QUOTE(insk @ 2009 03 15, 12:01)
O kokioje formoje daromi tokie kiausiniai
Ir dar turiu klausima, norint sustingdinti 1 litra jogurto kiek zelatinos pilti i vandenuka?

dejau 3 saukstus i maza kieki vandens, bet nesustingo, tada dar 1,5 sauksto, tada sustingo, bet ne taip kaip noretusi, dar tokia "judanti gavosi" sunkiai pjaunasi... Tai kaip ta jogurta sustingdinti?

....tai daroma tuščiaviduriame kiaušinyje , praduri abiejuose galuose po skylutę , išpūti kiaušinį išplauni vidų , ir prašau turi į ką pilstyti žele , vieną galą užklijuoji lipnia juostele , o pro kitą ( truputi padidinus ) per šiaudelį prilili paruoštos žele , į šaldytuvą , sustingusį nulupi ....va ir velykinis žele kiaušinis ....tokiam daikčiukui , žele turi buti standi , kitai bus kliurka

.
Dėti dar želatinos daugiau , juk litras tai nėra mažai , atitinkamai ir želatinos reikia daug , be to sunku pasakyti tiksliai kiek jos dėti , nes visokio stiprumo yra , jau pati turi nujausti .