Ir aš su savo želė pasirodysiu, nors nuotraukos ir ne kokios.

Grietinėlės ir persikų želė dvisluoksnis (ala kas užsilikę šaldytuve)

Kairėj - grietinėlės ir sirupo dvisluoksksnė želė, dešinėj žuvis želatinoje.

Trijų sluoksnių želė

Želė kiaušiniai (pats tas artėjant velykom)
Želė tortus aš darau pagal tokį paprastą principą:
Pagrindiniai ingridientai:Želatinos lakštų pokeliai (Dr. Otker) - 12 lakštų 1 litrui vandens
Puslitrinė skardinė persikų sirupe
Puslitrinis "sloikas" vyšnių kompoto
Cukraus ir citrinos sulčių (gali būt tikrų citrinų, gali būt buteliuke, gali būt citrinos rūgštis)
Priedai:Žali vaisiai - pagal kainą ir metų laiką:
Braškės
Avietės
Bananai
Kriaušės
Vynuogės
Mandarinai
3 sluoksnių želė darymo eiga:1 sluoksnis - skaidri želė su vaisiais papuošimui:Reikia: 0,5 litro vandens su citrinos sultimis (bendras tūris, jeigu naudojam tikras citrinos sultis, aš dedu vienos citrinos sultis ir biškį mažiau vandens), cukraus. Bendras skonis turi būti stipriai saldžiarūgštis (kaip mano mama sako, klaikiai saldu ir rūgštu), nes paruošta želė biškį sumažins skonį.
Cukraus
6 lapelių želatinos (arba atitinkamas kiekis želatinos pusei litro skysčio)
6 lapelius želatinos užmerkiame šaltam vandenyje. Vandenį su citrinos sultimis pašildom, kad būtų karštas (neužverdam, bet taip kad jau piršto neišlaikytum). Išjungiam ugnį (dėl visa pikta, kad neužvirtų). Po truputį dedam želatiną ir maišom kol ištirpsta.
Želė formos dugne (aš naudoju visokias keksų ir pyragų formas, netepu niekuo) išsidėliojam gyvus vaisius papuošimui (man patinka avietės, braškės, mandarinai, vynuogės, vyšnios ir pan.) ir pamažu užpilam pasiruoštu želatinos tirpalu. Jeigu kažkiek vaisių ir kyšos, nieko blogo, geriau antras sluoksnis kibs. Dedam į šaldytuvą apstingti kokiai valandai dviem.
Praėjus valandai pabaksnojam pirštu - turi būt bent jau apstingęs kaip silpna želė.
2 sluoksnis - grietinėlė:Reikia: 0,4 litro grietinėlės plakimui.
0,1 litro sirupo nuo persikų
6 lapelių želatinos (arba atitinkamas kiekis želatinos pusei litro skysčio)
cukraus
Išplakam grietinėlę su cukrum, kad būtų gana saldi. 6 lapelius želatinos užmerkiame šaltam vandenyje. Persikų sirupą pašildom, kad būtų karštas (neužverdam, bet taip kad jau piršto neišlaikytum). Išjungiam ugnį (dėl visa pikta, kad neužvirtų). Po truputį dedam želatiną į sirupą ir maišom kol ištirpsta. Tada po šaukštą dedam plaktą grietinėlę ir maišom, taip kol masės susijungia.
Susipjaustom persikus gabaliukais (galima juos naudoti ir papuošimui pirmam sluoksniui) susipjaustom taip pat braškes ar kriaušes ir suberiam ant pirmo sluoksnio. Užpilam grietinėlės želė tirpalu. Vėl dedam į šaldytuvą stengti.
Praėjus valandai pabaksnojam pirštu - turi būt bent jau apstingęs kaip silpna želė.
3 sluoksnis - raudona želėReikia: 0,5 vyšnių kompoto skystimo.
6 lapelių želatinos (arba atitinkamas kiekis želatinos pusei litro skysčio)
Cukraus
Citrinos
Vyšnių kompotą nupilam skystimą į atskirą indą. Pridedam citrinos cukraus ir jeigu reikia virinto vandens kad pasiekt 0,5 litro. 6 lapelius želatinos užmerkiame šaltam vandenyje. Vyšnių kompotą pašildom, kad būtų karštas (neužverdam, bet taip kad jau piršto neišlaikytum). Išjungiam ugnį (dėl visa pikta, kad neužvirtų). Po truputį dedam želatiną į sirupą ir maišom kol ištirpsta.
Ant balto sluoksnio sudedam vyšnias iš kompoto, likusius vaisius. Pasiliekam 1-2 bananus arba tvirtesnių vaisių (pvz. braškių, obuolių) padui. Užpilam vaisius vyšnių sirupu su želatina. Ant pačio viršaus išdėliojam supjaustytą bananą taip kad želė praktiškai nesimatytų - jis tarnaus kaip torto padas.
Dedam viską į šaldytuvą ir paliekam stingt per naktį.
Išėmimas iš formos: Prisipilam virtuvinę kriauklę karšto vandens (taip kad rankai karšta). Statom į tą kriauklę formą su želė ir skaičiuojam iki 60 (t.y. apie minutę) metalinei formai, iki 30 silikoninei (priklauso kaip greitai forma įšyla). Atsargiai apspaudom želė kraštelius, kad atšoktų nuo kraštų (nepamiršti vidurio su kekso formom). Uždengiam formą torto lėkšte, šiek tiek suvilgyta vandeniu (kad tik drėgna būtų) ir verčiam - jeigu nesiverčia dar, įkišam formą atgal į vandenį ir skaičiuojam iki 10.
Variantas - tingiu terliotis su sluoksniais.
Kartais būna kad proga nedidelė, o su skuoksniais terliotis nėra kada. Tada aš darau pora tinginystės variantų:
Variantas A: Marmuras.
Pasidarom želė kaip pirmam arba trečiam sluoksniui, apstingdom (kokį pusvalandį, kol pasiruošiam grietinėlės sluoksnį) su keliais po ranka papuolusiais vaisiais papuošimui. Tada įmaišom supjaustytus persikus į grietinėlės masę, ir pamažu pilam ant truputį apstingusio pirmo sluoksnio. Kol pirmas sluoksnis gana nesustingęs, gaunasi toks kaip ir marmuras, su grietinėlės sluoksniu nutekančiu į želė.
Variantas B: Braškinė grietinėlė - kai sode yra daug braškių ir aviečių.
Imam 0,8 litro grietinėlės, želatinos litrui, cukraus.
Braškės gali būti šviežios, gali būti iš kompoto, tas pats su avietėm - proporcija taip 2:1 braškių ir aviečių.
Jeigu imam kompotines, atsidedam 0,2 litro skystimo želatinai ištirpinti, o braškes ir avietes pertrinam per sietelį (galima ir netrinti visų jei patinka minkštos).
Jeigu imam gyvas, apverdam 100g braškių ir aviečių vandenyje su cukrum. Sirupą nupilam, virtas uogas sutrinam per sietelį.
Grietinėlę išsiplakam. 12 lapelių želė (1 litrui) išmirkom šaltam vandenyje. Pasišildom 0,2 litro sirupo (vėlgi turi būt saldžiarūgšis) ir sudedam į jį želatiną, maišom kol ištirps. Tada sudedam grietinėlę ir trintas uogas, gerai išmaišom. Į formą dedam likusias uogas, užpilam grietinėle ir padedam stingti.
Gaunasi toks ružavas tortas, panašiai kaip mano pirmoj nuotraukoj, tik kad spalva rausva - geriausia stingdyti formoj, kur daug iškilių detalių, gražiau atrodo, betgerai ir paprasta kekso forma.