Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanestus

QUOTE(jurguliux @ 2009 01 23, 09:51)
blink.gif  blink.gif  blink.gif  waw...;nuostabu...tai dabar tik tortus teliks kepti kepti kepti.... biggrin.gif

Nuostabu tikrai. noriu dazu.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 01 22, 18:22)
verysad.gif o Cipciukas rašė, jei forma nepakinta po minutės, tai beze pavykęs verysad.gif kad neišsileido, nei po minutės, nei vėliau, tik kai orkaitėn įdėjau, tada sutrūko verysad.gif plakiau 10 minučių

Per aukšta temperatūra tavo orkaitei , daryk 75 C . ......gavo daug šilumos , viršus staigiai apdžiūvo , o paskui džiūdamas vidurys suplėšė tau viršų ....kartą ir man taip nutiko , mažinau temperatūra ir dabar to nebūna schmoll.gif

O beze pas tave išplaktas tikrai gerai thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Meian,2009 01 22, 18:28]
Ka gi, buvau prisizadejusi ikelt nuotraukeliu, tai stai jos. Mano gamybos gelytes, dazytos AmeriColor dazais is tos internetines "Sweet Graces" parduotuves.

- O KAIP PADAROT TOM GĖLYTĖM TUOS ILGUS KOTUKUS(ĮSMEIGTI) NULIPDOT RANKOM AR KAŽKOKIA FORMYTĖ YRA?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 23, 08:58)
Per aukšta temperatūra tavo orkaitei , daryk 75 C . ......gavo daug šilumos , viršus staigiai apdžiūvo , o paskui džiūdamas vidurys suplėšė tau viršų ....kartą ir man taip nutiko , mažinau temperatūra ir dabar to nebūna  schmoll.gif

O beze pas tave  išplaktas tikrai gerai  thumbup.gif

ačiū 4u.gif bigsmile.gif ok, pabandysim tada mažint, tiesiog orkaitė labai gera wub.gif
Atsakyti
QUOTE(neramuole @ 2009 01 22, 18:23)
o mazom gelytem daryt formeliu turi?

Tai mano visos gelytes mazuliukes. Net ir pacias didziausias galeciau uzdengti delnu rolleyes.gif

QUOTE(aistuzele @ 2009 01 22, 18:35)
o kaip tuos jazminus padaryt, a? blush2.gif

Jazminams naudoju formele, po to dar isploninu ziedlapius, susuku ir suklijuoju krastuka kiausinio baltymu rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(GITALE @ 2009 01 23, 10:14)
- O KAIP PADAROT TOM GĖLYTĖM TUOS ILGUS KOTUKUS(ĮSMEIGTI) NULIPDOT RANKOM AR KAŽKOKIA FORMYTĖ YRA?? g.gif

Cia taigi jokios formeles nereikia. Iskocioju dideli zalia blyna (tik ne per plona, gal kokiu poros milimetru storio) ir supjaustau juostelemis tongue.gif

Tik as juos ne kaip kotelius naudoju, o kaip tokius zalius stiebelius, kysancius is po geliu lapu.
Atsakyti
Noreciau dar pasidalint viena ideja del tu cukriniu gelyciu. As taip darydavau papuosimus, kai dar neturejau nei dazu, nei jokiu formeliu...

Zodziu, parduotuvese, cukraus skyriuje, buna ivairiu specifiniu Dan Sukker gaminiu, tarp ju ir du variantai spalvotos cukraus pudros: rausva (braskiu skonio) ir sokoladine (sokolado skonio). As jas naudodavau geliu gamybai. Tiesiog maisydavau mase su zelatina kaip iprasta, tiktai vietoj baltos pudros dedavau sita "cukraus produkta". Ta rausva tai ypac skani, jeigu kokiam vaiku gimtadieniui padarydavau, tai sulaizydavo visus papuosimus ax.gif O sokoladine labai graziai ziurisi, be to, ja galima papuosti balto sokolada lasiukais (bus "rasa"). As maciau, jus cia isigudrine gaminti rozes is tikro sokolado -- nerealiai grazios, betgi kiek kruopstaus darbo... sitos is cukrines mases gal lengviau padaromos? (bent man taip atrodo, nes jos ne taip lengvai tirpsta tarp pirstu).

Taigi dabar rezultate be jokiu dazu jus jau turit 3 spalvas: balta, rausva ir sokoladine. Variantu galima issigalvot daugybe -- pvz., galima puost 2 spalvu rozemis ir jas aptaskyt priesingos spalvos "rasa" (baltas geles -- juodo sokolado lasais, sokoladines -- balto).

Ir pacias geles galima komponuot dvispalves, pvz., baltas narcizas rausvu viduriuku, ar sudetingesnis variantas -- balta orchideja rausvu viduriuku.

Toliau kitas klausimas del formeliu. Mano geriausia formele budavo "cherkute" (stikliukas degtinei). Pjaunant mase jos apvaliu virsumi, galima padaryti bet kokia apvalia, ovalia (pakociojant viena kryptimi) ar garbanotais krastais forma (iskociojant plonai tik pacius krastukus). Tai reiskia, kad be vargo pasidarysit rozes ziedlapius, visas narcizo, gvazdiko dalis ir t.t. -- cia jau fantazijos reikalas. Galima idomumo delei paimt pora skirtingu dydziu "cherkuciu" ir gausis skirtingi lapeliai. Taip pat naudodavausi ratuku teslai pjaustyti (toks garbanotais krastais) -- juo apipjaudavau kai kurias detales, kad gautusi banguotas krastelis (po to ta krasteli plonai iskocioji, ir jis savaime dar labiau nori banguotis).

Ir dar: kai is mases padarot keliu mm storio blyna ir jau issipjaunat figuras gelems, toliau kociokit apvaliu mediniu piestuku (t.y., ne tuo, kur sesiakampis kotelis, bet absoliuciai lygiu). Taip iskociosit ir ploniau, ir geriau kontroliuosit, ka darot.

P.S.: Beje, aciu visoms uz grazius atsiliepimus gelyciu adresu 4u.gif
Atsakyti
[quote=Meian,2009 01 23, 12:54]
Noreciau dar pasidalint viena ideja del tu cukriniu gelyciu. As taip darydavau papuosimus, kai dar neturejau nei dazu, nei jokiu formeliu...

aciu uz patarimus, zodziu imk ir daryk, fantazuok thumbup.gif bet tos spalvos tai super atrodo as visu noreciau blush2.gif
Atsakyti
Nu jo čia jau supermamytės super gėlytės
Atsakyti
Aš kepinius puošiu gyvomis gėlėmis. Jei tortą puošiu prieš pat patiekiant į stalą, tai gėlių kotukus apvynioju folija ir tiesiog įsmeigiu... Norint tortą puoštą gyvomis gėlėmis išlaikyti ilgiau, kad nenuvystų gėlės, jas pamerki į specialius piltuviukus, kurių nusiperku floristikos salone... Man tai paprasčiausias puošybos būdas ir itin gražiai atrodo... Gėles naudoju įvairias - nuo mažų rožyčių iki orchidėjų...
Atsakyti
labas visoms.kadangi , prisipazinsiu, tingiu skaityt blush-anim-cl.gif visas temas, noriu paprasyti, kad kas parasytu man kaip darot tas gelytes?kaip ta teslike pagaminti?ir dar patiko kur is sokolado ant torto buvo paposta (rozes ir lapai) kaip ten padaryta?jei nesunku mestelkit i el pasta, kad nesikartotu temoj zivilegav@one.lt dideliausias aciuuuuuuu birthday.gif
Atsakyti
Merginos, visaip as cia suku galva -- labai jau noretusi tu dazu turet daugiau spalvu, o ne po dvi vienodas, kaip yra dabar. Pasikeist, panasu, niekas nenori, bet atsirado norinciu nupirkti ir per daug nesiterlioti su mainais. Tai mastau dabar, kad gal man paciai reikia uzsisakyt tas papildomas spalvas sau, o kartu prideti ir papildomai dazu jums? Uzsakyciau dar kazkiek dazu savo nuoziura, ir jums galeciau pasiulyti komplektukus po, tarkim, 5 spalvas.

Labai daug dazu uzsakinet (ar priisimt organizuot grupini uzsakyma) nelabai buciau linkus, nes prisibijau likti "ant ledo" paskui su 10 buteliuku nepopuliariu spalvu, kuriu nebus, kur det. Kita vertus, grupinio uzsakymo variantas ir isipareigojimas nemazas man atrodo: zmones sumeta pinigus, o paskui neduok dieve kazkas ne taip butu... Galiausiai, imtis sukt kokius prekybinius biznius irgi visiskai nesinori.

Tai sakau, pvz., jei uzsakyciau geriausias jau savo isbandytas spalvas ir suorganizuociau kelis komplektus po 5 buteliukus (na, gal dar kelias papildomas grazias spalvas idet, kas noretu daugiau turet). Ir jei noretumet, kai siuntinys ateis, galetumet dazu perpirkti, bet jokiu pinigu is anksto imt as nenoreciau.

Va kas mane labiausiai domina: kadangi kazkokios grandiozines siuntos neuzsakineciau, tai vieno buteliuko kaina kokie 7 litai iseitu (buteliukai 21 gramo netto svorio kiekvienas). Dar paskui prisidetu koki pora litu uz persiuntima Lietuvoje. Tai ir noriu paklaust, ar jus domintu toks variantas ir ar tiktu kaina? Nes net nezinau, prasideti cia, ar ne...
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 01 23, 15:14)
Merginos, visaip as cia suku galva -- labai jau noretusi tu dazu turet daugiau spalvu, o ne po dvi vienodas, kaip yra dabar. Pasikeist, panasu, niekas nenori, bet atsirado norinciu nupirkti ir per daug nesiterlioti su mainais. Tai mastau dabar, kad gal man paciai reikia uzsisakyt tas papildomas spalvas sau, o kartu prideti ir papildomai dazu jums? Uzsakyciau dar kazkiek dazu savo nuoziura, ir jums galeciau pasiulyti komplektukus po, tarkim, 5 spalvas.

Labai daug dazu uzsakinet (ar priisimt organizuot grupini uzsakyma) nelabai buciau linkus, nes prisibijau likti "ant ledo" paskui su 10 buteliuku nepopuliariu spalvu, kuriu nebus, kur det. Kita vertus, grupinio uzsakymo variantas ir isipareigojimas nemazas man atrodo: zmones sumeta pinigus, o paskui neduok dieve kazkas ne taip butu... Galiausiai, imtis sukt kokius prekybinius biznius irgi visiskai nesinori.

Tai sakau, pvz., jei uzsakyciau geriausias jau savo isbandytas spalvas ir suorganizuociau kelis komplektus po 5 buteliukus (na, gal dar kelias papildomas grazias spalvas idet, kas noretu daugiau turet). Ir jei noretumet, kai siuntinys ateis, galetumet dazu perpirkti, bet jokiu pinigu is anksto imt as nenoreciau.

Va kas mane labiausiai domina: kadangi kazkokios grandiozines siuntos neuzsakineciau, tai vieno buteliuko kaina kokie 7 litai iseitu (buteliukai 21 gramo netto svorio kiekvienas). Dar paskui prisidetu koki pora litu uz persiuntima Lietuvoje. Tai ir noriu paklaust, ar jus domintu toks variantas ir ar tiktu kaina? Nes net nezinau, prasideti cia, ar ne...

g.gif zinai... as ant tokiu dalyku auka, tai man gal reikia lotuliukas.gif o kokios ten spalvos butu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 23 sausio 2009 - 15:58