Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti.

QUOTE(Sea_ @ 2008 12 23, 05:59)
Mergina-ruduo 4u.gif
Ohoho smile.gif labai meniskai, ir ne Sea'iskai hihihi.gif tikrai super, nesinori kabinetis, bet pasakysiu kad ir man apacia sunkoka. o va del pozos, kaip tik ja ir norejau girti, man labai patinka issiranges kunas ir atmesti rankos pirstai.
tik siaip, as tokio stiliaus nemegeja. bet stengiuos vertint ne "patinka" "nepatinka", o "teisingai" ar "neteisingai" smile.gif

QUOTE(wyshnia @ 2008 12 23, 15:51)
Jergau... man sita foto, nu kazkas tokio!
Bite, Bite, buk gera istrauk mane kitais metais! biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, sveikos, nzn ar galiu cia gauti patarimu ar kur kitur? Nukreipkit, jeigu kas smile.gif
Istorija, tokia:
nusipirkau veidrodini fotika, kokybe sake bet kuriuo atveju bus geresne, bet:

1 nuotraukos nesigauna ryskios, pats konturas, jeigu fotografuoju toliau nei 3-5m, neryskus. Skaiciau knygoj, kad reikia tureti trikoji, bet ne visada imanoma ji naudot (pvz vaiku sventese, nera galimybes stovet tik vienoj veitoj, o tampyt trikoji po visa sale neisivaisduoju saves tokioj situacijoj). Apie ISO, diafragma ir islaikyma, irgi skaiciau, lyg tai suprantu , bet kai pradedu fotografuot nzn ka ir kaip nustatyt (tiksliau pagal patarimus nustatau parametrus, bet gaunas labai tamsi nuotrauka, didinant ISO iskart atsiranda daugiau triuksmu ir ryskumo nuotraukai tikrai neprideda), ir galiausiai pasirenku AUTO rezima.
2 raudonos akys, jei fototgrafuoju is toliau kaip 3-5m. Nustaciau ta parametra paciam fotoaparate kad sumazintu raudonuma, bet nepadeda ir iseina visa klase "vampyriuku". Galima zinoma su programa kiekvieno vaiko akis patamsinti, bet ar taip turetu buti? Kas negerai del tu akiu? Blykste tik fotoaparato , jokios papildomos nera, o gal reiketu? Ir ar tai pades?

Fotoaparatas Sony a350

Atsiprasau jeigu as cia nevietoj parasiau.
Is anksto ACIU visiems atsakiusiems ir komentuojantiems 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurina: 23 gruodžio 2008 - 14:46
QUOTE(Jurina @ 2008 12 23, 16:38)
nusipirkau veidrodini fotika, kokybe sake bet kuriuo atveju bus geresne, bet:
Laba smile.gif

jei nelabai supratai, skaityk instrukcija dar karta wink.gif o siaip blogomis salygomis (t.y. prieblandoj) taip jau yra, kad reikia arba sviesaus objektyvo, pvz f1,8, arba blykstes (su integruota gero rezultato dazniausiai nesulauksi ir akiu raudonumas liks) arba trikojo. Zodziu arba isigyk kuri nos is isvardintu priedu arba lauk vasros laugh.gif
Tiesa, patarimu gal ir reik klausyt, bet daugiau vadovaukis praktika, eksperimentuok, bandyk, keisk parametrus ir ziurek kas gaunasi. pamazu perprasi wink.gif
Atsakyti
ar pagelbetu mano aprasytais atvejais objektyvas iki 200-300mm(ryskumui didesnese atstumuose) ir isorine blykste?
diafragmos tokios(f1.8) negaliu nustatyt zemiausias skaicius kuris gaunas f4.5 (tai priklauso nuo fotoaparato ar nuo zmogaus?) , objektyvas mano 18-70.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurina: 23 gruodžio 2008 - 14:59
QUOTE(Jurina @ 2008 12 23, 14:58)
ar pagelbetu mano aprasytais atvejais objektyvas iki 200-300mm(ryskumui didesnese atstumuose) ir isorine blykste?
diafragmos tokios(f1.8) negaliu nustatyt zemiausias skaicius kuris gaunas f4.5 (tai priklauso nuo fotoaparato ar nuo zmogaus?) , objektyvas mano 18-70.

taip, tai priklauso nuo objektyvo. tau belieka kelt ISO (bet triukšmas yra bjaurus dalykas) arba išorinę blykstę pirkt smile.gif
Atsakyti
del ISO turiu vienareiksmiska patarima, geriau jo nekelt , kuo mazesnis ISO tuo ryskesne nuotrauka
as taip ir maniau kad reikes ir objektyva pirkt ir blykste .
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2008 12 23, 14:10)
del ISO turiu vienareiksmiska patarima, geriau jo nekelt , kuo mazesnis ISO tuo ryskesne nuotrauka
as taip ir maniau kad reikes ir objektyva pirkt ir blykste .

Uz ta posta buvau besarmate isvadinta, tai istrinsiu - matyt kazko nezinau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 23 gruodžio 2008 - 15:33
As siandien eilini karta instaliavau PS lotuliukas.gif pasakykit man kaip pas jus ax.gif pvz atidarau foto, chimicinu su ja, o po to kaip issaugojat? As kai spaudziu ant raudono kryziuko virsuje, man tada rodo kad galiu issaugoti tik PDF, Tiff ir dar kazkokiame bese, bet nera jpg. O kai einu per file>save as- tada ten galiu ir JPG g.gif kazkaip sename PS viskas buvo paprasciau.
Ir del spalvu, kaip pas jus nustatytos jos? Man pats PS rodo siltesnius atspalvius, radau View kad galima varnele pastatyti ties monitor colors- tada lyg rodo "normaliai". Baisiai bijau kad sugadinsiu visus savo sedevrus lotuliukas.gif
Kas netingit, paziurekit 4u.gif 4u.gif 4u.gif Arba man pas fotosopininkus nueiti g.gif
P.S. amzini klausimai lotuliukas.gif bet kai ateina tavo eile, darosi viskas neaisku doh.gif
Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2008 12 23, 15:15)
Uz ta posta buvau besarmate isvadinta, tai istrinsiu - matyt kazko nezinau biggrin.gif
mastau.gif indooomu
Del ISO - man irgi keista girdeti tokius vienareiksmiskus patarimus 4u.gif
Bet mes neautoritetai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 23 gruodžio 2008 - 15:29
QUOTE(wyshnia @ 2008 12 23, 16:15)

lotuliukas.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 12 23, 16:28)
As siandien eilini karta instaliavau PS  lotuliukas.gif  pasakykit man kaip pas jus ax.gif  pvz atidarau foto, chimicinu su ja, o po to kaip issaugojat? As kai spaudziu ant raudono kryziuko virsuje, man tada rodo kad galiu issaugoti tik PDF, Tiff ir dar kazkokiame bese, bet nera jpg. O kai einu per file>save as- tada ten galiu ir JPG g.gif  kazkaip sename PS viskas buvo paprasciau.
    Ir del spalvu, kaip pas jus nustatytos jos? Man pats PS rodo siltesnius atspalvius, radau View kad galima varnele pastatyti ties monitor colors- tada lyg rodo "normaliai". Baisiai bijau kad sugadinsiu visus savo sedevrus  lotuliukas.gif
Kas netingit, paziurekit 4u.gif  4u.gif  4u.gif  Arba man pas fotosopininkus nueiti g.gif
P.S. amzini klausimai  lotuliukas.gif  bet kai ateina tavo eile, darosi viskas neaisku doh.gif

Anasko, nu kad as niekada neseivinau kitaip nei file -> save as. g.gif O del spalvu dar bandyk sRGB padaryt.

As vakar irgi turejau 2 sventes darzelyje. Nu ir ka, blykstes elementai, nors buvo svieziai pakrauti, smigo antros sventes pabaigoj. Gerai, kad ne pradzioj.

Sea, wow! Man tai sedevras. Tikrai nuostabus kadras.

Viktorija09, keksiuku poza faina.
Atsakyti
atsiprasau kad neaiskiai parasiau, tai ne as jum duodu patarima(as juk atejau ju prasyti ir gauti), gavau patarima (is knygos blush2.gif Scott Kelby "Skaitmenine fotografija" ir skaciau inete kad aukstas ISO skaicius kelia triuksmus ) jei yra kitaip tai parasykit prasau, ar duokit nuoroda kur galima butu paskaityti, nuo informacijos gausos man jau viskas susimaise.
Patikslinu kad knygoj parasyta vengti kelti ISO, nes tai kelia triuksmus, bet jei nera iseities tai reiskai galima kelti.

Ir dar vienas klausimas: phtoshopa galima is ineto free gauti (maciau kad yra , bet ar jie nevirusuoti?) ar butinai pirkt reikia? kur ir kiek kainuoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurina: 23 gruodžio 2008 - 15:55
QUOTE(Opa @ 2008 12 23, 15:44)
lotuliukas.gif
Anasko, nu kad as niekada neseivinau kitaip nei file -> save as.  g.gif O del spalvu dar bandyk sRGB padaryt.
Nu bliamba doh.gif aciukas tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif Su sRGB pabandysiu bigsmile.gif Nu blyn, kaip apsidziaugiau, kad veikia mano PS!!!!!!!! thumbup.gif
Papildyta:
Jurina, mes turbut nesusisnekejom biggrin.gif Taip didelis ISO duoda triuksmus, bet jei ISO mazas, nuotrauka nuo to ryskesne nebus, ryski ji buna tada kai fokusas vietoje 4u.gif
Atsakyti
Su aukštu ISO irgi negalima taip vienareikšmiškai sakyti, kad kelia triukšmus. Prie ISO 800 galima labai normaliai nufotkinti, jei tikrai tam nustatymui yra pakankamai šviesos. Jei reiks šviesinti rezultatą, tada bus blogai. Bet jei ekspozicija bus tiksliai paskaičiuota, nesimatys ten tų triukšmų.

O dėl raudonų akių - išorinė blykstė neapsaugo 100% nuo raudonų akių. Gal jų ir mažiau, bet jų visitiek būna.

Aš vistiek jau geriau stipriai keliu ISO ir fotkinu be blykstės, nei su išorine.
Va, priešpaskutinėj rodytoj fotkėj, kur fleitom groja - ISO 800, išlaikymas 1/100, F 3.2. Ir nėr ten tų triukšmų.
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2008 12 23, 02:03)
Linkejimai is snieguoto Seattle biggrin.gif

Ačiū už linkėjimus smile.gif
Ale pavydžiu gražios žiemos - nešaltos, snieguotos, pūguotos. Aišku, kai pas jus to nebūna, tada jau ne kas, niekas nepritaikyta, baisu. O mes kai laukiam, laukiam, o paskui vaikams tenka besmegenius iš sniego/žemių mišinio lipdyt, tai nooorisi tos stichijos smile.gif
Sveikit 4u.gif

QUOTE(Sea_ @ 2008 12 23, 03:59)
Mergina-ruduo 4u.gif

Geras bigsmile.gif patiko!

QUOTE(bite maja @ 2008 12 23, 08:36)
aha. mes kažkada šnekėjom ta tema. aš ir buvau užsikrėtus HDR, bet padariau porą nuotraukų ir praėjo noras biggrin.gif paieškojau photobucket'e ir radau vieną kadrą. kartais jis būna pernelyg sintetinis, nors yra tikrai įspūdingų nuotraukų.

Va, visai įdomiai žiūrisi.
Kartais ir man patinka HDR darbeliai. Pati esu bandžiusi, bet kažkaip nesigavo nieko tokio, verto žiūrėjimo hihihi.gif Turiu programėlę Dynamic-Photo HDR.

Atsakyti