Dariau tokį greitą jogurtinį-želė tortuką, naminiam suvartojimui. Darydama baltą masę rėmiausi štai šiuo receptu (visa kita pagal save):
TORTAS "JOGURTINIS MUSAS" (
Originalus receptas)
žodžiai autorėsBiskvitui:
30 g miltų
30 g krakmolo
3 kiaušiniai
1 a. š. sodos arba kepimo miltelių
50 g cukraus.
Kremui:
500 ml grietinėlės
500 ml jogurto
150 g cukraus
30 g želatinos
100 ml vandens
vaisių pagal skonį.
Baltymus išplakti iki standžių putų, toliau plakant suberti cukrų. Po to po vieną įmaišyti trynius. Miltus, krakmolą ir sodą (arba kepimo miltelius) sumaišyti, persijoti pora kartų, ir suberti į kiaušinių masę. Štai čia reikia nepamiršti pagrindinės biskvito taisyklės maišyti viena kryptimi. Tai reikalinga, kad patektų oro. Tuomet tešla bus puri ir akyta. Tešlą sudedame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą formą, dedame į iš anksto įkaitintą iki 190° C orkaitę ir kepame 1215 min. Baigiantis kepimo laikui, patikriname mediniu pagaliuku. Jei jį ištraukiame sausą ir švarų biskvitas iškepė. Išimame, dedame ant grotelių, kad atauštų.
Želatiną išmaišome vandenyje ir paliekame, kad išbrinktų. Grietinėlę išplakame su cukrumi iki tirštų putų, įmaišome jogurtą, toliau plakame
(manau, kad šitoj vietoj negalima daug plakti tik, kol susimaišys, nes grietinėlė gali sukristi). Išbrinkintą želatiną ištirpiname, perkošiame, ataušiname iki kambario temperatūros. Toliau maišydami jogurto-grietinėlės masę, įmaišome želatiną. Vaisius pjaustome kubeliais ir įmaišome į kremą.
Ataušusį biskvitą sudrėkiname sirupu su tinkančiu pagal skonį alkoholiu, apjuosiame žiedu nuo formos, statome ant lėkštės, ant kurios bus patiekiama. Pradedantį stingti kremą dar kartą išmaišome ir sudedame ant biskvito. Dedame į šaldytuvą 34 val. Kai kremas sustings, nuimti formos žiedą, papuošti vaisiais ir plakta grietinėle. Aš neturėjau vaisių todėl į kremą įdėjau ~130 g braškių uogienės.

Mano komentaras:Tortas neapsakomai skanus

Ir jis tooooks UNIVERSALUS - dėk ką nori ir ką turi (šviežius vaisius, uogas, konservuotus ar pan.). Įsivaizduoju koks skanus būtų vasarą su žemuogėmis ar braškėmis

Reiks būtinai pasidaryti
Biskvito pagal šį receptą nekepiau - turėjau šaldytą, todėl jis tokio keisto dydžio

(buvo iškeptas pagal daividijos "Šampaninio torto" receptą), aišku biskvitas turėtų būti kaip pagrindas po visa balta mase ir plonesnis. Jogurto imiau 600 ml (buvo persikinis iš maišelių 2%), grietinėlės 400 ml (35%). Masę sumaišiau savaip. Atskirai paplakiau jogurtą (tik truputį), jogurtas neturi būti labai šaltas (artimas kambario temperatūrai), plakdama plona srovele supyliau ištirpintą želatiną, po to per 3 kartus įmaišiau plaktą su cukrum grietinėlę. Sudėti vaisius (čia geriausiai būtų tikę konservuoti persikai) - aš dėjau ką tuo metu turėjau (truputį be ryšio

): kelis mandarinus (skilteles perpjoviau į dar 3 gabaliukus), 1 bananą (supjausčiau ketvirčiukais ir apšlaksčiau citrinų sultimis, kad nepajuoduotų) ir žalių ir raudonų supjaustytų želės gabaliukų (abiejų po 1 pakelį, užpyliau truputį mažesniu vandens kiekiu, kad standžiau sustingtų). Man trūko truputuką saldumo - tai damaišiau apie 3 v. š. cukraus pudros į kremą. Labai gerą skonį baltam kremui davė būtent bananas

Skoniai tikrai nesusipyko

(kad jogurtas persikinis nelabai ir jautėsi

) Biskvitą sulaisčiau. Viršutinis sluoksnis - želė iš pakelio. Formos sieneles išklojau kepimo popieriumi.
Šis receptas pas rusaites irgi buvo labai giriamas, bet tikrai skanus