As irgi uzsimaniau torciuko, va koks isejo is to ka turejau. Tik balta mase truputi per tirsta buvo, todel nelabai ryskios juostos, sutepliotos
[attachmentid=167514]
As irgi uzsimaniau torciuko, va koks isejo is to ka turejau. Tik balta mase truputi per tirsta buvo, todel nelabai ryskios juostos, sutepliotos
[attachmentid=167514]
Oj čia aš dar paoftopinsiu O ta varškė sustingsta gerai ir be želatino? Nes kiek suprantu tai mascarponė ir be želatinos puikiai sustingsta, nes tooooks riebus, o va su varške tai turbūt nepraeina toks fintas
Jetau koks grožis. Nors imk ir atsignybk gabaliuką Papildyta:
Oj čia aš dar paoftopinsiu O ta varškė sustingsta gerai ir be želatino? Nes kiek suprantu tai mascarponė ir be želatinos puikiai sustingsta, nes tooooks riebus, o va su varške tai turbūt nepraeina toks fintas
Prasau, gnybkis is cia, nes pas mus jau nebera
Labai sustinges nebuna, bet, kas ragavo, visi svaigo nuo jo Labai slapias ir gaivus gaunasi Juk tiramisu siaip desertu, bet ne tortu vadina Galima ji ir i porcijines formeles-ledaines daryti
Cia gal ne visai prie desertu, bet gal zinot, kokiu darzoviu ar pan negalima deti i zele, nes nesustings? Del vaisiu tai zinau - kiviai, ananasai, mango, papaja, juodi serbentai.
Noreciau pasigaminti Darzoviu zele uzkanda, ir mastau, ar kokios zalios alyvuoges pvz nesugadins man reikalo...
Cia gal ne visai prie desertu, bet gal zinot, kokiu darzoviu ar pan negalima deti i zele, nes nesustings?
Del vaisiu tai zinau - kiviai, ananasai, mango, papaja, juodi serbentai.
Noreciau pasigaminti Darzoviu zele uzkanda, ir mastau, ar kokios zalios alyvuoges pvz nesugadins man reikalo...
ot aš šiandien balandėlius gamindama irgi pamislijau kaip čia nesaldų želiuką pasidarius, galvoju skaniai būtų gal su natūraliu jogurtu ir ryžių mišrainės su krabais komponentais, kažkur prie TW želės žiedų aprašymo buvo receptukai, bet gi neišsaugojau, čia prieš kalėdas buvo
ot aš šiandien balandėlius gamindama irgi pamislijau kaip čia nesaldų želiuką pasidarius, galvoju skaniai būtų gal su natūraliu jogurtu ir ryžių mišrainės su krabais komponentais, kažkur prie TW želės žiedų aprašymo buvo receptukai, bet gi neišsaugojau, čia prieš kalėdas buvo
įmesiu keliatą receptukų tw nesaldžių patiekalų su želatina. ten visur minima kaip daryt su tw indais, bet manau prisitaikysit jei kuris receptas patiks ir be jų. Esu valgiusi lašišą želė žiede, kadangi nelabai mėgstu lašišą, tai man šiai sau, bet visi svečiai kas valgė labai gyrė ir labai jau greit nuo stalo ji dingo.
PAUKŠTIENOS KEPENĖLIŲ PUTĖSIAI SU VYNO DREBUČIAIS
300 g paukštienos kepenėlių, 4 čiobrelių šakelės, 60 ml maderos vyno, 15 g želatinos, 200 g sauso balto vyno, 50 ml obuolių sulčių, 400 ml antienos arba vištienos sultinio, 4 juodų pipirų žirneliai, 1 lauro lapelis, žiupsnelis maltų kvapniųjų pipirų, 2 šaukštai apelsinų likerio, 300 g grietinėlės, 60 g sviesto, druskos, pipirų, 100 g lapinių salotų, acto ir aliejaus padažo
Pašalinti kepenėlių riebalus ir plėves. Maderos vyną sumaišyti su kapotais čiobreliais ir gautame mišinyje pamarinuoti kepenėles. Pusėje stiklinės vandens išmirkyti 7,5 g želatinos ir ištirpinti pašildytame baltame vyne su sultimis. Supilti mišinį į silikono arba žiedo formą ir palaikyti šaltai. Sultinį su juodaisiais ir kvapiaisiais pipirais, laurų lapeliu ir likeriu nuvirinti iki pusės, įdėti 150 g grietinėlės ir dar apie 10 min. pavirti ir perkošti per kiauraindį. Kepenėles pakepinti su šaukštu sviesto ir išėmus pridėti prieskonių. Užmerkti likusią želatiną, supjaustyti 40 g sviesto ir plakimo šluotele įplakti į sultinį. Jį pašildyti ir ištirpinti želatiną, sudėti per tankų kiauraindį pertrintas kepenėles. Paskaninti druska, pipirais, šlakeliu maderos vyno. Išplakti likusią grietinėlę, išmaišyti jau sustingusioje kepenėlių masėje ir palikti šaltai. Išimti vyno drebučius iš formos ir susmulkinti, formuoti bokštelius. Serviruoti su salotų lapais, pašlakstyti acto ir aliejaus padažu, viršūnėles papuošti drebučiais.
LIEŽUVIS ŽELĖ ŽIEDE
Liežuvis, morkos, įvairių spalvų paprikos, rūkytos ar virtos mėsos (viskas pjaustyta kubeliais), krevečių, putpelės kiaušnių, 2-3 kubeliai mėsos sultinio, 3 šaukštai želatinos.
1 l vandens ištirpinti 2-3 kubelius mėsos sultinio (geriausia vištienos ar jautienos). Supilti ištirpintą želatiną. Išdėlioti želė žiede susmulkintus produktus ir užpilti sultiniu.
SILKĖS SUKTINUKAI DREBIČIUOSE
1 l vandens, 3-4 šaukštai acto, 1 šaukštas cukraus, truputį pipirų, lauro lapelių, 2 šaukštai želatinos, 2 svogūnai, 2 morkos, 6-8 vnt. silkės suktinukų, įvairių daržovių (gali būti susmulkintas virtas ar marinuotas žiedinis kopūstas, paprika, 2 maži pomidorai), putpelės ar vištos kiaušiniai, žirneliai, grybai ir kt. Užpilti 125 g vandens ir brinkintiželatiną.
Marinatui: užvirinti likusį vandenį, dėti pjaustytas morkas, cukrų, prieskonius. Morkoms suminkštėjus, dėti žiedeliais pjaustytus svogūnus. Kai suminkštėja, pilti actą, ištirpinti želatiną, išmaišyti ir atauštinti. Želė žiede išdėlioti suktinukus, užpilti marinatu, sustingdyti. Likusias daržoves sluoksniuoti, kol užpilsite visą marinatą.
ŽELĖ SU FRIKADELĖMIS
5 virti kiaušiniai, 400 g apkepintų frikadelių, ½ paprikos, petražolės, 700 ml vištienos sultinio, 20 g želatinos.
Paruošti sultinį ir sudėti želatiną. Kiaušinius perpjauti pusiau ir dėti į formą. Tarp jų dėti frikadeles, petražoles ir papriką. Užpilti sultiniu ir dėti į šaldiklį, kol sustings. Puošti pomidorų skiltelėmis, citrinos griežinėliais ir žalumynais.
VIŠTIENOS DREBUČIAI
Višta, 1,5 l vandens, 1 poras, 1 svogūnas, 1 morka, petražolių, pipirų, druskos, 1 virtas kiaušinis, 1 pomidoras, 20 g želatinos.
Vištą virti. Kai vištiena tampa minkšta, dėti prieskonių. Verdant nusemti riebalus, kad nepakeistų patiekalo skonio. Mėsą atskirti nuo kaulų ir supjaustyti kubeliais. Sultinį perkošti, sudėti paruoštą želatiną. Formos apačioje sudėti supjaustytus kiaušinius, pomidorus, morką ir vištieną. Atsargiai supilti sultinį ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Puošti žalumynais.
Varškės užkandis su lašiša 300 ml grūdėtos (nebūtinai) varškės 300 ml riebesnės grietinėlės 2 pomidorai 200 g sūdytos lašišos 1,5 šaukšto želatinos (Dr.Otker) Krapų, svogūnų laiškų, kitų žalumynų, prieskonių pagal skonį (labai tinka Santa Marijos Prieskoninių žolelių mišinys žuviai ~pusė šviežio batono Lašišą, pomidorus supjaustyti kubeliais, žalumynus susmulkinti. Želatiną užpilti puse stiklinės verdančio vandens ir ištirpinti. Grietinėlę su varške išplakti mikseriu arba mentele (jei grūdėta varškė) 2 litrų ąsotyje plakimui, į šį plakinį sudėti visus kitus produktus, gerai išmaišyti. Želė žiedą plonai patepti aliejumi šepetėliu. Silikonine mentele į žiedą dėti sluoksnį gautos masės (~1,5 cm), ant viršaus dėti vieną prie kitos keturias plonai atpjautas batono riekeles, ant viršaus vėl varškės masė ir vėl batonas. Galima daryti tik du sluoksnius, bet storesnius. Uždenkite želė žiedo dangteliu. Jei skubate, padėkite į šaldiklį pusvalandžiui ir tada atsargiai išimkite iš želė žiedo. Jei neskubate, dėkite į šaldytuvą ir galite palikti per naktį. Pjauti aštriu peiliu. Skanaus! Desertas su sausais pusryčiais Labai skanus yra varškės desertas su sausais pusryčiais. Jam reikia 0,5 kg varškės (gali būti ir liesesnė), 100ml cukraus, 200ml grietinės. Viską išmaišome (geriausia būtų sugrūsti su Tupperware grūstuve), tada išplakame iki standžių putų. 200ml grietinėlės sudedam į varškę, įdedame gerą saują razinų ar kokių kt. cukatų, ir supilame 175ml sugrūstų grūstuve sausų pusryčių ,pvz corn flakes ar panašių. Viską gerai išmaišome ir dedame į želė žiedą ar silikoną (jei varškė labai sausa, dedame daugiau grietinės, jei skysta - sausų pusryčių ).
Receptas deserto su uogom pagal Mari Užpilti Dr.Oetker želatinos pakeli (kur 1 litrui) apelsinų sultimis (reikia kokios pusės stiklinės) ir palaikyti, kol išbrinks. 2 pakelius riebios (30 proc) grietinės (450-500 ml * 2) suplakti su stikline cukraus. Želatiną pakaitinti ir pamaišyti, kol gerai istirps. Supilti į grietine su cukrumi ataušusią želatiną, išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti uogas ir gerai išmaišyti. Supilti į želė žiedą. Kas mėgsta, išėmus iš formos, ant viršaus galima apibarstyti šokoladu.
skaičiau šią temą ir taip pasiilgau tortuko gaivaus, dariau pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį - skanu , o svarbiausia - neišsemiama fantazijos jūra... Planavau vienaip, bet kadangi pradėjau daryt vėlai vakare, kad per naktį netupėt - padariua kitaip - paprastai ir greitai Gal ir nelabai gražus, bet naminiam vartojimui - liuks...