, šliaužimas ir ropojimas kartais būna peršokama, tačiau viskas yra tam, kad būtų stiprinami raumenys kitam etapui. nju žodžiu, daugiau visko galite rasti mano puslapyje.
sėkmės.