o kaip pasidaryti ta grietineles skonio zele, na man reikia baaltos
su visom kitom aisku, nusiperki sumaisai ir viskas, o va baltos zele tai pirkti nebuna
http://www.supermama...?...9990&st=336
braskiu ir jogurto putesiai,visada taip gaminsiu,labai gaivus desertas.
QUOTE(eglejk @ 2009 03 24, 23:05)
o kaip pasidaryti ta grietineles skonio zele, na man reikia baaltos
su visom kitom aisku, nusiperki sumaisai ir viskas, o va baltos zele tai pirkti nebuna
su visom kitom aisku, nusiperki sumaisai ir viskas, o va baltos zele tai pirkti nebuna
Būna pirkti baltą žėlė - t.y. grietinėlės skonio žėlė, ji ir yra balta iš pakelio, kiek mačiau būna "Gerovės" arba "Klingai" firmų, tik ne visuose prekybos centruose būna...
receptas paspaudus ant nuorodos,.
QUOTE(lialytia @ 2009 03 24, 23:16)
Būna pirkti baltą žėlė - t.y. grietinėlės skonio žėlė, ji ir yra balta iš pakelio, kiek mačiau būna "Gerovės" arba "Klingai" firmų, tik ne visuose prekybos centruose būna...
o jei netycia nerasciau pirkti, nes nelabai tokios maciau pas mus
ar balta zele butu galima pasigaminti paciai?
Galima , praskiesk grietinėle ( pusiau su pienu ) , iberk į ją želatiną , lai sau brinksta , paskui tik pašildyk , kad ji ištirptų , ir va tau balta žele , ai cukraus nepamirš , ir tik nesugalvok dėti citrinos rūgšties , bus kapec - sutrauks į varškę
QUOTE(eglejk @ 2009 03 24, 22:05)
o kaip pasidaryti ta grietineles skonio zele, na man reikia baaltos
su visom kitom aisku, nusiperki sumaisai ir viskas, o va baltos zele tai pirkti nebuna
su visom kitom aisku, nusiperki sumaisai ir viskas, o va baltos zele tai pirkti nebuna
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 03 24, 22:16)
Niam!
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 24, 23:42)
Galima , praskiesk grietinėle ( pusiau su pienu ) , iberk į ją želatiną , lai sau brinksta , paskui tik pašildyk , kad ji ištirptų , ir va tau balta žele , ai cukraus nepamirš , ir tik nesugalvok dėti citrinos rūgšties , bus kapec - sutrauks į varškę
O as visa laika darau is grietineles zele ir dedu rugsti,tik zelatina atskirai vandenyje istirpinu,atvesinu ir i grietinele supilu,tada viskas
QUOTE(Neryte @ 2009 03 25, 11:10)
O as visa laika darau is grietineles zele ir dedu rugsti,tik zelatina atskirai vandenyje istirpinu,atvesinu ir i grietinele supilu,tada viskas
o kiek reikia deti zelatinos indeliui grietineles?
QUOTE(eglejk @ 2009 03 24, 22:05)
o kaip pasidaryti ta grietineles skonio zele, na man reikia baaltos
su visom kitom aisku, nusiperki sumaisai ir viskas, o va baltos zele tai pirkti nebuna
su visom kitom aisku, nusiperki sumaisai ir viskas, o va baltos zele tai pirkti nebuna
Yra keli variantai, skonis truputį skirsis:
1.Imti grietinėlę ir pieną + želatina ir cukrus - gausis toks vientisas baltas saldus sluoksnis.
2.Imti tik grietinėlę + želatina ir cukrus - gausis biškutį riebesnė.
3. Imti plaktą grietinėlę + želatina ir cukrus (pasilikt truputį neplaktos želatinai ištirpinti) - gausis baltas purus sluoksnis.
4.Imti grietinėlę ir grietinę 2:1 + želatina ir cukrus - gausis biškį tokia saldžiarūgštė, plius reikia gerai išmaišyt grietinėlę ir grietinę.
Aš imu želatinos pagal ant pakelio nurodytą tūrį, pvz Outkerio 12 lapelių litrui skysčio. Išsibrinkinu želatiną šaltam vandenį, tada ištirpinu grietinėlėj. 3 variantui pirmiausia išsiplaku grietinėlę, tada išsitirpinu želatiną mažam kieky grietinėlės ir sujungiu su plakta (paprasčiausiai maišant dubenyje).
QUOTE(Elemire @ 2009 03 25, 12:52)
Yra keli variantai, skonis truputį skirsis:
1.Imti grietinėlę ir pieną + želatina ir cukrus - gausis toks vientisas baltas saldus sluoksnis.
2.Imti tik grietinėlę + želatina ir cukrus - gausis biškutį riebesnė.
3. Imti plaktą grietinėlę + želatina ir cukrus (pasilikt truputį neplaktos želatinai ištirpinti) - gausis baltas purus sluoksnis.
4.Imti grietinėlę ir grietinę 2:1 + želatina ir cukrus - gausis biškį tokia saldžiarūgštė, plius reikia gerai išmaišyt grietinėlę ir grietinę.
Aš imu želatinos pagal ant pakelio nurodytą tūrį, pvz Outkerio 12 lapelių litrui skysčio. Išsibrinkinu želatiną šaltam vandenį, tada ištirpinu grietinėlėj. 3 variantui pirmiausia išsiplaku grietinėlę, tada išsitirpinu želatiną mažam kieky grietinėlės ir sujungiu su plakta (paprasčiausiai maišant dubenyje).
1.Imti grietinėlę ir pieną + želatina ir cukrus - gausis toks vientisas baltas saldus sluoksnis.
2.Imti tik grietinėlę + želatina ir cukrus - gausis biškutį riebesnė.
3. Imti plaktą grietinėlę + želatina ir cukrus (pasilikt truputį neplaktos želatinai ištirpinti) - gausis baltas purus sluoksnis.
4.Imti grietinėlę ir grietinę 2:1 + želatina ir cukrus - gausis biškį tokia saldžiarūgštė, plius reikia gerai išmaišyt grietinėlę ir grietinę.
Aš imu želatinos pagal ant pakelio nurodytą tūrį, pvz Outkerio 12 lapelių litrui skysčio. Išsibrinkinu želatiną šaltam vandenį, tada ištirpinu grietinėlėj. 3 variantui pirmiausia išsiplaku grietinėlę, tada išsitirpinu želatiną mažam kieky grietinėlės ir sujungiu su plakta (paprasčiausiai maišant dubenyje).
labai dekinga uz atsakymus
velykom bus margu zele kiausiniu nes pernai tik vienspalvius su uogom dariau pabandymui, tai siemet norisi margu padaryti, o balta zele labai graziai dera su spalvotom
Jei dei i jau vestancia grietinele rugstele, o ne i karsta, nesutraukia