[quote=*Aušrė*,2009 01 16, 10:36]
Puoštas beze kremu , gal kam bus gera idėja ....
[/quote]
SUPER
Mano sūnus "krepšinio liga serga", idėja labai gera ...
Tik va kaip tai įgyvendinti . Šioje srityje dar naujokė . Tiesa, medučius jau kepiau 3 kartus. Patiko labai, skonis super, tik vaizdo dar nelabai pavyksta išgauti. Gal pavyktų dar iki sūnaus gimtadienio (balandžio mėn.) kažką išmokti. Norėčiau išmokti bent pagrindinį akcentą - "krepšinio kamuolį" padaryti.
O kokiu būdu tas kamuolys ant torto padarytas ? Krepšinio kamuoliui reiks orandžinės spalvos , gal ją galima būtų išgauti kokiu paprastu natūraliu būdu, be dažų ( net nežinau kur jų ieškoti nusipirkti?).
Gaila labai , kad jūs Kaune
[/quote]
--------------------------------------------------------------------------------------
Apačioj , paprastas tortas ( forma ) suteptas iš 6 lakštelių , kamuoliui , naudojau tuos pačius lakštus , iš ju išpjoviau 5 apskritimus ( mažėjančia tvarka ) , na pavz.....apskritimo skersmuo 12 cm. sekantis ....10,5 cm.....9 cm.....7,5 cm. ....5 cm .....juos taip pat pertepi , gaunasi ne visai kamuolys , bet kai atepsite kremu beze , stenkitės ji daryti kamuolio formos ( pusapvalį ) , gražiai apvalinkite , paskui reikia nusipaišyti kontūrus ( dantų krapštuku ) , ir su antgaliuku ( laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabai maža skylute ) špricuojate .....tada papuošiate torta ( žolią ), o ant jo , lopetėlia uždedate kamuolį , dagražinate kur dar reikia
Na su dažais sunkiau ....jums reikės tamsiai oranžinės ( tokios , lygtai " purvinos ") ,bandykite su tirpia kava , jos panašus atspalvis .
[quote=svytejimas ezero dugne,2009 01 16, 01:24]
neramuole, šaunios gėlytės- matyt būsiu ką praleidusi naujo, nes iki kol aš čia skaitinėjau, šokoladiones rožes darydavo tepdami ant rožės lapelių šokoladą, bet šios pagamintos, turbūt kažkaip kitaip Nu neįsivaizduoju kaip taip šokoladą suformuoti -nebent su kokiu antgaliu gal
cia darom gelytes is sokolado( 100g sokolado+ 1V.S. medaus) viska istirpinam ir maisom, as i ta mase beriau dar cukraus pudros tai man gavosi kaip plastelinas is kart, nereikejo laukt rytojaus, ta mase iskociojau, prisidariau apskritimiuku ir lipinau gelytes, galiu pasakyt mase visiskai nelimta prie stalo bei kocelo, man ji labai patiko ( gelytes laikau saldytuve bijau kad kas neatsitiktu joms) siandien sokoladines darysiu, tik va neismastau is kur lapeliu forma gaut ir kaip juos pasidaryt
CYPCIUK, jusu tortukas pasaka, kaip noreciau sunui ka nors panasaus padaryt bet pries tai reikia sugalvot kaip papuost torta mamos 50 gimtadieniui
neramuole, šaunios gėlytės- matyt būsiu ką praleidusi naujo, nes iki kol aš čia skaitinėjau, šokoladiones rožes darydavo tepdami ant rožės lapelių šokoladą, bet šios pagamintos, turbūt kažkaip kitaip Nu neįsivaizduoju kaip taip šokoladą suformuoti -nebent su kokiu antgaliu gal
cia darom gelytes is sokolado( 100g sokolado+ 1V.S. medaus) viska istirpinam ir maisom, as i ta mase beriau dar cukraus pudros tai man gavosi kaip plastelinas is kart, nereikejo laukt rytojaus, ta mase iskociojau, prisidariau apskritimiuku ir lipinau gelytes, galiu pasakyt mase visiskai nelimta prie stalo bei kocelo, man ji labai patiko ( gelytes laikau saldytuve bijau kad kas neatsitiktu joms) siandien sokoladines darysiu, tik va neismastau is kur lapeliu forma gaut ir kaip juos pasidaryt
CYPCIUK, jusu tortukas pasaka, kaip noreciau sunui ka nors panasaus padaryt bet pries tai reikia sugalvot kaip papuost torta mamos 50 gimtadieniui
[quote=cipciukas,2009 01 16, 12:55]
Griuk negyvas. susinervinau ir iseinu. as niekad neismoksiu taip.
Saunuole saunuole saunuole
Griuk negyvas. susinervinau ir iseinu. as niekad neismoksiu taip.
Saunuole saunuole saunuole
labukas norėjau paklausti tai masei su glicerinu kokioja pakuotėja ta glicirina perkat man pasiūlė buteliuke ir dar kiek procentu turi būti gliukozė
[quote=butke,2009 01 16, 13:18]
labukas norėjau paklausti tai masei su glicerinu kokioja pakuotėja ta glicirina perkat man pasiūlė buteliuke ir dar kiek procentu turi būti gliukozė
-----------------------------------------------------------------------------------
GLICERINAS BUTELIUKE KAIP KORVOLOLIS BŪDAVO .
O ant gliukozės procentų nerašo , bent pas mane ....
-----------------------------------------------------------------------------------
Prisidedu prie visų pagyrų jau įsivaizduoju koks laimingas vaikas bus
[/quote]
---------------------------------------------------------------
Neramuole , Imetu keleta idėjų
Kai kur , kai ką galima pakeisti ( užrašą , skaičius , spalvą ).
[/quote]
[quote=cipciukas,2009 01 16, 14:59]
[/quote]
[/quote]
aciu, nukopinau i savo skrynele, man pirmas laabai patiko, bet kaip gelytes tokias ismokt padaryt...... gerai kad laiko dar turiu iki kovo men
[/quote]
[/quote]
aciu, nukopinau i savo skrynele, man pirmas laabai patiko, bet kaip gelytes tokias ismokt padaryt...... gerai kad laiko dar turiu iki kovo men
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 16, 14:37)
o gliukozė kokiame indelyja man tai rodė plasmasinį tokį
QUOTE(butke @ 2009 01 16, 14:21)
o gliukozė kokiame indelyja man tai rodė plasmasinį tokį
Vsokių būna ( ir dydžių ir taros atžvilgiu ) , aš turiu kai stiklainiuką nuo vaikiškos tyrelės ( stiklinis , mažiukas ) .
O Dieve kokie grožiai gaila net valgyt tokius