Kiek laiko gali drasiai stovet zele (saltai padeta) ir vis tiek buti vartojamoj stadijoj?
Klausiu, nes vakar nakti ja uzpyliau (susibalamutinau, nes turejau uzpilti tik rytoj), o i torta idet zadu tik treciadieni
Na siaip kazkur skaiciau, kad zele reiketu sunaudoti per para Bet tikrai nepamenu kur. Taip kad labai ilgai laikyti nerekomenduociau, max 3 dienas. Man paskui ji kazkokia neskani pasidaro
QUOTE(laurindre @ 2009 04 07, 20:18)
Na siaip kazkur skaiciau, kad zele reiketu sunaudoti per para Bet tikrai nepamenu kur. Taip kad labai ilgai laikyti nerekomenduociau, max 3 dienas. Man paskui ji kazkokia neskani pasidaro
Man atrodo, kad sintetika ilgiau gali isstovet
Is krano? Tai gerai, kad uzvirta pyliau, galesiu ciela menesi i savo zele ziuret
kadangi į šį pyragą dėjau žėlė, tai pasirodau savo desertuką
biskvitinis pyragas su jogurto žėle
Biskvitui:
3 kiaušiniai
150 gr. cukraus
100 gr. margarino
150 gr. miltu (g.b. ir mažiau, viskas priklauso nuo kiaušinių dydžio, tešla t.b. kaip tiršta grietinė)
3 arb. šaukšt. kakavos
1 arb. šaukšt. sodos
Kiaušinius suplakti su cukrum. Ištirpinti magrariną, leisti jam šiek tiek atvėsti ir maišant pilti į kiaušinių masę, įdeti kakavos, miltų su,aišytų su soda. Kepti 180 laipsnių orkaiteje apie 20-30 min, sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje.
Jogurtinis pertepimas:
0,5 ltr jogurto
1 pak. žėlė
žėlė ištirpinti 400 ml vandens, tada įmaišyti kambario temperatūros jogurtą.
Šiek tiek palikti, kad sustingtu.
Biskvitą perpjauti į du blynelius, dėtį į tą pačią formą kur kepėm, užpilti pastingusį jogurtą, uždėti kitą biskvitą ir laikyti šaltai.
Pyrago viršų papuošti plakta grietinėle.
Šįkartą į jogurtą įdėjau vyšnių.
Kitą kartą biskvitą šiek tiek palaistyčiau, arba pjaučiau plonesnius blynelius ir daryčiau tris sluoksnius.
biskvitinis pyragas su jogurto žėle
Biskvitui:
3 kiaušiniai
150 gr. cukraus
100 gr. margarino
150 gr. miltu (g.b. ir mažiau, viskas priklauso nuo kiaušinių dydžio, tešla t.b. kaip tiršta grietinė)
3 arb. šaukšt. kakavos
1 arb. šaukšt. sodos
Kiaušinius suplakti su cukrum. Ištirpinti magrariną, leisti jam šiek tiek atvėsti ir maišant pilti į kiaušinių masę, įdeti kakavos, miltų su,aišytų su soda. Kepti 180 laipsnių orkaiteje apie 20-30 min, sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje.
Jogurtinis pertepimas:
0,5 ltr jogurto
1 pak. žėlė
žėlė ištirpinti 400 ml vandens, tada įmaišyti kambario temperatūros jogurtą.
Šiek tiek palikti, kad sustingtu.
Biskvitą perpjauti į du blynelius, dėtį į tą pačią formą kur kepėm, užpilti pastingusį jogurtą, uždėti kitą biskvitą ir laikyti šaltai.
Pyrago viršų papuošti plakta grietinėle.
Šįkartą į jogurtą įdėjau vyšnių.
Kitą kartą biskvitą šiek tiek palaistyčiau, arba pjaučiau plonesnius blynelius ir daryčiau tris sluoksnius.
Laba o kiek gali stovet pagaminta jau zele saldytuve? gaila ismest
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 08, 23:44)
na bab jau jo...nebėra....
bet reiks kada gamint ir patobulint, arba pjaut ploniau biskvita, arba palaistyt ji nes biskvitas per sausas buvo, norėjosi tokiam pyragui šlapesnio