Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanestus

QUOTE(mazuliux @ 2009 01 04, 22:24)
Sveikutes 4u.gif Na, pagaliau prisiruosiau padaryti savo sventine ataskaita ax.gif


Ataskaita puiki thumbup.gif taip viskas gražu ir šventiška 4u.gif
Atsakyti
Aciu mergaites 4u.gif Smagu, kad patiko mano kepiniai blush2.gif

RiMami, abrikosiniam biskvita kepiau kaip ir pas Misele, tik is 1 1/3 normos (tiesa, nedejau atskirai reikalingu tryniu, tik pilnus kiausinius), nes paskaiciavau, kad gali mazas biskvitas iseiti. Tad isejo, kaip ir norejau, normalus biskvitas 24 cm is kurio isejo trys vidutinio storio sluoksniai.
Kadangi turejau mazokai dziovintu abrikosu ir nei trupucio svieziu ax.gif tai dar pridejau dziovintu kriausiu ir braskiu. Krema dariau kaip pagal muso-sufle receptura (tiesa nedejau zelatinos, nes nemegstu as jos deti, nebent labai reikia). Viska padariau pagal recepta, is dziovintu vaisiu padariau tyre (paviriau ir sutryniau). Tada musa dalinau i dvi dalis, i viena dejau tyre is abrikosu ir kriausiu, i kita - braskiu tyre. Dar idejau siek tiek citrinos rugsteles, nes kaip zinia dziovinti vaisiai yra saldus rolleyes.gif Na, ir tepiau torta - biskvitas-musas su abrikosais ir kriausem-biskvitas-braskiu musas-biskvitas.
Kai kiek pabuvo (o buvo labai trumpai, nes laiko neturejom, dariau tik pries pat isvaziuojant ryte blush2.gif ) aptepiau plakta grietinele ir papuosiau.
Beje, zelatinos visgi galejau ideti, nes bevaziuojant puse torto paziuoze is vietos, musas buvo gana minkstas. Bet jau skonis wub.gif Kita diena zinoma buvo dar skanesnis. Beje man dar kremo net daugiau noretusi, nes pas mus visi megsta daaaaug kremuko viduj cool.gif

Sorry, kad taip issipleciau blush2.gif Bet tikrai labai skanus tortas mirksiukas.gif
Atsakyti
Mergaites .....padariau ta mase !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! biggrin.gif
Dariau is trecios normos , gavosi 0,373 g . gatavos produkcijos .
Su tiek , galima apdengti tik 18 cm. tortuka , jei dengsite dideli , daryti reikia is pilmos normos !!!!!!!!!!!!!!!!!
Tai pasakiskas padengimas tortams !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mase minkstute , elastinga ir visai gero skonio thumbup.gif .

Neturejau fotiko , bet kad ir rodyti nera ka ....gabalas baltos mases ( tiesa as nedejau glicerino ).

I dubenely persijojau pudra .
Zelatina uzpyliau vandeniu , isbrinkinau , istirpinau .
I pudra supyliau gliukoze , vaniles esencija ( kvapus pailgam buteliuke ), riebalus ( alyvu alieju ) , istirnpinta zelatina ir viska suminkiau ( gerai ) , aptraukiau plevele , va ko is jos pridariau :

user posted image

user posted image

user posted image

Paziurekite kokio jos dydzio !!!!!!!!!!!!! lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

Mano patarimas : sitos mases gelytes daryti tada , kada apdengiate torta , tada jas darykite ir jomis puoskite , jos beveik nedziuna ik pastovejusios tampa trapios !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tiesa ....mase labai lipni , reikia smerkiai barstyti stala ir kocela !!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cipciukas: 05 sausio 2009 - 19:37
Pala pala, tai cia is kokios mases Jus daret? Tos kur rusiska nuoroda buvo? ZIBUTES.................................... wub.gif wub.gif wub.gif jezau aukstielnikas, kokios grazios gelytes....
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 05, 19:32)
Mergaites .....padariau ta mase !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! biggrin.gif


cipciuk, o tai kur gavote skystos gliukozės?
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 05, 20:32)
Mergaites .....padariau ta mase !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! biggrin.gif
Dariau is trecios normos , gavosi 0,373 g . gatavos produkcijos .
Su tiek , galima apdengti tik 18 cm. tortuka , jei dengsite dideli , daryti reikia is pilmos normos !!!!!!!!!!!!!!!!!
Tai pasakiskas padengimas tortams !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mase minkstute , elastinga ir visai gero skonio  thumbup.gif .

Neturejau fotiko , bet kad ir rodyti nera ka ....gabalas baltos mases ( tiesa as nedejau glicerino ).

I dubenely persijojau pudra .
Zelatina uzpyliau vandeniu , isbrinkinau , istirpinau .
I  pudra supyliau gliukoze , vaniles esencija ( kvapus pailgam buteliuke ), riebalus ( alyvu alieju ) , istirnpinta zelatina ir viska suminkiau ( gerai ) , aptraukiau plevele , va ko is jos pridariau :

user posted image

user posted image

user posted image

Paziurekite kokio jos dydzio !!!!!!!!!!!!! lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

Mano patarimas :  sitos mases gelytes daryti tada , kada apdengiate torta , tada jas darykite ir jomis puoskite , jos beveik nedziuna ik pastovejusios tampa trapios !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tiesa ....mase labai lipni , reikia smerkiai barstyti stala ir kocela !!!

cypciuk pasaka, is kur jus gaunat formeliu tokiom gelytem? kiek supratau cia su formele daryta, ar klystu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 05, 19:32)
Mergaites .....padariau ta mase !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! biggrin.gif


blink.gif koks grozis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Oi Cipciuk, nerealu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wub.gif Grozis neispasakytas 4u.gif

Reiks ir man gal gelyciu pasidaryt kada. Ypac jei sakote, kad mase labai maloni, gera g.gif
Atsakyti
cipciuk, jau gelyciu grozis, o jau zibutes kooookios grazios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 05, 20:32)
Mergaites .....padariau ta mase !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! biggrin.gif

Griuk negyvas koks grozis, ir koks mazumas doh.gif Jau krapstymosi doh.gif is kur tiek kantrybes? Bet jau grazu, aina sau wub.gif
O kaip zibuciu tokia spalva padarot? Ne iki galo isminkot dazus?
Atsakyti
Panelės , ačiu už ivertinima .....šitu formeliu LIETUVĖLĖJE NEGAUSITE schmoll.gif .....ačiu geram žmogui , kuris parūpino , is ten pat ir gliukozė, bet dėl gliukozės man kilo viena mintis bigsmile.gif .....pirkau vaistinėje du pokiukus gliukozes milteliu , užpilsiu juos vandenuku ir pavirsiu , kol gausiu tirsta sirupa , man atrodo , kad tai ir bus išradimas , ir mums visoms palengvins darbus , taip par gavau pirkti ir bekvapio glicerino , vaistininkė sakė , kad jis tikrai tinka konditerijoje , buteliuko kaina 7 centais , o gliukozės dezutė 3 su centais .

Tai va , pradėsime bandymus mirksiukas.gif

user posted image

O receptukas va šitas :

7 g. bekvapės zelatinos ( kuo brengesnes ir šviesesnės)
60 ml. salto vandens
25 g. riebalu ( augaliniai , kuo tirstesni , aliejai )
120 ml. gliukozes ( skystos)
15 ml. glicerino
5 ml. vanilės ekstrakto
1005 g. geros , smulkios cukraus pudros .

Atsakyti
Nakti jau nemiegosiu... ka cia nusiuntus i uzsieny tu formyciu lotuliukas.gif nu blin Lietuva, nieko pirkt nera gero verysad.gif
Atsakyti