Norintys išmokti fotografuoti renkasi čia
Prašom skaityti ir prisidėti: BLOG'AS
ANKSTESNĖS TEMOS APIE FOTOGRAFIJĄ
1 tema 2 tema 3 tema 4 tema 5 tema 6 tema 7 tema 8 tema 9 tema 10 tema 11 tema 12 tema 13 tema 14 tema 15 tema 16 tema 17 tema 18 tema 19 tema 20 tema 21 tema 22 tema 23 tema 24 tema 25 tema 26 tema 27 tema 28 tema 29 tema 30 tema 31 tema 32 tema 33 tema 34 tema 35 tema 36 tema 37 tema 38 tema 39 tema 40 tema 41 tema 42 tema 43 tema 44 tema 45 tema 46 tema 47 tema 48 tema 49 tema 50 tema 51 tema 52tema 53 tema 54 tema55 tema56 tema 57 tema 58 tema 59 tema 60 tema 61 tema 62 tema 63 tema 64 tema 65 tema
Ieškome neatrastų talentų
Visi pažengę fotografijoje laukiami išskėstomis rankomis.
Skyrelyje laukiami visi, kurie jau turi supratimą apie diafragmą, išlaikymą, ISO ir kitus pagrindinius terminus, naudojamus fotografijoje.
Siūlome peržvelgti senas temas, aktyviai dalyvauti pokalbiuose, rodyti savo darbelius, komentuoti kitų nuotraukas ir panašiais būdais užsitarnauti pasitikėjimą
Apie nuotraukas prieš dedant nuotrauką pravartu būtų pagalvoti, ką ja nori parodyti ar kokį patarimą gauti. Nepageidaujamos ,,tiesiog gražu'' nuotraukos, tam yra kita fotografijų tema. To išvengti padės Blog'o ir ansktesnių temų studijavimas.
Apie kritiką - perskaityti privaloma
Mes išsakom tik savo nuomonę, jei nuotrauka įdomi, verta nors menkiausio dėmesio, bet trūksta menko pakadravimo, sulauksite tokios ar panašios kritikos: nukirpčiau tą pusę arba pvz. pašviesinčiau, padidinčiau konstrastą, pastumdyčiau levelius (techninė pusė, kurią mes čia ir bandom įvaldyt). O jei nuotrauka yra tiesiog nuotrauka kur joks pataisymas techninis nepadės (nei apkarpius, nei pakontrastinus) - siužetas nuobodus nepasikeis - tą irgi, deja, išgirsite.
Kaip padaryti kad būtų įdomu - tai jau asmeninės išmonės, noro išmokti ir pajutimo dalykas... niekas nepasakys, pasilenk, palįsk po medžiu, apsisuk apie savo ašį, o dabar spausk. Juk taip ir atsiranda geri kūriniai, kai sugalvoji, kaip fotografuojamus objektus parodyt kitaip, įdomiai, kad visi pasakytų "tu matai kaip galima, nepagalvojau". Mes galime padėti vieni kitiems ir pasiūlyti, ką daryt techniškai kitaip, bet ką daryt siužetiškai kitaip - turi pajusti pats fotografuojantysis.
QUOTE(Karbynė @ 2008 12 22, 21:28)
Nagis parašykit kas nors galų gale. Ką nors O tai vis landžioju, tikrinu
Nemegstu as juru kiauluciu, bet tavosios patiko - sypsena sukele. WB gal noretusi pataisyt, bet i seimos albuma jamam be kalbu
WB dėl fono ar bendrai? Mat aš ten fone tyčia dėjau tokį alia auksinės spalvos kartono lakštą
O tep dėl spalvų koregavimo jau po fotkinimo man pastaruoju metu sunkiai - nesusikalbu su kitu PS - vienaip matau programoj (šiltesnių spalvų, šviesiau) ir kitaip kompe, tai beveik nieko ir nedarau, tik pamažinu dydį, dar kartais bisk saturation pamažinu (vos vos), apibrėžiu remuką, vos pašarpinu ir tiek...daugiau bandyt nesigauna, nes nesuvokiu kas gausis realybėj iš to ką matau
O tep dėl spalvų koregavimo jau po fotkinimo man pastaruoju metu sunkiai - nesusikalbu su kitu PS - vienaip matau programoj (šiltesnių spalvų, šviesiau) ir kitaip kompe, tai beveik nieko ir nedarau, tik pamažinu dydį, dar kartais bisk saturation pamažinu (vos vos), apibrėžiu remuką, vos pašarpinu ir tiek...daugiau bandyt nesigauna, nes nesuvokiu kas gausis realybėj iš to ką matau
Karbyne, mane labai prajuokino tavo foto Ir labai sveikinu su ciut ne Kalediniu stebuklu Grazus padareliai
Dekoju uz kritika mano foto Parodyt norejau,kad mano vaikas moka firmini M. Jacksono judesi
Californiagirl, rode per zinias jusu miesta. Tai baltai uzpavydejau tokios ziemos.Suprantu,kad viskas paralyzuota mieste, bet koks grozis Linkiu kuo greiciau pasveikt ir iamzinti tai. Galetu ir iki musu ateiti sniegutis
Dekoju Grethen uz nuoroda. Narsiau vakar internete, radau info. Reikes kokia diena iseiti i lauka pasidaryti peizazine foto su ivairiais islaikymais.
Gal kuri jau turit padarius HDR kadra? noreciau pamatyti
Dekoju uz kritika mano foto Parodyt norejau,kad mano vaikas moka firmini M. Jacksono judesi
Californiagirl, rode per zinias jusu miesta. Tai baltai uzpavydejau tokios ziemos.Suprantu,kad viskas paralyzuota mieste, bet koks grozis Linkiu kuo greiciau pasveikt ir iamzinti tai. Galetu ir iki musu ateiti sniegutis
Dekoju Grethen uz nuoroda. Narsiau vakar internete, radau info. Reikes kokia diena iseiti i lauka pasidaryti peizazine foto su ivairiais islaikymais.
QUOTE(Sea_ @ 2008 12 23, 01:19)
Dziaugsmas mazas kai Kaledos ant nosies, o maisto negali nuvaziuot nusipirkt...kiek rogem patempi, tiek Miestas nepasiruoses tokiom ziemom, mazesni keliai nevalyti. Pas mus tiek sniego- tai jau fenomenas Apsviesk mane- o pas Jus nebuna sniego??? Koks klimatas OK? Normali ziema Seattle buna 40-50F(+7/+10C), bet ne -4C
O sirgimas jau uzkniso, man kosulys antra savaite ir dar temperatura jau trecia diena
Karbyne, antra nuotrauka prajuokino, kur abu sikniukus atsuke. Pas Jus namie jis ir gime???
Linkejimai is snieguoto Seattle
QUOTE(Sea_ @ 2008 12 23, 03:59)
wow.. labai gražiai apdirbta, bet mano vienintelis priekaištas - merginos poza.. jeigu ji būtų laisvesnė, būtų tobula..
na bet pagaliau ir aš prisijungiu prie pastarųjų mėnesių aikčiojimų - Tu labai ištobulėjai..
QUOTE(Karbynė @ 2008 12 22, 22:28)
Nagis parašykit kas nors galų gale. Ką nors O tai vis landžioju, tikrinu
tingiu grįžt į aną temą ir kopijuot tavo keksą su keksiuku... arba muffin'us užpakaliai prajuokino
aha. mes kažkada šnekėjom ta tema. aš ir buvau užsikrėtus HDR, bet padariau porą nuotraukų ir praėjo noras paieškojau photobucket'e ir radau vieną kadrą. kartais jis būna pernelyg sintetinis, nors yra tikrai įspūdingų nuotraukų.
QUOTE(Sea_ @ 2008 12 23, 03:59)
man tik apačia šiek tiek per sunki. galėtų būt jos mažiau, bet šiaip super duper labai patiko.
diena iseiti i lauka pasidaryti peizazine foto su ivairiais islaikymais.
Aš kaip tik prieš porą dienų sužinojau kas yra HDR kadras . Pažįstamas fotografas atsiuntė savo foto tokią-orchidėją. Jei nori galiu parodyti.
QUOTE(californiagirl @ 2008 12 23, 02:03)
Karbyne, antra nuotrauka prajuokino, kur abu sikniukus atsuke. Pas Jus namie jis ir gime???
aha