Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti.

QUOTE(Anasko @ 2008 12 23, 15:41)
Ir del spalvu, kaip pas jus nustatytos jos? Man pats PS rodo siltesnius atspalvius, radau View kad galima varnele pastatyti ties monitor colors- tada lyg rodo "normaliai". Baisiai bijau kad sugadinsiu visus savo sedevrus  lotuliukas.gif
Kas netingit, paziurekit 4u.gif  4u.gif  4u.gif  Arba man pas fotosopininkus nueiti g.gif
P.S. amzini klausimai  lotuliukas.gif  bet kai ateina tavo eile, darosi viskas neaisku doh.gif

su spalvom aš ir pradėjau vargt, kai kažką primaklinau photoshope doh.gif kažkada sansara atsimenu vargu su jom. nu bet kai man tada nereikėjo, viską pro ausis praleidau lotuliukas.gif

QUOTE(Opa @ 2008 12 23, 15:44)

prašom čia nežvingaut tongue.gif

QUOTE(Degutė @ 2008 12 23, 16:06)
Su aukštu ISO irgi negalima taip vienareikšmiškai sakyti, kad kelia triukšmus. Prie ISO 800 galima labai normaliai nufotkinti, jei tikrai tam nustatymui yra pakankamai šviesos. Jei reiks šviesinti rezultatą, tada bus blogai. Bet jei ekspozicija bus tiksliai paskaičiuota, nesimatys ten tų triukšmų.

o man kažkaip nelabai gaunas su aukštu ISO fotografuot. tada dažnai prašaunu su fokusu. nu ir šiaip man tie triukšmai yra bjaurūs unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 12 23, 15:41)
     Ir del spalvu, kaip pas jus nustatytos jos? Man pats PS rodo siltesnius atspalvius, radau View kad galima varnele pastatyti ties monitor colors- tada lyg rodo "normaliai".

Vo bigsmile.gif Aisiu aiškintis, nes man PS-o ir monitor colors skirias tragiškai. Pasidarai gražutėlytę šiltą, o paskui žiūri - rodo tamsią be jokių šiltų atspalvių unsure.gif
O kas spausdinat gautųsi? unsure.gif
Pasitikrinau - mano spausdintas variantas vis tik panašiausias į monitor RGB. smile.gif
QUOTE(bite maja @ 2008 12 23, 16:13)
kai man tada nereikėjo, viską pro ausis praleidau  lotuliukas.gif

ir aš. Septintinis PS-as su manim nesipykdavo, o va dabartinis neklauso cool.gif

QUOTE(Opa @ 2008 12 23, 15:44)
Viktorija09, keksiuku poza faina.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 23 gruodžio 2008 - 17:11
QUOTE(Karbynė @ 2008 12 23, 16:55)
Vo  bigsmile.gif Aisiu aiškintis, nes man PS-o ir monitor colors skirias tragiškai. Pasidarai gražutėlytę šiltą, o paskui žiūri - rodo tamsią be jokių šiltų atspalvių  unsure.gif
O kas soausdinat gautųsi?  unsure.gif
ir aš. Septintinis PS-as su manim nesipykdavo, o va dabartinis neklauso
Man irgi nebuvo problemu su 7.
Su 7 kai dariau foto lyg beveik buvo tokios pat kaip ir monitoriuje, bet itariu, kad ir nuo laboratorijos labai priklauso, kaip iseis g.gif O su nauju PS dar nedariau visai.
Del spalvu, prisimenu Sansara rase kad reikia kazka kazkur daryti sRGB-E------- , bet bijau, kad viena akim tik perskaiciau, tai ir geriau nieko nedarysiu biggrin.gif
Atsakyti
Persiprasau, Karbyne 4u.gif
Atsakyti
Bite maja, aciu uz ideta HRD foto 4u.gif , jauciu ir as pabandysiu ir praeis noras biggrin.gif Vakar tavo galerijoj sedinejau,grozejausi ir noriu paklausti, sningancio Vilniaus foto, darei ka su spalvomis? Kaip man jos patiko wub.gif

Californiagirl, grazu atviruka idejai, vis dar pavydziu ziemos biggrin.gif Noreciau vaikus po sniega su rogem patampyti, ar draugu suni ikinkyti, o pati su fotiku pleskinciau biggrin.gif prisisvajojau blush2.gif

Dekoju uz komentarus ir kritika wub.gif idesiu vakare ir spalvota varianta 4u.gif

Atsakyti
Loreli, parodyk ta gele mirksiukas.gif

Wyshnia, grazia mainu foto gavai wub.gif

Kaip laukiu as savo dovanos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2008 12 23, 17:10)
as taip ir maniau kad reikes ir objektyva pirkt ir blykste .
Tai jei pirksi blykste, tai kam tas objektyvas? aisku jei yra galimybes tai nepamaisys ir kitas biggrin.gif bet siaip blykste nuo issiliejimo isgelbes smile.gif

QUOTE(Jurina @ 2008 12 23, 17:46)
Ir dar vienas klausimas: phtoshopa galima is ineto free gauti (maciau kad yra , bet ar jie nevirusuoti?) ar butinai pirkt reikia? kur ir kiek kainuoja?
O teisingi triuksmai kartais nuotraukai labai tinka smile.gif na bet cia greiciau juosteliniai triuksmai smile.gif
o PS pvz CS2 tikrai galima atsisiust su cracku ir nulauzt, ner sudetinga. va su naujausia versija tai sudetingiau, jau ten apsaugos uzdetos rimtos.
pirkt brangu ir per sazininga biggrin.gif

QUOTE(Karbynė @ 2008 12 23, 18:55)
Pasitikrinau - mano spausdintas variantas vis tik panašiausias į monitor RGB.  smile.gif
Spaudai naudojamas CMYK'as, tai gi RGB niekad nespauskit, gali smarkiai nusokinet spalvos smile.gif
Atsakyti
Prašymėlis... būkit geros pagailėkit.. kas per HDR? laaabai noriu sužinot.. Ir dar gavau adresą mainams dalyvio kurio nematau jau labai senai forume. Fotografiją išsiunčiau gruodžio pradžioj, žinių nėra. Bitė Maja dėl mainų viską žino, gal ką pasakysi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 23 gruodžio 2008 - 18:58
QUOTE(Grethenn @ 2008 12 23, 10:42)
o PS pvz CS2 tikrai galima atsisiust su cracku ir nulauzt, ner sudetinga. va su naujausia versija tai sudetingiau, jau ten apsaugos uzdetos rimtos.pirkt brangu ir per sazininga biggrin.gif

vis dar bandai, nulauzti? biggrin.gif

Zveriau, High Dynamic Range nuotrauka 4u.gif 3 ar daugiau foto su skirtingais islaikymais ,ekspozicijomis sudedamos viena ant kitos. Kiek ziurinejau internete ispudingu darbu maciau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 12 23, 18:51)
Prašymėlis... būkit geros pagailėkit.. kas per HDR? laaabai noriu sužinot..

nu va, pvz, pvz, pvz, pvz, pvz.
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 12 23, 18:42)
Spaudai naudojamas CMYK'as, tai gi RGB niekad nespauskit, gali smarkiai nusokinet spalvos smile.gif

o pas mane tas CMYK kaip tik labiausiai nuo atspausdintos nuotraukos skyrėsi. Toks ir buvo nustatymas, bet kaip tik su tokiu visai nesusikalbėjau. Jau rašiau - labiausiai į atspausdintą nuotrauką žiūrint atitiko ne kas kitas, o kaip tik monitor RGB. Windows rgb irgi visiškai nepanašu į spausdintą.

pvz
user posted image

viršuj monitor rgb (taip pasidėjus varnikę matau ir ps-e ir kompe ir spausdintoj nuotraukoj)

apačioj cmyk (taip matau pasirinkus cmyk tik ps-e, kompe matau taip kaip viršuj, nuotraukoj irgi). Žodžiu ačiū tam kas man tas varneles užrodė, bo maniau, kad taip ir nepradėsiu ps-o suprast
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 23 gruodžio 2008 - 19:23
Tai PVZ as pats susiradau ir prisiziurejau.. kaip tai padaryt?

Atsakyti