QUOTE(Bonifacija @ 2009 04 17, 23:31)
zodziu visai susipainiojau, kur ta zelatina det
parasykit prasau sio torto eiga, nes tik gabaliukais renku is skirtingu postu
Pirmiausiai pasiruosi ivairiaspalvius zele. Viska darai pagal instrukcija ant pakelio, tik vandens pili ne 500 ml, o 300 ml.
Zelatina uzpilame saltu vandeniu, kad isbrinktu. As dedu i mikrobangine, kad istirptu, galima pakaitinti ir ant dujines, tik kad neuzvirtu, o pasiltu ir istirptu zelatinas.
Putesiams naudojamas kondensuotas pienas be cukraus 1 indelis. Jis isplakamas iki putu, kol padvigubeja, dedame cukru dar paplakame, kad cukrus istirptu ir tada plona srovele supilame atvesusia zelatina.Jei nori putesiu su kazkokiu skoniu, vietoj zelatinos galima naudoti ir kazkokia vaisine zele
Tada nereikes cukraus ir zelatinos. Tada reiketu imti apie 2 pakelius ir istirpinti mazame vandens kiekyje.
Spalvota zele smulkiai sukapojame peiliu (galima sutarkuoti stambia tarka) ir imaisome i paruostus putesius. Na lyg ir viskas turetu buti aisku
[attachmentid=175174]