Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti.

matai, aš pagalvojau, kad dažnai tokiuose kadruose viena ekspozicija būna silpnesnė, ar kaip ją pavadinti. vat kad ir pirmame kadre. katedros kolonos juk vos matosi ir jei tai būtų normalys kadras tai būtų brokas. be to pagalvojau, kad jei daryti dvi pilnas ekspozicijas ant vieno kadro, tai jis gaus 2 kart daugiau šviesos (šešėlių neskaičiuokim, jie neįtakoja) ir šviesių zonų susiliejime turi būti kaip ir išdegimai. ale jų nepastebiu. tai ir pagalvojau, ar ekspozicija koerguojama (mažinama) ar čia tiesiog kažkame itame reikalas (pvz. nuvalkiotame juostos dinaminiame diapazone)?
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 01 13, 10:49)
matai, aš pagalvojau, kad dažnai tokiuose kadruose viena ekspozicija būna silpnesnė, ar kaip ją pavadinti. vat kad ir pirmame kadre. katedros kolonos juk vos matosi ir jei tai būtų normalys kadras tai būtų brokas. be to pagalvojau, kad jei daryti dvi pilnas ekspozicijas ant vieno kadro, tai jis gaus 2 kart daugiau šviesos (šešėlių neskaičiuokim, jie neįtakoja) ir šviesių zonų susiliejime turi būti kaip ir išdegimai. ale jų nepastebiu. tai ir pagalvojau, ar ekspozicija koerguojama (mažinama) ar čia tiesiog kažkame itame reikalas (pvz. nuvalkiotame juostos dinaminiame diapazone)?

greičiausiai kažkokia strategija turėtų egzistuoti, bet aš jos nežinau biggrin.gif
Atsakyti
Labuks 4u.gif

Linute, pirma su šuniukais liuks mirksiukas.gif O antra tai nea schmoll.gif Ir jei pirmas kadras tiesiog atsitiktinis, tai gal vertėtų dar ir prie pradžiamokslių prisijungt mirksiukas.gif

Žvėrie, nu kokį tu čia paršelį mums įkėlei bigsmile.gif Ech tu, visus mokai kaip WB nusistatyt, o pats schmoll.gif O ir siužetas man nieko gero smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 01 13, 10:17)
Nedidelė sausio pradžios serijikė:

pirmos dvi tai labai labai patinka thumbup.gif

O portretas man nelabai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 13 sausio 2009 - 11:38
QUOTE(andriuska @ 2009 01 13, 10:49)

Na, aš kai darau 2 kadrus į vieną, mažinu išlaikymą per pusę maždaug. Kai darau 3 kadrus, tai atitinkamai po trečdalį primetu. Kartais, jei noriu, kad kažkas dominuotų, tam kadrui skiriu daugiau šviesos tada kitam mažiau. Jei nepamirštu, pirma AV režimu (Canon 300) pasižiūriu parametrus ir tada varijuoju. Bet dažnai pamirštu smile.gif

Foto pakomentuosiu vėliau, neįmanoma per darbinį topLopą žiūrėt, viskas ištempta į plotį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2009 01 13, 02:14)
O kur as blogis? As pats matau, kad cia WB nugrybaves, bet siaip man paciam emocija patinka, nes zinau kad sitas vaikis stovejo prie puodu virtuvej, kur visokiu valgiu buvo kruva ...Naujametiniu...
na emocija tai.. sustingusio veido emocija su atkistu zandu smile.gif zodziu rakursas, ryskumo zona neparinkta. nuotraukos spalva kaip jau minejo rausvoka. o konteksto mes nematom smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 01 13, 12:17)
Kadangi seniai ką nors rodau, is esu paskendusi eksperimentuose, tai ryžtuosi..biggrin.gif
Na as kaip bandymus, kaip pradzia uzskaitau smile.gif Degutes gelezinkelis man labiau patiko biggrin.gif o cia.. tarkim pirmoje, kad kolonos as nemaciau, tik paskui pastebejau kai meginau detaliai nagrineti kadra. antrojoj.. net nzn kas nepatinka, bet patinka jauciam sviesa kadro vidury smile.gif
O bite kaip visad fotogeniska biggrin.gif seselio nepastebejau, kol andriuska su kissais nepalygino hihihi.gif

Papildyta:
A tiesa, as isidejau tudora i smena, tik su juo galiu daryt 2guba ekspozicija, tai kopijuosiu bisk Degute ir Sayonara ax.gif
Atsakyti
Smiltis, nu tu mane prajuokinai, pasakysiu jam kad jis "paršelis", pažvengsim visi. Na su WB jau pripažinau, kad nugrybavau blush2.gif blush2.gif Vis per tą greitį. O dėl žiedo , tai man irgi schmoll.gif nu nemėgstu žiauriai kai vyrai visokiais blizgalais apsikabinėja... fe... O visoms pakomentavusioms "paršelį" - ačiū. Nieko, per kitus Naujus metus būtinai perfotografuosiu.. pažadu....Viskas , lekiu darban, juk parlėkiau tik užkąsti..
Atsakyti
Va dar vienas siandienos bandymas smile.gif nors kompozicija netvarkinga, bet man patinka

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2009 01 13, 14:02)
Smiltis, nu tu mane prajuokinai, pasakysiu jam kad jis "paršelis", pažvengsim visi.

ne ne ne nono.gif čia žmogus visai nė prie ko kad tu jį taip nupiešei tongue.gif

QUOTE(Grethenn @ 2009 01 13, 14:43)
Va dar vienas siandienos bandymas smile.gif nors kompozicija netvarkinga, bet man patinka

drinks_cheers.gif man irgi patinka thumbup.gif gražiai faktūros sužaidžia. Nors dešinės gerokai ir truputuką apačios kirpčiau smile.gif Daug gražiau uždengus žiūrisi man smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 13 sausio 2009 - 14:55
Oj koks piktas zvilgsnis lotuliukas.gif lotuliukas.gif tuoj griebs... hihihi.gif

pritariu Smiltei del kirpimo ax.gif visa kita - patinka 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 13 sausio 2009 - 15:06
QUOTE(Smiltis @ 2009 01 13, 16:55)
ne ne ne nono.gif čia žmogus visai nė prie ko kad tu jį taip nupiešei  tongue.gif 
drinks_cheers.gif man irgi patinka  thumbup.gif gražiai faktūros sužaidžia. Nors dešinės gerokai ir truputuką apačios kirpčiau  smile.gif Daug gražiau uždengus žiūrisi man  smile.gif
meginau, dabar atrodo geriau, bet kai nukerpi tada tam zvilgsniui tikrai pritruksta vietos. kad jis saiip ten ziuretu, o jis tiesiog spokso! reik ten erdves jam paspoksot biggrin.gif
Bet Tu mane irgi labai su tuo perseliu prajuokinai, tik nedrisau juoktis kol pats Zveris nepasijuoke biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 01 13, 15:04)
Bet Tu mane irgi labai su tuo perseliu prajuokinai, tik nedrisau juoktis kol pats Zveris nepasijuoke biggrin.gif

taigi aš nepiktai blush2.gif Tiesiog tokia asociacija kilo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2009 01 13, 17:30)
taigi aš nepiktai  blush2.gif Tiesiog tokia asociacija kilo  biggrin.gif
Man irgi kilo, del to taip ir juokiausi lotuliukas.gif
Atsakyti