Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti.

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 12, 16:59)
o kur cia LT ji galima gaut?  g.gif
Juozapavičiaus 11, ten didmenine prekyba, laiptukais i virsu ir fotoprekes atrodo uzrasyta. bet draugas uzsisakinjo 50tuka , as adapteri, tai laukem laukem nesulaukem..zafejo paskambint, bet man rodos ten niekam neidomu mastau.gif
Atsakyti
Sveiki,
turiu jūsų akim tokį kvailą klausimą,nuskambės juokingai, bet reikia atsakymo blush2.gif
Kokie pagrindiniai skirtumai tarp paprasto skaitmeninio fotoaparato(na, tarkim tų geresniųjų, ne visiškų "muilinukių") ir skaitmeninio-veidrodinio? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2009 01 12, 15:50)
andriuska, aš ir paklausiu  ax.gif
Nusipirkau Canonui žiedus...

nemačius sunku pasakyti. kaip supratau ten yra 59 mm srėgis, ant kurio sukasi EOS bajonetas (toks žiedas su paprastu srėgiu vienoje pusėje ir canoniniu tvirtinimu kitoje)? matai kaip, senos optikos su paprastu srėgiu yra dviejų diametrų: 39 mm (seni zenitai, fedai, kievai) ir 42 mm (M42 - čia jau daug rusiškos, vokiškos, net japoniškos optikos galima gauti), tai vat, jei ten srėgis 59, tai reikės gauti pereinamą žiedą iš 59 į 42 mm. tada tą žiedą suksi ant makro žiedo, ir į jį suksi M42 objektyvą.

bet įtariu, kad srėgis ten bus 58 mm ir jei jis yra išorinis (t.y. įsrėgtas išsikišimas) gali pabandyti kitą bajerį - užsuk ant jo objektyvą, kiris yra 58 mm filtrui pritaikytas (jei turi kitini - jį ir suk). imk patį siauriausią žiedą pradžioje. fotografuojant apverstu objektyvu gausi hipersuperpuper makro. o jei dar per žiedą - tai vos ne mikroskopas bus. tik fokusuotis reiks ne tik objektyvą sukiojant, bet ir aparatą pimyn-atgal judinant. ir stovas tokiam reikale pageidautinas. statyk aparatą virš stalviršio ir objektą judink ant stalo.
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 01 12, 15:27)
Juozapavičiaus 11, ten didmenine prekyba, laiptukais i virsu ir fotoprekes atrodo uzrasyta. bet draugas uzsisakinjo 50tuka , as adapteri, tai laukem laukem nesulaukem..zafejo paskambint, bet man rodos ten niekam neidomu mastau.gif

cia Vilniuj, ane... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 12, 21:23)
cia Vilniuj, ane...  ax.gif
Jo, gal ne vilniuj reikejo? mastau.gif bet sakau, zades, bet teks ilgai laukt, greiciausiai nesulaukt smile.gif siaip skelbimus gali pasiziurineti, kartais buna skelbimuose smile.gif mazdaug uz 60lt parduoda
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 12 sausio 2009 - 19:41
QUOTE(Grethenn @ 2009 01 12, 19:37)
Jo, gal ne vilniuj reikejo? mastau.gif bet sakau, zades, bet teks ilgai laukt, greiciausiai nesulaukt smile.gif  siaip skelbimus gali pasiziurineti, kartais buna skelbimuose smile.gif mazdaug uz 60lt parduoda

jauciu, ieskosiu smile.gif man patinka tavo spalvos... wub.gif tai ieskot reikia adapterio is zenit i canon? (neisivaizduoju kaip tiksliai tas daiktas vadinas... ax.gif ) dar pasiklausinesiu tu pazistamu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 12, 21:44)
jauciu, ieskosiu smile.gif man patinka tavo spalvos...  wub.gif  tai ieskot reikia adapterio is zenit i canon? (neisivaizduoju kaip tiksliai tas daiktas vadinas... ax.gif ) dar pasiklausinesiu tu pazistamu... ax.gif
Na su spalvom tai pazaidziau biggrin.gif nors tiesa sakant ir objektyvas jas kiek kitaip piesia, kiek svelniau smile.gif nors gal pasiveideno, juk dar visai nedaug su juo fotografavau. daiktas vadinasi adapteris, turi buti tavo fotiko skersmuo ir objektyvo skersmuo. zenito greiciausiai bus M42.
manau jei Andriuskai pasakysi koks tavo fotikas, tai jis tau greit ir aiskiai pasakys kokio adapterio Tau reikia smile.gif
Atsakyti
Aciu Grethen uz info 4u.gif Man tas svelnumas ir patinka labiausiai wub.gif

Andriuska - mano fotikas canon 350 D, o tas objektyvas, kaip minejau - helios 44-2... gal galetum tiksliai ivardint, ko man ieskot... blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2009 01 11, 15:49)

Na ir aš su klausimu:

Vievis

Ar pirmo plano žolės čia nereikalingos ir daro foto plokščią?
Man kaip tik jų norisi, jų pagalba foto sluoksniuojasi-dryžuojasi. Man nereikia, kad dėmesys kryptų į žveją, jis ten tik šiaip, miestelio specifika smile.gif Už žolių pasislėpusios valtys irgi miestelio specifika hihihi.gif
Ar, visdėlto, žoles kirpt, dešinės kirpt  g.gif

man tai labai patiko tavo foto, spalvos superines thumbup.gif
jei kirpciau, tai tik apacia, kad panoramine gautusi ax.gif , o siaip zoles tikrai netrukdo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 01 12, 16:15)
nemačius sunku pasakyti. kaip supratau ten yra 59 mm srėgis, ant kurio sukasi EOS bajonetas (toks žiedas su paprastu srėgiu vienoje pusėje ir canoniniu tvirtinimu kitoje)? matai kaip, senos optikos su paprastu srėgiu yra dviejų diametrų: 39 mm (seni zenitai, fedai, kievai) ir 42 mm (M42 - čia jau daug rusiškos, vokiškos, net japoniškos optikos galima gauti), tai vat, jei ten srėgis 59, tai reikės gauti pereinamą žiedą iš 59 į 42 mm. tada tą žiedą suksi ant makro žiedo,  ir į jį suksi M42 objektyvą.

Taigi vat, reiškia, reikia 59->42 mm adapterio plius kokio seno objektyvo.
Arba 59->39 mm (jei toks būna), nes mano Zenito objektyvas 39 mm.

Su 58 mm iš karto pabandžiau. Nei vienu galu netinka. Būtent tuo 1 mm ir per dideli žiedai.
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 11, 19:52)
Laba vakara  4u.gif

Paraginta Californiagirl pareinu pas jus  blush2.gif 

kad neateiciau "sausai"  biggrin.gif  - dedu tris paskutinius darbelius ( kai kam jau tikrai bus matyti).... ax.gif
...ramuma...
Blue Cristmas
...greitai...
tikiuos neisvarysit...  ax.gif  biggrin.gif

sveika prisijungus 4u.gif
antraja foto, berods kudroj maciau, tai labai patiko smile.gif
pirmoji taip pat thumbup.gif
o trecioji man schmoll.gif
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viktorija09: 12 sausio 2009 - 20:48
QUOTE(Grethenn @ 2009 01 11, 23:52)
Na stai rezultatas su "naujuoju" objektyvu biggrin.gif labai nekritikuokit fokuso, sunku man bais su tuo rankiniu dar.. dar speju ir rankos sujudejo.. ir kaip visada neapsisprendziu ar spalvu reik ar ne.. bet siap patinka man sios foto, retas atvejis, bet sakau atvirai smile.gif

taip yra prasoma valgyt

man spalvota labiau 4u.gif
Atsakyti