Noreciau dar pasidalint viena ideja del tu cukriniu gelyciu. As taip darydavau papuosimus, kai dar neturejau nei dazu, nei jokiu formeliu...
Zodziu, parduotuvese, cukraus skyriuje, buna ivairiu specifiniu Dan Sukker gaminiu, tarp ju ir du variantai spalvotos cukraus pudros: rausva (braskiu skonio) ir sokoladine (sokolado skonio). As jas naudodavau geliu gamybai. Tiesiog maisydavau mase su zelatina kaip iprasta, tiktai vietoj baltos pudros dedavau sita "cukraus produkta". Ta rausva tai ypac skani, jeigu kokiam vaiku gimtadieniui padarydavau, tai sulaizydavo visus papuosimus
O sokoladine labai graziai ziurisi, be to, ja galima papuosti balto sokolada lasiukais (bus "rasa"). As maciau, jus cia isigudrine gaminti rozes is tikro sokolado -- nerealiai grazios, betgi kiek kruopstaus darbo... sitos is cukrines mases gal lengviau padaromos? (bent man taip atrodo, nes jos ne taip lengvai tirpsta tarp pirstu).
Taigi dabar rezultate be jokiu dazu jus jau turit 3 spalvas: balta, rausva ir sokoladine. Variantu galima issigalvot daugybe -- pvz., galima puost 2 spalvu rozemis ir jas aptaskyt priesingos spalvos "rasa" (baltas geles -- juodo sokolado lasais, sokoladines -- balto).
Ir pacias geles galima komponuot dvispalves, pvz., baltas narcizas rausvu viduriuku, ar sudetingesnis variantas -- balta orchideja rausvu viduriuku.
Toliau kitas klausimas del formeliu. Mano geriausia formele budavo "cherkute" (stikliukas degtinei). Pjaunant mase jos apvaliu virsumi, galima padaryti bet kokia apvalia, ovalia (pakociojant viena kryptimi) ar garbanotais krastais forma (iskociojant plonai tik pacius krastukus). Tai reiskia, kad be vargo pasidarysit rozes ziedlapius, visas narcizo, gvazdiko dalis ir t.t. -- cia jau fantazijos reikalas. Galima idomumo delei paimt pora skirtingu dydziu "cherkuciu" ir gausis skirtingi lapeliai. Taip pat naudodavausi ratuku teslai pjaustyti (toks garbanotais krastais) -- juo apipjaudavau kai kurias detales, kad gautusi banguotas krastelis (po to ta krasteli plonai iskocioji, ir jis savaime dar labiau nori banguotis).
Ir dar: kai is mases padarot keliu mm storio blyna ir jau issipjaunat figuras gelems, toliau kociokit apvaliu mediniu piestuku (t.y., ne tuo, kur sesiakampis kotelis, bet absoliuciai lygiu). Taip iskociosit ir ploniau, ir geriau kontroliuosit, ka darot.
P.S.: Beje, aciu visoms uz grazius atsiliepimus gelyciu adresu