Šiandien dariau šį desertą (šis su persikais, esu dariusi kelis kartus ir su vyšniomis, pasakiškai skanu)
Varškės desertas su uogomis
200 ml grietinėlės 35%
400 g varškės Mūsų švelnioji ar pan.
20-30 g želatinos
90 g cukraus
200 ml pieno +150ml isbrinkinti zelatinai
500g vysniu (tinka ir saldytos) arba indelis koservuotu persiku
Užpilui:
Dalis vysniu ar persiku
50-70 g cukraus pudros
2 valg. Šaukštai citrinos sulčių
Želatiną išbrinkiname vandenyje arba piene(150ml), islydome ir atvesiname.
Dubenyje sumaišome pieną, varškę, cukrų, ir viską sumaišome. Sudedame uogas arba Quick Chefe susmulkintus persikus. Į masę supilame ištirpintą ir atvesinta želatiną.Grietinėlę išplakame ir įmaišome į pradejusia stingti masę.
Masę pilame į aliejumi išteptą želė žiedo formą.Laikome šaldytuve 3 valandas, jei norite greiciau ½ saldiklyje(ziurekit, kad neuzsaltu).
Likusias uogas sutriname su cukrumi geriausia naudojant Quick Chet, įpilame citrinos sulčių.
Desertą išėmę iš formos, tiekiame su užpilu.