Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanestus

QUOTE(mazuliux @ 2009 01 04, 16:58)
Del skystos gliukozes tai nieko tiksliai nezinau. Bet is tiesu, reiktu paizuret, gal tikrai ta milteline galima skiesti  g.gif

Beje, Povila$, atsiprasau, bet recepta ne visiskai tiksliai isvertete  blush2.gif Cia is to duoto, pavertus i mums iprastus matavimo vienetus gaunasi stai kas ax.gif

INGREDIENTS (Nutrition)

* 7 g unflavored gelatin - zelatina
    * 60 ml cold water - vanduo saltas
    * 120 ml glucose syrup - gliukoze
    * 15 ml glycerin - glicerinas  unsure.gif
    * 25 g shortening - riebalai (dazniausiai naudoja augalinius)
    * 5 ml vanilla extract - vaniles
    * 1005 g sifted confectioners' sugar - cukraus pudra

Tad, mergaites, jei kas bandysite, pasitaisykite kiekius

Ot kur galva! doh.gif Susviete, kad 1.25 uncijos tos zelatinos fool.gif Dekui, kad pataisiai aciuks.gif
Papildyta:
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 04, 17:22)
Oi , kaip aciu Mazuliux , glicerino reikia varyti i vaistine , o kitko turiu  bigsmile.gif

O vaistineje parduodamas glicerinas tinka maistui? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 04, 16:24)
Ot kur galva!  doh.gif  Susviete, kad 1.25 uncijos tos zelatinos fool.gif  Dekui, kad pataisiai aciuks.gif
Papildyta:
O vaistineje parduodamas glicerinas tinka maistui?  unsure.gif

mastau.gif mastau.gif mastau.gif .....nezinau blush2.gif ......o ka siulai ? unsure.gif .....eisiu ir pasiteirausiu , jei gliukoze is ten tinka , tai gal ir tas sudukas tiks g.gif

Galetu kokia tikra konditere atsakyti ( nors jos jau viska gatava urmu gauna ).
Atsakyti
Cipciuk, prasom, nera uz ka 4u.gif Bandysit daryti bigsmile.gif Tai praneskit kas gaunas, jei darysite mirksiukas.gif
O kurios nuorodos jums nerodo? nes man siuo metu tikrai visas atidaro ax.gif ir jei ko nors noresite, sakykite, isversiu blush2.gif

Povila$, zinok as irgi ziurejau vienaip, ziurejau kitaip, kol ismasciau kiek tos zelatinos. Ir dar ten pat yra pasiversti i metrine sistema, taip, kad nelieka abejoniu rolleyes.gif

O glicerinas tikrai turetu tikti is vaistines cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazuliux: 04 sausio 2009 - 17:04
Cipciuk, jus padarykit, mums parodikite. Ir as tada su visais Jusu komentarais ikelsiu ta nauja mase i papuosimu tema, kad viskas butu vienoje vietoje
Atsakyti
QUOTE(mazuliux @ 2009 01 04, 18:03)
Povila$, zinok as irgi ziurejau vienaip, ziurejau kitaip, kol ismasciau kiek tos zelatinos. Ir dar ten pat yra pasiversti i metrine sistema, taip, kad nelieka abejoniu  rolleyes.gif

O glicerinas tikrai turetu tikti is vaistines  cool.gif

Tai cia faktas jog tos zelatinos tiek reikia, nes jau ne karta ta mase dariau pagal si recepta. Tiesiog tos mases uztenka 3 tortam apkloti ir dar lieka, tai daznai negaminu, po to va ir uzsimirsta viskas doh.gif

As va turiu glicerino is vaistines, o sudeties nera, bet ji naudoju rankoms blink.gif Na reikia, kad kasnors isbandytu. Nors as to glicerino nedejau ir taip ganetinai skani mase gaunasi ("ganetinai skani" tai tik todel, kad man visos tos mases nelabai prie sirdies, taciau is tikruju ji lyginant su kitomis pati skaniausia) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 01 04, 17:10)
Cipciuk, jus padarykit, mums parodikite. Ir as tada su visais Jusu komentarais ikelsiu ta nauja mase i papuosimu tema, kad viskas butu vienoje vietoje

Būtinai viska aprašysiu , jo , jos ten laaaaabai daug gaunasi , darysiu is trečios dalies , juk ji gali šaldytuve stoveti , jei biškutis ir liks , arba dziabuku prilipdysiu bigsmile.gif

Aš vis galvoju .....kam tas glicerinas g.gif .....jis juk drėkina ( na ranku oda ) , tai gal , kad ta mase nedžiutų ???......kaip jūs manote ???....
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 04, 18:30)
Būtinai viska aprašysiu , jo , jos ten laaaaabai daug gaunasi , darysiu is trečios dalies , juk ji gali šaldytuve stoveti , jei biškutis ir liks , arba dziabuku prilipdysiu  bigsmile.gif

Aš vis galvoju .....kam tas glicerinas  g.gif .....jis juk drėkina ( na ranku oda ) , tai gal , kad ta mase nedžiutų ???......kaip jūs manote ???....

As irgi taip manau, taciau man nesudziuvo ir taip... Pavyko issiaiskinti, jog glicerinas sugeba absorbcijos būdu iš aplinkos pritraukti vandens molekules. Jis naudojamas kaip maisto priedas, padeda palaikyti maisto produktų drėgmę, minkštumą. smile.gif
Atsakyti
Tai matyt tam ir reikalinga, kad mase neperdziutu, butu elastinga, maloni ax.gif Bet manau, kad ir be jo, nieko nenutiktu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mazuliux @ 2009 01 04, 18:52)
Tai matyt tam ir reikalinga, kad mase neperdziutu, butu elastinga, maloni  ax.gif Bet manau, kad ir be jo, nieko nenutiktu  blush2.gif

Na jeigu kasnors rastu jo gryno, be jokiu priemaisu, tinkamo maistui, tuomet tikrai reiketu isbandyti! Uzsienieciu puslapiuse jis daug kur minimas, turbut labai gera alternatyva norint, kad gaminiai butu mikstesni, slapesni, neperdziuve. smile.gif
Atsakyti
AŠ TIKRAI ŽINAU , KAD VAISTINESE JO BE JOKIŲ PRIEMAIŠU TIKRAI YRA , RYTOJ IŠLYSIU I ORA , TAI BUTINAI PASIDOMĖSIU .
Atsakyti
Pagooglinau apie gliceriną, tai lyg ir rašo, akd jis naudojamas maisto pramonėje kaip saldiklis.

Mestillos psl

Vikipedia

Atsakyti
Man vienam tortui reikia papuosimui tokiu sokoladiniu figureliu mazu, tai zinot kokia ideja man sove bigsmile.gif ogi suvalgem Kaledini advento kalendoriu, ir ten tie mazi sokoladukai islieti formelese, na ir tas dekliukas yra, kuriame tos formeles. Tai ten ir zvaigzduciu, ir egluciu, ir visokio bieso yra bigsmile.gif tai man liuks ideja ax.gif
Atsakyti