Įkraunama...
Įkraunama...

Kraitelis

Sveikos mamytės,

ko labiausiai jums pritruko po gimdymo? T.y. ko gailejotes neisigijusios dar kol buvot nestuke.gif ?
O gal ko nors isigijote per daug ir ne neprireike? doh.gif
Atsakyti
Aš pamiršau nusipirkti įdėklų į liemenėlį, tai kai gulėjau ligoninėje paprašiau vyro, kad nupirktų, tai labai prastus nupirko. Tai jau geriau pačiainusipirkti ir nepamiršti, beto nepamažinti,nes pienas "liejasi laisvai".
Ir labai būtina išsirinkti GERĄ čiulptuką mažyliui, nes mažylis betkokois pigios neims. Rekomenduoju AVENT mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes rūbelius pirmoms kelioms savaitėms (t.y. visko po 3 ) pirkom prieš gimdymą likus 2 savaitėms. Vystyklus vaikui 4 nupirkau, o 6 prieš pat gimdymą pati siuvau (gal man dėl to ir gymdymas prasidėjo g.gif ). Kai atsiguliau į priešgimdyvinę palatą, man patarė būtinai pirkti kremą speneliams, vyras nupirko, bet jų neprireikė. "Pampersus" pirkom jau vaikui gimus, nes nežinai, kokio dydžio bus jo užpakaliukas. biggrin.gif Lovytę vyras atvėžė į namus vaikui gimus, patalynę pirkom taip pat tik vaikui gimus. Čiulptuką tikrai nerinkom geriausią, o tik tokį kokį vyrui įbrūko vaistinėje, gal ir dėl to vaikas prie jo taip ir nepriparato. Buteliuką gavom "Canpol baby" paparastą dovanų, tai su juo ir naudojomes iki 2-3 mėnesių (aiški iš jo tik gėrėm pankolių arbatą). Vėliau pirktos žirklūtės netiko, iki šiol naudoju savo kosmetines, taip pat ir su nosytės valymu - "pompa" netiko.

Čia tikrai ne patarimas - o nuomonė - manau, kad reikia visko pirkti minimaliai, nes mūsų laikais galima nuvažiuoti į parduotuvę ir nupirkti, o rūbelių, nors ir gražių, daug pirkti nereikia, nes vaikas labai greitai auga ir kaip liudna būna, kai rūbelio, kurį pirkai, net neudėsi. 4u.gif
Atsakyti
Daug kas priklausys nuo to,ar pati žadi maitinti.Jei taip ,tai tikrai nepirk jokių pientraukių ,buteliukų ir pan.Jei prireiks -bet kada įsigysi.Mums neprireikė čiulptuko,nes beveik niekada jo ir dabar neduodu(nebent nervai nelaiko:) )Aš nenaudoju drėgnų servetėlių,nes gyd.patarė to nedaryt.o turiu tiek ,kad žadu pradėt valytis makiažą(čia rimtai).
Atsakyti
Neturėjau čiulptuko, nes maniau kad gyvensim be jo, deja aš klydau 4u.gif Sau higieninių įdėklų turėjau per mažai, nemaniau, kad galima tiek daug kraujuoti, ir geriau pirkti tuos didelius, kurie skirti ir šlapimo sulaikymui smile.gif
Atsakyti
prisipirkau per daug pirštinelių ir surišamų marškinėlių, nereikalingi buvo ir vystyklai. Tačiau nepasiroušusi buvau skuduriurų atpylimui pieno.
Atsakyti
Pirmiausia tai save buvau pamiršusi. Šį kartą šaldytuve gyvens kopūstas, mat nežinau ar Lietuvoje propoguojama, pirmom dienom po gimdymo l. padeda šviežio šaldyto kopūsto lapai įsidėti į papinyčia, mat jie padeda esant mastitui ar šiaip pakietėjusiom persipildžiusiom krūtim (tiesiog apkamšai krūtis lapais ir laikai tol kol jie visiškai suglemba, tuomet keiti naujais. Labai pasiteisina-pigu ir natūralu).Na, ir įklotų prisipirkau manau pakankamai, kad nereiktų vyro siuntinėt. Taip pat praverčia turėt geros literatūros apie tarkim pirmus mažylio metus, mat klausimų kilo iš kart, o norinčių į juos atsakyt nebuvo l. daug smile.gif Dar pasiruošiau medetkų tinktūros (specialiai mamytėm ir kūdikiam) jei vėl tektų plyšti..nes ji padeda žaizdai gyti ir palengvina kančias tuolete..
O mažajam tai pas mus populiaru užpakaliuka po kiekvieno sauskelnės keitimo natūraliu apsauginiu kremu ar talku apsaugoti, ko nebuvom pasiruošę..tai kentėjom visi. Dar nežinau kokius jūs keitimo čiužinėlius turit, mūsiškis pvc paviršium, ant tokio pasirodo vaikučio nuogu užpakaliuko neguldysi smile.gif tai naudojom rankšluosčius pirmom dienom.. dabar prisisiuvau flanelinių vokelių, kuriuos lengva užvilkt ir taip gerų rankšluosčių nebegadinsim smile.gif
O bendrai tai l. pritariu - mažiau išankstinių pirkinių dažniau pasiteisina.
Atsakyti
Aš buvau per daug prisipirkus mažiausio dydžio drabužėlių, kuriuos labai greitai išaugo, o kai kurių net nespėjau uždėti. Drabužėlių tikrai daug nereikia, naudojau tik kelis, kurie buvo patogiausi, beto vasarą labai greitai džiūsta, tai tik perrengus išplaudavau, o po 2-3 valandų išlyginuis jau galėjau vėl rengti tais pačiais.
Dėl savęs, tai aš nebuvau nusipirkus spec. liemenėliės maitinančioms, o paprasta man pasirodė nepatogi, tai kai dar ligoninėj buvau siunčiau vyrą jos ieškoti ax.gif Būdavo taip, nueina į parduotuvę, susiranda pardavėją ir skambina man, tada jau mes su pardavėja aiškinamės kokio dydžio ir kokios man reikia ir ką jie turi. Tai tokiu būdu trečioj parduotuvėj surado ir nupirko, sakė jei netiks tai pakeis, bet tiko.
Atsakyti
QUOTE(Valerija @ 2005 07 19, 13:46)
Ir labai būtina išsirinkti GERĄ čiulptuką mažyliui, nes mažylis betkokois pigios neims. Rekomenduoju AVENT mirksiukas.gif

o mums AVENT čiulptukas buvo per didelis- rėmėsi į nosį biggrin.gif Tai vyras nulėkė ir nupirko paparastą NUK, nors tiesą sakant tai mažoji juos bau dabar sėkmingai spjauna kuo toliau g.gif

kaip jau kažkas minėjo labai praverčia paprasta marlė- jei vaikas atpylinėja

o žirklutės specialios nagams kirpti nekerpa nieko- naudojam paprastą kirpiklį
Atsakyti
Nepanaudojau:

1. čiulptukų ...... ir avent siūlėm ir nuk, visus dukrytė ibrokavo smile.gif
2. kelių 56 dydžio smėlinukų, nes mažoji gimė juos jau išaugus......
3. siurbliuko nosytei .... pirkom gerą, brangų (hm atrodo nuk), bet nei velnio jis netraukė. Nors tiesa pasakiu nelabai ir reikėjo.

Per mažai:

1. įdėklų po gimdymo....... dabar pirkčiau taip: kokius 5 didelius pampersinius smile.gif , 5 mažesnius ir bent jau pora pakelių Tena mažiausių (pastarieji tikrai neprapuls ir susinaudos). Nors čia labai idividualu.
2. palučių paprastų baltų medvilninių. Ypač praversdavo (dar ir dabar praverčia smile.gif ) keičiant pampersus užtiesti ant vystymo lentos. Aš saviškei kiekvieną kartą bent po pusvalandį leidžiu nuogu užpakaliuku pabūti. Na o pirmaisiais mėnesiais labai dažnai tik pradėjus pasispardymą be pamperso pasidarydavo balutė blush2.gif taigi reikėdavo tik pakeisti palutę ir toliau mėgaudavomės oro voniomis smile.gif .
3. pirštinyčių pirmam mėnesiui - kadangi dažnai atsiduria burnytėj kažkaip norisi dažniau keisti.

Aš šiaip labiau pasisakyčiau už kraitelio susipirkimą iš anksto. Mes buvom viskuo pasirūpinę dar prieš gimdymą, vyras man paskui tik antrą liemenuką maitinimui nupirko (įdaviau dėžutę, kad nupirktų tokią pačią). Kažkaip man pačiai be galo džiugus tas asipirkinėjimo procesas buvo, o ir mažylei gimus vyro nereikėjo vaikyti, galėjo su mumis visą laiką būti. Žinoma, nereikia be proto 56 dydžio rūbelių prisipirkti, bet kokie trys komplektukai nepakenktų.
Atsakyti
As taip pat is anksto pradejau kaupti kraiteli. Po truputi, pasimegaudama, turedama pakankamai laiko su malonumu vaiksciojau ir rinkau reikalingus daikciukus pagal nusipirkta kudikiu knygoje nurodyta "reikalingu daiktu sarasa" sumazindama visko per puse:)

tik nepasirupinau savimi, t.y. neturejau tinkamu iklotu po gimdymo, serveteliu krutims, liemeneles. to man prireike, bet issiverciau ir be ju:)
Atsakyti
Aš esu nusistačiusi prieš išankstinį apsipirkinėjimą, nes praradau vaikuti 6,5 mėn. Tada džiaugiuosi, kad tada nieko prieš nepirkau, ne būtų graudu žiūrėti į tuos gražius rūbelius, kuriuos su tokia meile pirkai busimam vaikui. sad.gif
Atsakyti