Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanestus

QUOTE(amorosa @ 2009 01 17, 21:19)
Sveikutes  4u.gif
  Jau senokai jus cia pasiskaitau , pavarvinu seile i jusu puostus tortus , pati kai ka pabandau. O pries naujus kepiau napoleona , planavau puosti ji sokoladinemis rozytemis , pasidariau mase , na gavosi ji man kaip ir parasyta , minksta viskas ok. tik vat kita diena, vos aukstelnika nenuvirtau doh.gif  is saldytuvo issitraukiau du akmenukus , galva gali praskelti su tokiais , is kur ten jau rozes lipdysi  doh.gif  Niekaip nesuprantu ka ne taip dariau, ir medus rodos naturalus  g.gif Tai taip ir guli jie pas mane saldytuve , ismesti kaip ir gaila , ar dar galima kaip nors ka nors pataisyti  g.gif  Ar atiduoti vaikams ir MB kad sugrauztu g.gif

  Siandien kepiau meduti pagal Cipciuko recepta , tik vat pertepima emiau is Sonatinos napoleono torto ( labai norejau si krema pabandyti , kazkada dariau tai jis man suskystejo ir nieko nesigavo , gal koki menesi sukau galva koki torta su juo sutepti ) ir dar bandysiu  rytoj bize pasidaryti , kazkada seniai pries daug metu broliene buvo mokiusi kaip daryti , bet ,kad nebepamenu nieko.

na,manau meduti geriausia pertepti plakta grietinele,,nors gali eksperimentuoti.beze kaip daryti pasieskok cypsiuko temoj,yra vaizdziai paaiskinta kaip gaminti,sekmes tau,tikiuosi parodysi ir mums savo darbelius, smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Man dabar klausimas iškilo, kadangi artėja mamytės jubiliejus, noriu iškept tortą, jau apsisprendžiau kept napoleoną pagal Mišelę, bet esmė tame, kad noriu daryt dviejų aukštų, tai gal patarsite kaip užklijuoti tą antrą aukštą biggrin.gif ir kuom būtų gražiausia puošti nepoleną. Iš anksto dėkui už atsakymą. 4u.gif

Tiesa, jį reiks tranportuoti 250 km, tai bijau, kad nepatežtų ir gražus bei efektingas būtų blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuzele: 17 sausio 2009 - 22:34
QUOTE(amorosa @ 2009 01 17, 21:19)
vos aukstelnika nenuvirtau doh.gif  is saldytuvo issitraukiau du akmenukus , galva gali praskelti su tokiais , is kur ten jau rozes lipdysi  doh.gif  Niekaip nesuprantu ka ne taip dariau, ir medus rodos naturalus  g.gif Tai taip ir guli jie pas mane saldytuve , ismesti kaip ir gaila , ar dar galima kaip nors ka nors pataisyti  g.gif  Ar atiduoti vaikams ir MB kad sugrauztu g.gif


Amorosa, viskas gerai, nesinervuok mirksiukas.gif Taip ir turi buti. Pries darydama, isimk is saldytuvo kokiai valandai, kad pabutu kambario temperaturoj. Truputi suminkstes ir kai pradesi lipdyti, pamatysi, kaip is tiesu greitai jis pasidaro minkstas (ir netgi per minkstas, nes sokoladas labai greit tirpti pardeda) ir plastiskas ax.gif

Aistuzele, tai priklijuosi tu ji su kremu, kuriuo ir pertepsi mirksiukas.gif O del papuosimo, net nezinau, sorry blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazuliux: 17 sausio 2009 - 22:48
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 01 17, 22:31)
na,manau meduti geriausia pertepti plakta grietinele,,nors gali eksperimentuoti.beze kaip daryti pasieskok cypsiuko temoj,yra vaizdziai paaiskinta kaip gaminti,sekmes tau,tikiuosi parodysi ir mums savo darbelius, smile.gif  4u.gif


Zinau , kad meduciui pertepti labiausiai tinka grietinele , bet man tas kremas toks skanus buvo thumbup.gif , tik skystokas (torta napoleona tada valgeme tiesiai is formos nes nesusigere , cia irgi dariau normalu napoleona , o ne ta kuris duotas recepte. ) be to i ta krema dedasi plakta grietinele o ir virtas kondencuotas pienas duoda labai gera skoni, viena , tai tik kad gali buti tortas saldus , bet maniskai tokie saldumynu megejai , manau del to nekils problemu. O be to susitepe taip ,kad net i forma nereikejo deti. Ryt seimyna pasakys kaip skonis , as negaliu valgyti bandau numesti sventinius doh.gif ir ne tik kilogramus
kas del beze , tai as turbut ten i ta puslapi per diena kelis kartus apziuriu , jau daug ka ir atsispausdinau, nes ne visada turiu galimybe prie kompo prieiti kada man reikia.

Bet vat kas darete sokoladines rozytes , sos 4u.gif kokia ta mase turi buti kita diena???' Niekaip nesuprantu , ka as ne taip padariau g.gif , juk ne saldiklyje laikiau g.gif
Papildyta:
QUOTE(mazuliux @ 2009 01 17, 22:46)
Amorosa, viskas gerai, nesinervuok mirksiukas.gif Taip ir turi buti. Pries darydama, isimk is saldytuvo kokiai valandai, kad pabutu kambario temperaturoj. Truputi suminkstes ir kai pradesi lipdyti, pamatysi, kaip is tiesu greitai jis pasidaro minkstas (ir netgi per minkstas, nes sokoladas labai greit tirpti pardeda) ir plastiskas  ax.gif


Oi aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif uz atsakyma , tai taip ir padarysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 01 17, 23:38)
Aš kolkas neturiu nei antgalių beze spaust , nei nieko,  bet tikriausia greit turėsiu -labai gero žmogučio pagalba  wub.gif tai kitaip svaigau vakar va rezultatas:

debiutas, t.y. pirmas blynas - user posted image


Nu bet ir pirmi blynai pas jus blink.gif mano pirmas blynas ne iš tolo negali lygintis tokiems darbams verysad.gif man gavosi storos, grubios, siaubingai džiūvo, vos spėjau lipdyti, ir jau lipdant kraštai trūkinėjo, trupėjo,eižėjo tų žiedlapių. Jei šlapinau- lipo baisiai prie kočėlo ir lentos, ir linko lipdant, jei dadėdavau cukraus, vėl trūkinėjo ir trupėjo, tai gavosi netvarkingos.

norėjau paklausti pagal kurįį receptą darei (pagal tą maršmalousų, lyg sakei, bet kad labai jau dailiai, lygiai ir plonai tau gavosi, tai pamaniau, gal pagl kokį patobulintą darei g.gif )? Ar naudojai kokį įrankį žiedlapių kraštams išploninti?- na kokį tą rutuliuką, kaip video tuose apie gėlių darymą, ar panašų?

Ar nedžiūvo tau ta , masė, nelipo prie įrankių?-ką darei, kad taip nebūtų?

Norėčiau dar pabandyti - man jų reiks daugiau, tų rožyčių, tai nenoriu kartoti savo klaidų..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 17 sausio 2009 - 23:20
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2009 01 17, 23:50)
norėjau paklausti pagal kurįį receptą darei? Ar naudojai kokį įrankį žiedlapių kraštams išploninti?- na kokį tą rutuliuką, kaip video tuose apie gėlių darymą, ar panašų?

Ar nedžiūvo tau ta , masė, nelipo prie įrankių?-ką darei, kad taip nebūtų?

Labas, Na aš daug skaičiau ir sm ir rusų forumuose apie tą saldainių masę, tai radau, kad beveik visur skirtingai duoda receptūra. Tai aš pradžiai pabijojau daug daryt, o be to ir namie cukraus pudros neturėjau tongue.gif tai tiesiog sumaliau cukrų, žinoma, kad nesigavo labai gera - nes liko cukraus kristalų, o dariau taip:
atsisveriau 25g. saldainių įpyliau šaukštą pieno ir įspaudžiu citrinos sulčių, na tikrai kokį šaukštą, gal net vos daugiau, ir tada dėjau į mikrobangę, kai viskas išsipūtė ir suskystėjo - ištraukiau ir bėriau tą savo vadinamą cukraus pudrą biggrin.gif
po kiek laiko beberiant pradėjo visai nelipt prie rankų, bet kadangi aš dėjau tokią ale pudrą, tai sumasčiau dar pašildyt, manau , kad cukrus patirps, kai pašildžiau - vos vos suminkštėjo - tada įberiau dar arbatinį šaukštelį pudros - masė tapo gerokai kietesnė... gerai minkiau, gan ilgokai. tada paėmiau ir iškočiojau ant stalo tiesiog, tiksliau ant klijuotės, kočiojosi pradžioj sunkiai, tiksliau kieta masė pasirodė, bet kažkaip pasidarė paslanki ri pavyko iškočiot, kaip vyras sakė , apie 1 mm. storio lakštą. Masė gavosi labai gera, nes tokio storio lakštą galėjau vartyti ir kiloti. Visai nelipo ir nesitasė.
žiedlapius ploninau tik pačius kraštinius, o tam naudojau pagaliuką - iešmuką smile.gif nemačiau su kokiais daiktais daro, nes nežiūrėjau nei vieno video tongue.gif tiesiog perbraukiau , pavoliojau ir viskas, o klijavau irgi tokiu iešmuku - smailiuoju galu, mirkydama į vandenį , tai labai nedaug to vandens , vos lašiukas tekdavo:) oi kiek aš čia daug. na jei ko neatsakiau tai klauskit wink.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif Gerai, kad išsamiai parašei- man patinka išsamūs aprašymai, nes pastoviai viskas nesigauna kažkaip. Reiks bandyti, bet kai tik bandau, tai vis man tos masės trapios labai gaunasi ir džiūsta velniškai greit. Tikiuosi, bent netrupės taip greit ax.gif
Atsakyti
blush2.gif blush2.gif blush2.gif Idesiu savo Mumija-meskiuka.Tiesa,jis jau pasidenges kailiuku.Bet gavosi baisokas,vaikams buvo ne motais-svarbiausia apteptas sokoladiniu kremu,kas labai patiko.
Meskutis darytas is ivairaus dydzio plikytu pyragaiciu.Pyragaiciai pripurksti kremo ir sulipinta su grietineles-zele kremu,Sustingo gerai,bet kol as isgavau forma panasia i meskiuka tai prasikeikiau doh.gif Jis apteptas ganasu.Tiesa-gavosi labai skanus nors ir neisvaizdus.
Atsakyti
daividija, meskis pasakiskas wub.gif
Atsakyti
labai grazus ir mielas! thumbup.gif atrodo tikras pliusinis wub.gif
Atsakyti
Daividija, superinis tortukas
Atsakyti
Fainas meškiukas wub.gif

Tik niekaip vizualiai neįsivaizduoju gamybos proceso ax.gif Įsivaizduoju, kad nelengva ir baisiai daug kantrybės reikalaujantis darbas.

Žaviuosi Jūsų sugebėjimais wub.gif
Atsakyti