Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti.

QUOTE(Grethenn @ 2009 01 12, 13:06)
seselyje ar sauleje. zodziu labai jautrus objektyvas smile.gif bet vasara, kai bus daug sviesos tai bus pats tas smile.gif

o cia koks pas tave tas objektyvas? g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 12, 15:10)
o cia koks pas tave tas objektyvas?  g.gif  ax.gif
Helios-44-2, cia zenito objektyvas smile.gif

Andriuska, o ka reiskia tas 44-2? cia tiesiog pavadinimas?
nes zidinio nuotolis suprantu 58mm, diafragma 2-16
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 12 sausio 2009 - 13:26
QUOTE(Grethenn @ 2009 01 12, 13:26)
Helios-44-2, cia zenito objektyvas smile.gif

Andriuska, o ka reiskia tas 44-2? cia tiesiog pavadinimas?
nes zidinio nuotolis suprantu 58mm, diafragma 2-16

tai cia tas atvejis, kai zenito objektyvas pritaikomas per adapteri skaitmeniniam? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 12, 15:31)
tai cia tas atvejis, kai zenito objektyvas pritaikomas per adapteri skaitmeniniam?  g.gif
Tas pats smile.gif ir sitas atvejis man labai patinka hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 01 12, 13:36)
Tas pats smile.gif ir sitas atvejis man labai patinka hihihi.gif

nu man siule cia neseniai taip padaryt, ale as kazkaip skeptiskai paziurejau i tai... ax.gif ko gero be reikalo... g.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 12 sausio 2009 - 13:38
helios 44-2 čia modelio pavadinimas.

QUOTE(Grethenn @ 2009 01 12, 14:06)
dar kaip jau minejai sviesa "valgoma", jei issklaidyta sviesa, islaikyma tenka statyt apie 1/100 ir dar iso uzkelt (visa laime, kad jis neypac jauciamas), bet jei saule (kaip siandien) tai tada 1/1600. ir tuo pat metu fotografuodama turiu ziuret ar objektas seselyje ar sauleje. zodziu labai jautrus objektyvas smile.gif bet vasara, kai bus daug sviesos tai bus pats tas smile.gif

vat šitos vietos kiek nesupratau. kokiu režimu fotografuojame? M (t.y. išlaikymą ir diafragmą rankomis statome) ar S (čia kanone reiškia išlaikymo prioritetas)? kiak pamenu iš adapterių patirties canone, tai nustatydavau diafragmos prioritetą, aparatas aišku sąžiningai diafrgmą rodydavo kaip 0 nes kamera su objektyvu nešneka (vienas japonas, kitas rusas, kaip gi jie susišnekės smile.gif ) susifokusuodavau ir priverdavau diafragmą tiek, kiek reikia (sąlygos leidžia). o išlaikymą aparatas pats parinkdavo. man atrodo, kad net ekspokorekcija veikdavo g.gif taigi matavimas vyksta TTL (per linzę, t.y. matuojama per objektyvą patenkanti šviesa. koks skirtumas, kaip ji patenka? matavimui net įtakos turi šviesa, patenkanti per okuliarą (tą vietą, pro kurią žiūrime. kas dar nežino, pabandykite: uždedate dangtelį ant objektyvo, nuimate autofokusą ir pamatuojate, ką rodo. tada atsukete okuliarą į saulės ar lempos pisė ir dar kartą pusiau nuspauskite mygtuką. aparatas parodys kitokį išlaikymą (gerokai trumpesnį). tai vat tam ant dirželio yra guminis kaištukas, kuris naudojamas nuo štatyvo fotografuojant ilgais išlaikymais su ND ar IR filtrais). na čia šiap pažintinis nukrypimas....skaitiniai prieš miegą, bereceptiniai migdomieji mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 12, 14:37)
nu man siule cia neseniai taip padaryt, ale as kazkaip skeptiskai paziurejau i tai...  ax.gif  ko gero be reikalo...  g.gif  ax.gif

jei yra rusiškos ar vokiškos (ar bilekokios optikos su vienodu tvirtinimu) ir siūlė tą adapterį už protingą kainą - be reikalo. įdomu pažaisti o kartais ir visai naudinga. pvz makro su žiedais ar kokį portretą su fiksu ir atvira skyle labai net gražu. o kartais tai būna labai nebrangi ir pakankamai kokybiška išeitis iš situacijos, kuomet reikia specifinės nuotraukos/objektyvo, bet ne taip dažnai, kad pirkti originalų objektyvą. o nuomos punktas kitame mieste.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 12 sausio 2009 - 14:21
QUOTE(andriuska @ 2009 01 12, 14:20)

jei yra rusiškos ar vokiškos (ar bilekokios optikos su vienodu tvirtinimu) ir siūlė tą adapterį už protingą kainą - be reikalo. įdomu pažaisti o kartais ir visai naudinga. pvz makro su žiedais  ar kokį portretą su fiksu ir atvira skyle labai net gražu. o kartais tai būna labai nebrangi ir pakankamai kokybiška išeitis iš situacijos, kuomet reikia specifinės nuotraukos/objektyvo, bet ne taip dažnai, kad pirkti originalų objektyvą. o nuomos punktas kitame mieste.

nu specialiai paziurejau daba - guli va Zenitas su tokiu pat Helios -44-2 po ranka...

del adapterio tai nekalbejom nieko konkretaus - as visokiu tokiu pritaikymu kazkaip bijau - nes nieko tame reikale nesuprantu... blush2.gif o brangus jie? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 12, 15:37)
nu man siule cia neseniai taip padaryt, ale as kazkaip skeptiskai paziurejau i tai...  ax.gif  ko gero be reikalo...  g.gif  ax.gif
be reikalo smile.gif jei turi objektyvu verta pazais, labai mazi kastai smile.gif o as kai neturiu salygu pirkti naujo objektyvo tai pasirinkau si varianta smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 01 12, 16:09)
vat šitos vietos kiek nesupratau. kokiu režimu fotografuojame? M (t.y. išlaikymą ir diafragmą rankomis statome) ar S (čia kanone reiškia išlaikymo prioritetas)? kiak pamenu iš adapterių patirties canone, tai nustatydavau diafragmos prioritetą, aparatas aišku sąžiningai diafrgmą rodydavo kaip 0 nes kamera su objektyvu nešneka (vienas japonas, kitas rusas, kaip gi jie susišnekės smile.gif ) susifokusuodavau ir priverdavau diafragmą tiek, kiek reikia (sąlygos leidžia). o išlaikymą aparatas pats parinkdavo. man atrodo, kad net ekspokorekcija veikdavo g.gif  taigi matavimas vyksta TTL (per linzę, t.y. matuojama per objektyvą patenkanti šviesa. koks skirtumas, kaip ji patenka? matavimui net įtakos turi šviesa, patenkanti per okuliarą (tą vietą, pro kurią žiūrime. kas dar nežino, pabandykite: uždedate dangtelį ant objektyvo, nuimate autofokusą ir pamatuojate, ką rodo. tada atsukete okuliarą į saulės ar lempos pisė ir dar kartą pusiau nuspauskite mygtuką. aparatas parodys kitokį išlaikymą (gerokai trumpesnį). tai vat tam ant dirželio yra guminis kaištukas, kuris naudojamas nuo štatyvo fotografuojant ilgais išlaikymais  su ND ar IR filtrais). na čia šiap pažintinis nukrypimas....skaitiniai prieš miegą, bereceptiniai migdomieji mirksiukas.gif
Nikone kitaip, jis A ir beabejo kitu rezimu nesupranta. kai tik uzsidejau objektyva issigandau, ziuriu neleidzia fotkint , raso: lens not attached, po to pasiskaiciau, kad tik M rezime veikia smile.gif tai gi nusistatau diafragma, o paskui eksperimentavimo budu matau per daug ar per mazai tos sviesos, taigi ir islaikyma tenka paciai nusistatyt. daugoka vargo, nes jis labai jautriai reguoja. nezinau, juk zenitas neturi tokio silaikymo kaip 1/1600, didziausias rodos 1/500? va pvz fotografuoju balta sniega prie f16 ir 1/500, tai nuotrauka ziauriai isdega, o juostoje to nebutu. tai kai suprantu juosta ne taip reguoja kaip skaitmenini fotiko matrica. ar kazko nesuprantu? smile.gif
Papildyta:
Andriuska, gi as zieda pamirsau uzvert lotuliukas.gif atsirpasau, viskas gerai smile.gif
Atsakyti
aha, vat aš apue tai ir pagalvojau, kad heliosas su automatine diafragma (šokinėjančia) ten vienu nustatai reikšmę, kitu sukinėji kad fokusuotis šviesu būtų. tai fotkinai su atvira skyle? būna. o kam nepasitaiko ką nors pamiršti?

o dar atsakant į tavo klausimą, kai zenitas buvo kuriamas tokio jautrumo juostų gamyboje nelabai buvo. be to fotografuodavo žmonės su filtrais (geltonais, žaliais raudonais, oranžiniais) o jie irgi šviesą vagia, raudonas pvz ir 3 f-stopus gali pavogti.... na čia kalbu apie BW. vėliau man atrodo ir su 1/1000 jau buvo gaminami, kai spalvotos juostos vokiškos galima buvo nusipirkti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 12 sausio 2009 - 14:41
QUOTE(andriuska @ 2009 01 12, 16:40)
tai fotkinai su atvira skyle? būna. o kam nepasitaiko ką nors pamiršti?

o dar atsakant į tavo klausimą, kai zenitas buvo kuriamas tokio jautrumo juostų gamyboje nelabai buvo. be to fotografuodavo žmonės su filtrais (geltonais, žaliais raudonais, oranžiniais) o jie irgi šviesą vagia, raudonas pvz ir 3 f-stopus gali pavogti.... na čia kalbu apie BW. vėliau man atrodo ir su 1/1000 jau buvo gaminami, kai spalvotos juostos vokiškos galima buvo nusipirkti.
Fotkinau, nes kiek eskeprimentavau diafragma pilnai atverdavau, f2, tai nieko uzsukinet nereikejo smile.gif o daba pamirsau hihihi.gif

Turiu visu spalvu filtru, truputi meiginau ir su jais, maciau kad raudonas labai "vagia" sviesa smile.gif o gal netycia zinot kur internete galima rati informacijos apie tai? turiu tik rusiska knygute kurios nesurpantu..

Papildyta:
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 12, 16:25)
del adapterio tai nekalbejom nieko konkretaus - as visokiu tokiu pritaikymu kazkaip bijau - nes nieko tame reikale nesuprantu...   blush2.gif  o brangus jie?  g.gif
Zinok labai daug fotografu naudoja sena optika smile.gif LT radau kur galima gaut uz 130lt su lesiu (kad fokusuotu i begalybe), tik man ji uzsakinejo gal puse metu ir niekaip neatveze... o va per ebay'ju uz 25lt gavau (bet be lesio, tai fokusuoja gal kokius 5metrus i prieki). bet su juo peizazu as nesiruosiu fotkint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 12 sausio 2009 - 14:50
andriuska, aš ir paklausiu ax.gif
Nusipirkau Canonui žiedus, kiniškus, be jokios automatikos (nu norėjau tokių). Kad jie tvirtintusi, iš abiejų pusių yra adapteriai. Bet galvoju, nusukus vieną adapterį, kur objektyvas, aš galėčiau prisisukti kokį rusišką objektyvą su rankiniu būdu reguliuojama diafragma g.gif Skersmuo ten kažkur 59 mm. Kažin, kokie objektyvai tam tiktų? Nelabai aš juose gaudausi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 01 12, 14:49)

Zinok labai daug fotografu naudoja sena optika smile.gif LT radau kur galima gaut uz 130lt su lesiu (kad fokusuotu i begalybe), tik man ji uzsakinejo gal puse metu ir niekaip neatveze... o va per ebay'ju uz 25lt gavau (bet be lesio, tai fokusuoja gal kokius 5metrus i prieki). bet su juo peizazu as nesiruosiu fotkint.

o kur cia LT ji galima gaut? g.gif
Atsakyti