Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti.

QUOTE(Smiltis @ 2009 01 13, 17:24)
Be to tarkim jei nuotrauka nufotografuota į juostą , man vien dėl to ji netaps savaime meniška ar įdomia  smile.gif

dažnai tai yra pasakoma kaip aksioma. ne diskusijai, o pamąstymui: ar gražiai atrodytų užfotošopinta negyvai nuotrauka, kuri gal ir įdomiai atrodo ekrane (su visokiom ten vinkete, vintage/cros akšinais ir pan.), atspausdinta? niekad nematėt? pabandykit dėl įdomumo. tik ne 10x15 o kiek didesnę. noriu pasakyti, kad žiūrėti į tas nuotraukas reikia tokias, kokiai peržiūrai jos ir buvo sukurtos. ant popieriaus normalaus, o ne ekrane planšetiniais skaneriais skanuotas. kitaip suskamba. todėl sakyčiau tai ne aksioma, o teorema, kuri tikrai turi išimčių. bendra taisyklė tai taip, savaime grožio juosta neduoda. bet ir skaneris/monitorius jo daug atima. čia tas pats kaip skaidę skanuotą žiūrėti. dingsta pusė grožio.
Atsakyti
Sayonara, berniuko nuotrauka man patinka, apart fokuso megstuke smile.gif
Papildyta:
Gal kas turite kompe canon 400d lt instrukcija? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 01 13, 08:44)
dažnai tai yra pasakoma kaip aksioma. ne diskusijai, o pamąstymui: ar gražiai atrodytų užfotošopinta negyvai nuotrauka, kuri gal ir įdomiai atrodo ekrane (su visokiom ten vinkete, vintage/cros akšinais ir pan.), atspausdinta? niekad nematėt? pabandykit dėl įdomumo. tik ne 10x15 o kiek didesnę. noriu pasakyti, kad žiūrėti į tas nuotraukas reikia tokias, kokiai peržiūrai jos ir buvo sukurtos. ant popieriaus normalaus, o ne ekrane planšetiniais skaneriais skanuotas. kitaip suskamba. todėl sakyčiau tai ne aksioma, o teorema, kuri tikrai turi išimčių. bendra taisyklė tai taip, savaime grožio juosta neduoda. bet ir skaneris/monitorius jo daug atima. čia tas pats kaip skaidę skanuotą žiūrėti. dingsta pusė grožio.

Photo zurnaluose ivairiuose man grazus tokie darbai ir spausdinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 01 13, 16:38)
kaip čia paaiškint dabar.... aš noriu pasakyt, kad nuotraukos su 2expo yra daug stipresni darbai nei šis paprastas peizažas.

nu kuom jis jums taip patinka? rūkas savaime yra gražu? apniaukyti kraštai?
o šiaip dar j/b pilkokas sakyčiau  biggrin.gif

taip sutinku, stipresni. Ir aš juos tikrai daugiau kartų šiandien žiūrėjau ir gėrėjaus , nei tuo peizažu. drinks_cheers.gif

kad jau taip sakai, gal tikrai ta foto be ryšio lotuliukas.gif

O jei rimtai, na man patinka tokio stiliaus darbai . Gal būt šiuo atveju ji nėra tobula, bet aš pritariu Grethen, kad tai buvo nauja būtent iš Sayonaros pusės ir natūralu, kad pagiri ieškojimus smile.gif Šiaip man patinka va Šito autoriaus darbai, kur irgi gali daug kam pasirodyti, nu kas gi čia įdomaus bigsmile.gif Jie gi irgi pilki ir neįdomūs tongue.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 01 13, 16:44)
dažnai tai yra pasakoma kaip aksioma.

Andriuska, aš tikrai nieko neturiu prieš juostą, netgi atvirkščiai drinks_cheers.gif Ir dažnai užsuku beje į juostininkų skyrelį tongue.gif Bet tarkim man Bitelės šiandieninis portretas nepasirodė įdomus , tai ar turėjau girti vien todėl kad jis fotografuotas į juostą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 13 sausio 2009 - 17:00
Grethen - man abu tavo pavyzdziai patinka , ir koreguotos spalvos, ir ne... kalbu apie ju minkstuma smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 13 sausio 2009 - 17:10
QUOTE(Smiltis @ 2009 01 13, 18:58)
O jei rimtai, na man patinka tokio stiliaus darbai . Gal būt šiuo atveju ji nėra tobula, bet aš pritariu Grethen, kad tai buvo nauja būtent iš Sayonaros pusės ir natūralu, kad pagiri ieškojimus  smile.gif Šiaip man patinka va Šito autoriaus darbai, kur irgi gali daug kam pasirodyti, nu kas gi čia įdomaus  bigsmile.gif Jie gi irgi pilki ir neįdomūs  tongue.gif
Andriuska, aš tikrai nieko neturiu prieš juostą, netgi atvirkščiai  drinks_cheers.gif Ir dažnai užsuku beje į juostininkų skyrelį  tongue.gif Bet tarkim man Bitelės šiandieninis portretas nepasirodė įdomus , tai ar turėjau girti vien todėl kad jis fotografuotas į juostą  g.gif
na as kalbejau, kad nauja buvo 2expo, zinoma ir peizazas smile.gif tik 2expo buvo nauja ir man nelabai, o peizazas nauja ir dar vyke.
o to autoriaus darbai (kai kurie) yra tobuli, tame ir esme, kad dauguma iesko velnias zin ko, kai visas grozis paprastume.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 13 sausio 2009 - 17:13
pilnatis, tai pasisakysiu ir as lotuliukas.gif kaip gi be mano trigrasio biggrin.gif
manes sayonaros 2expo darbai visai neuzkabino, nes vien 2 expo nedaro ju stipresniais, nei atvirukinis peizazas. maciau 2 expo, bet nemaciau ka tuo norima pasakyt. kazkas ieskota, bandyta, sveikintina, bet nesurasta. peizazas mane irgi giliai uzkabino iki "wow" kategorijos, nes tiesiog atitinka mano emocine busena, grozio suvokima, beje gamta mane visada zavejau daug labiau, nei urbanizacija (nu gi biologe as kaip ne kaip lotuliukas.gif ), todel si ramybe patrauke daug labiau, nei dvisluoksnis ir nelabai suprantamas, filosofinis chaosas. nemegstu ir kalbu, kuriose reikia ieskoti teisybes verciant aukstyn kojomis kazka, permastant ir save prievartaujant, ir "datempinejant", taip ir su foto, arba pajunti is karto, arba ne. prisiversti negali. peizaza pajutau, 2expo suerzino. ant sienos be jokiu kalbu, imciau tik peizaza, nei kazka chaotisko ir man nesuprantamo ir netinkancio. blush2.gif o peizazas peizazui nelygu, jei tureciau toki savo galerijoje - didziuociausi. todel pavydziu autorei jo doh.gif

apie zveries "parseli" viskas pasakyta. nematau to ka nori parodyt zveris, matau tai, ka issake pastabose. optiskai iskraipytas, laizancio pirstus, neaisku kaip ir kodel taip apsirengusio vyro portretas su neaiskiu fokusu ir rakursu. patrauklios emocijos 0.

grethen patiko katinukas. apsvietimas patiko ir akies sufokusavimas. tik tiek, kad akis kiek pasimeta. bet palyginus su kitomis foto, si geriausia.

atsimenu vis degutes "saslyko duma" irgi patrauke.

as fotografuoju, bet rodomo neturiu visiskai nieko smile.gif vienos foto nelabai publikuotinos ( blush2.gif nude) smile.gif o kitos - kazkokie eiliniai daiktukai ar reiskiniai tinkantys skyreliui "pasigrozekim"...
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 01 13, 19:23)
o kitos - kazkokie eiliniai daiktukai ar reiskiniai tinkantys skyreliui "pasigrozekim"...
tai ka? as pvz noriu grozetis! Rodyk!
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 01 13, 18:28)
tai ka? as pvz noriu grozetis! Rodyk!

nea. schmoll.gif man siuo metu gaunasi tik nude biggrin.gif o visa kita arba ziauriai kraupu ( blink.gif ), arba tiesiog grazu (degancios zvakes, lasantys vandenys ir panasios nesamone), kurios tikrai nieko nesuzaves biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 01 13, 16:48)
Sayonara, berniuko nuotrauka man patinka, apart fokuso megstuke

man irgi faina, o tas nefokusas net netrukdo. bet gal tik todėl, kad mano vaikas biggrin.gif kitus tai sukritikuočiau dėl to paties biggrin.gif
ačiū.

QUOTE(Smiltis @ 2009 01 13, 16:58)
taip sutinku, stipresni. Ir aš juos tikrai daugiau kartų šiandien žiūrėjau ir gėrėjaus , nei tuo peizažu. 

kad jau taip sakai, gal tikrai ta foto be ryšio 

O jei rimtai, na man patinka tokio stiliaus darbai . Gal būt šiuo atveju ji nėra tobula, bet aš pritariu Grethen, kad tai buvo nauja būtent iš Sayonaros pusės ir natūralu, kad pagiri ieškojimus  Šiaip man patinka va Šito autoriaus darbai, kur irgi gali daug kam pasirodyti, nu kas gi čia įdomaus  Jie gi irgi pilki ir neįdomūs 
Andriuska, aš tikrai nieko neturiu prieš juostą, netgi atvirkščiai  drinks_cheers.gif Ir dažnai užsuku beje į juostininkų skyrelį  tongue.gif Bet tarkim man Bitelės šiandieninis portretas nepasirodė įdomus , tai ar turėjau girti vien todėl kad jis fotografuotas į juostą 

aha, Tu bene vienintelė pasakei, kad 2 expo patiko, ačiū. 4u.gif del netobulumo, idėjos trūkumo ir pan. sutinku su visais, bet man asmeniškai svarbiau tas ieškojimas. ir kaip sakiau - so-rry, bet ir ateityje tokius briedus rodysiu. dėl savęs biggrin.gif
o dėl bitės portreto, tai MAN jis įdomus ne todėl, kad iš juostos biggrin.gif o kad faina bitė jame. bent jau man..smile.gif ir dzin, kad fokuso nėra ten, kur jis turėtų būti.. aš kžkaip labai liberali pasidariau fokusams ant akių biggrin.gif

QUOTE(Sansara @ 2009 01 13, 17:31)
nea.  man siuo metu gaunasi tik nude biggrin.gif o visa kita arba ziauriai kraupu arba tiesiog grazu (degancios zvakes, lasantys vandenys ir panasios nesamone), kurios tikrai nieko nesuzaves

blin, taigi po tokių pareiškimų kiek vyrų dėmesio susilauksi lotuliukas.gif

jei atvirai, ačiū labai visiems už normalią civilizuotą diskusiją, bet aš tiesiog prieš Jus atvira norėjau pabūti. nelaikykit to provokacija. bet man mano ieškojimai mielesni ir savesni, negu tas peizažas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 01 13, 18:40)
blin, taigi po tokių pareiškimų kiek vyrų dėmesio susilauksi  lotuliukas.gif

jei atvirai, ačiū labai visiems už normalią civilizuotą diskusiją, bet aš tiesiog prieš Jus atvira norėjau pabūti. nelaikykit to provokacija. bet man mano ieškojimai mielesni ir savesni, negu tas peizažas. 4u.gif

tai kad mano nudisku nuotrauku priezastis atbaidys visa vyru demesi lotuliukas.gif
del antro: kas iesko, tas randa. ieskot svarbu, o svarbiausia - neiti pries save ir saves neprievartaut 4u.gif maloni provokacija su malonia diskusija. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 01 13, 17:44)
tai kad mano nudisku nuotrauku priezastis atbaidys visa vyru demesi lotuliukas.gif
del antro: kas iesko, tas randa. ieskot svarbu, o svarbiausia - neiti pries save ir saves neprievartaut  4u.gif maloni provokacija su malonia diskusija. wink.gif

nu tai va, supranti, paprastas pvz.: aš žinau, kad jei praktiškai bet kurį vaiką aprengsiu dryžuotai, pasodinsiu kur nors žemai, o pati iš viršaus nufotkinsiu, man gausis gerai. lotuliukas.gif bet kai pajutau, kad štampuoju tokius portretus ir pačiai iš savęs juokas ėmė, ėmiausi kažko kito.. Jo, aš labai neretai jaučiuosi nesuprasta (nes ir ta kokybė ne tokia svarbi, ir tas fokusas, ir spalvos frykiškos patinka, ir kontrastligės neatsikratau, ir siužetai ėmė darytis frykiški, ir t.t.), bet manau, kad esu pasiekusi tam tikrą amžių, patirtį ir galų gale proto pakankamai turiu, kad minimaliai imčiau galvon, kas kam nepatinka, o susikoncentruočiau į savo tikslus. Ir toliau bjauriai užsispyrusiai kietakaktiškai brukčiau Jums savo dalykus lotuliukas.gif legenda apie sayonarą, tskant biggrin.gif pažinkit mane, tipo smile.gif
Atsakyti