Aciu uz atsakymus
O jei pilciau vietoj vandens darydama putesius obuoliu sultis Bet kokio skonio zele naudoti, o gal buna obuolines zele Vienu zodziu, uzsimaniau rugsteles tai dabar noriu su obuoliu sultim
Obuolių sultys + želatina tada
QUOTE(mykolina @ 2009 04 02, 21:30)
Mergaites labai skanus jusu zeliukai
Dabar pirmiausia darysiu Olestos persikini zeliuka, bet iskilo klausimas jei Tw zeles ziede daryciau, tai kazin ar nebus tik ant dugno? Jauciu gal dviguba daryti Kokios talpos ta kekso kepimo forma?
Ir dar gal kuri galit parasyti kaip putesius daryti. Atsimenu nuo seno kai teta darydavo lyg ir su obuoliu sultimis, tai taip uzsinorejau
Dabar pirmiausia darysiu Olestos persikini zeliuka, bet iskilo klausimas jei Tw zeles ziede daryciau, tai kazin ar nebus tik ant dugno? Jauciu gal dviguba daryti Kokios talpos ta kekso kepimo forma?
Ir dar gal kuri galit parasyti kaip putesius daryti. Atsimenu nuo seno kai teta darydavo lyg ir su obuoliu sultimis, tai taip uzsinorejau
Jei darysi Tw želė žiede, tai jei tuščiavidurį - tai tūris 1,2l, o pilnavidurio 1,5l
putėsius darau dvejopus, kaip mergaitės rašė sumikseriuojant stingstančią želė (bet mano vaikams kažkaip nepatinka tokie putėsiai, mažoji net skersai žiūri ir nevalgo ) ir kiti mano putėsiai, nesaldų kondencuotą išplaki kol padvigubėja ir supilu želė (2pakeliams 500ml vandens (panašiai kažkiek, reiktų pasitikslint0 ir labai greit sustingsta.
QUOTE(davija @ 2009 04 03, 10:16)
Jei darysi Tw želė žiede, tai jei tuščiavidurį - tai tūris 1,2l, o pilnavidurio 1,5l
putėsius darau dvejopus, kaip mergaitės rašė sumikseriuojant stingstančią želė (bet mano vaikams kažkaip nepatinka tokie putėsiai, mažoji net skersai žiūri ir nevalgo ) ir kiti mano putėsiai, nesaldų kondencuotą išplaki kol padvigubėja ir supilu želė (2pakeliams 500ml vandens (panašiai kažkiek, reiktų pasitikslint0 ir labai greit sustingsta.
putėsius darau dvejopus, kaip mergaitės rašė sumikseriuojant stingstančią želė (bet mano vaikams kažkaip nepatinka tokie putėsiai, mažoji net skersai žiūri ir nevalgo ) ir kiti mano putėsiai, nesaldų kondencuotą išplaki kol padvigubėja ir supilu želė (2pakeliams 500ml vandens (panašiai kažkiek, reiktų pasitikslint0 ir labai greit sustingsta.
Tuščiavidūrio žėlė žiedo tūris 1,4l
[quote=Cipciukas,2009 04 02, 15:05]
Jokiu būdu neskysta ....normaliai sustingusi ...imi gabalą į ranką ir tarkuoji per burokine tartą , tada sumeti į išplaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišai
ai, kad tarkuojama zele turi buti sustingus, tai supratau. Bet jei tuos tarkiukus maisysiu i jogurta su zelatina, tai tas jogurtas turi buti apstinges ar skystas?
Jokiu būdu neskysta ....normaliai sustingusi ...imi gabalą į ranką ir tarkuoji per burokine tartą , tada sumeti į išplaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišai
ai, kad tarkuojama zele turi buti sustingus, tai supratau. Bet jei tuos tarkiukus maisysiu i jogurta su zelatina, tai tas jogurtas turi buti apstinges ar skystas?
Nusibeždžionavau ir aš tuos braškinius putėsius. http://www.supermama...?...9990&st=336 Tikrai labai skanu, nebeliko net ką nufotkinti. Tiesa, ėmiau dvi dalis jogurto ir vieną dalį grietinėlės, nu visai neblogai gavosi, puru, švelnu, gaivu
[quote=kristij,2009 04 04, 20:02]
[quote=Cipciukas,2009 04 02, 15:05]
Jokiu būdu neskysta ....normaliai sustingusi ...imi gabalą į ranką ir tarkuoji per burokine tartą , tada sumeti į išplaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišai
ai, kad tarkuojama zele turi buti sustingus, tai supratau. Bet jei tuos tarkiukus maisysiu i jogurta su zelatina, tai tas jogurtas turi buti apstinges ar skystas?
[/quote]
sustingusiai želė nieko nenutiks įdėjus į jogurtą, o jogurtas su žele stingsta greičiau nei gali įsivaizduoti drąsiau
[quote=Cipciukas,2009 04 02, 15:05]
Jokiu būdu neskysta ....normaliai sustingusi ...imi gabalą į ranką ir tarkuoji per burokine tartą , tada sumeti į išplaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišai
ai, kad tarkuojama zele turi buti sustingus, tai supratau. Bet jei tuos tarkiukus maisysiu i jogurta su zelatina, tai tas jogurtas turi buti apstinges ar skystas?
[/quote]
sustingusiai želė nieko nenutiks įdėjus į jogurtą, o jogurtas su žele stingsta greičiau nei gali įsivaizduoti drąsiau
QUOTE(Olesta @ 2009 04 04, 21:52)
sustingusiai želė nieko nenutiks įdėjus į jogurtą, o jogurtas su žele stingsta greičiau nei gali įsivaizduoti drąsiau
Na tortukas jau padarytas, atrodo viskas gavosi, dar nepjausciau, tegul dar pastovi saltai. Tik man niekaip nesigavo tarkuot zele, tai supjausciau smulkiai, manau nepamaisys. Dekui visom uz patarimus.
Reikia patarimo, kaip graziai isimti is TW formos zele - jogurta torciuka? prilimpa, nedaug, bet forma tokia "apkramtyta" gaunasi. Nuo beveik kiekvieno ziedelio, lieka formoje
Gal patepti alieju pries pilant mase i forma? o kaip tepti, kad nesijaustu skonio, koks aliejus tinka?
Gal patepti alieju pries pilant mase i forma? o kaip tepti, kad nesijaustu skonio, koks aliejus tinka?
QUOTE(insk @ 2009 04 06, 13:47)
Reikia patarimo, kaip graziai isimti is TW formos zele - jogurta torciuka? prilimpa, nedaug, bet forma tokia "apkramtyta" gaunasi. Nuo beveik kiekvieno ziedelio, lieka formoje
Gal patepti alieju pries pilant mase i forma? o kaip tepti, kad nesijaustu skonio, koks aliejus tinka?
Gal patepti alieju pries pilant mase i forma? o kaip tepti, kad nesijaustu skonio, koks aliejus tinka?
darant putėsinius, jogutinius tortus reikia patepti aliejumi. Skonio jokio nėra ir nesimato. Tinka bet koks aliejus išskyrus alyvuogių, jie būna specifiniai.
QUOTE(insk @ 2009 04 06, 14:47)
Reikia patarimo, kaip graziai isimti is TW formos zele - jogurta torciuka? prilimpa, nedaug, bet forma tokia "apkramtyta" gaunasi. Nuo beveik kiekvieno ziedelio, lieka formoje
Gal patepti alieju pries pilant mase i forma? o kaip tepti, kad nesijaustu skonio, koks aliejus tinka?
Gal patepti alieju pries pilant mase i forma? o kaip tepti, kad nesijaustu skonio, koks aliejus tinka?
as visada patepu aliejum, tinka toks kuri naudojat, jo reikia labai nedaug, vos slakeli ir paskui su pirstu galiukais patepti
bandysim, patepti aliejuku