Įkraunama...
Įkraunama...

Priaugtas svoris ir ūgis nuo gimimo iki metukų

QUOTE(Kituliux @ 2007 11 28, 19:22)
Jungiames ir mes į coliukų būrį. Gimėm 55 cm ūgio ir 3820 g svorio. Dabar mums 8 mėn, mūsų ūgis 72 cm, o sveriam tik 7700 g. Gydytoja sakė, kad mažai.Bet ką aš galiu padaryti. Šiaip valgo lyg ir neblogai, bet paskutines dvi dienas su valgymu kažkokia tragedija - tik pradedam valgyt košes ir prasideda - muistosi, verkia, rėkia, spjauna košes lauk. Jau turim vieną dantį. Gydytoja sakė, kad dantenos paurkusios apaęčioj ir viršuj, laukiam kitų dantų. Ir šiaip paskutiniu metu zirzalų zirzalas ir naktį blogai miega. Šitai suprantu, kad gali būti dėl dantų. Bet ar gali apetitas visai dingt dėl dantukų dygymo  g.gif

sveika,
mano panelei irgi 8 menesiai, o sveriam 6760g (gimem 3 kg) . ugio gimem 50 cm, o dabar 66. zodziu maziukes, maziukes... valgo ne per daugiausiai, bet yra smagute - visur ropoja, vietoj nenusedi. Mane gydytoja tai ramina, sako - visokiu vaiku yra ir visokiu reikia - svarbiausia, kad sveika 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asveja @ 2007 11 29, 13:44)
drinks_cheers.gif Tai mes kaip  ir kaiminkos, aš prie Bigo gyvenu mirksiukas.gif galėsim per až telefonais susikeisti, gal kada susitiksim paplėpėt apie mūsų mažuliukus smile.gif

būtų labai smagu. Į až nusiųsiu savo tel nr mirksiukas.gif

QUOTE(vetra72 @ 2007 11 29, 13:52)
sveika,
mano panelei irgi 8 menesiai, o sveriam 6760g (gimem 3 kg) . ugio gimem 50 cm, o dabar 66. zodziu maziukes, maziukes... valgo ne per daugiausiai, bet yra smagute - visur ropoja, vietoj nenusedi. Mane gydytoja tai ramina, sako - visokiu vaiku yra ir visokiu reikia - svarbiausia, kad sveika  4u.gif

aš ir taip manau, - svarbiausia, kad vaikas sveikas ir linksmas. Kaip mano vyras sako - jau geriau kūdas, nei nutukęs. O ir mums legviau nešiot savo aukselius blush2.gif
Atsakyti
Labas mamytes, sugalvojau sia temele, kad galetumem pabendrauti tos mamytes, kuriu mazuteliai yra mazo svorio, mazai priauga, atsilieka pagal svori pagal savo bendraamzius. Idomu butu pasidalinti savo vargais, dziaugsmais, pasiekimais, bei pasidalinti naudingais patarimais, kaip tuos vaikucius greiciau,, nupeneti''
smile.gif.
Ir siaip , manau, kad ne viena as taip pergyvenu del savo lelytes svorio. Pasidalinkime savo mintimis ir isgyvenimais - vis lengviau...
Mano dukryte gime laiku, svere 3 kg. Bet per visus menesius tepriaugo 3 kg. tad dabar Rugilytei yra 7 men ir sveria lygiai 6 kg. verysad.gif
Atsakyti
Mes ir prastai augam i svori.Db ne 9 kg nesveriam,o jau esam pagal amziu gan nemazi. g.gif
Atsakyti
Aha, jungiamės į šią kompaniją 4u.gif
Mano sūnelis gimė laiku, bet svėrė tik 2630 g. verysad.gif unsure.gif Ko tik nedariau... Gal dėl mažo svorio nenorėjo žįsti, nors pieno turėjau. 4 mėnesius pienelį nutraukinėjau ir daviau iš buteliuko. Skaičiavau kiekvieną suvalgytą gramą (dar ir dabar turiu ištisus bloknotus prirašytus, kiek kurią valandą suvalgė), kiek atpylė (atpylinėjo siaubingai), kiek kartų tuštinosi... doh.gif Žodžiu, tai buvo tiesiog didžiulis darbas... Svoris augo lyg ir normaliai daugmaž. Tačiau statistinio svorio vidurkio taip ir nepasivijom. Dabar mums 9 mėn. ir sveriam gal apie 9.4 kg, kas yra visai neblogai 4u.gif Bet niekad negalėjau pasigirti kaip tos mamytės, kurių 2 mėn. mažyliai sveria 6 kg. Bet dėl to, tiesą sakant, per daug neliūdėjau, nes mano mažylis irgi pats normaliausias vaikas. Deja, ir po šiai dienai skaičiuoju, kiek ko ir kada suvalgė...
Kaip "nupenėti"? Nežinau... Turbūt duoti kaip įmanoma kaloringesnius produktus: mėsą, mišinius kaloringus, košes. Gal kam nors tinka valgyti po nedaug bet labai dažnai, mums taip neišėjo. Na bet negaliu skųstis, manau, su užduotim susitvarkėm thumbup.gif
Atsakyti
laba, jungiames ir mes cia, mano Rugilyte taip pat nedidelio svorio, gim 3550g, taciau dabar esam tik 5700g, per menesi vidutiniskai priaugam tik 300-400g, taciau nemanau kad musu raida labai atsilieka g.gif . o kad pastoreti mums gydytoja liepe valgyti manu kose tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginiukas @ 2007 12 13, 23:18)
laba, jungiames ir mes cia, mano Rugilyte taip pat nedidelio svorio, gim 3550g, taciau dabar esam tik 5700g, per menesi vidutiniskai priaugam tik 300-400g, taciau nemanau kad musu raida labai atsilieka  g.gif . o kad pastoreti mums gydytoja liepe valgyti manu kose  tongue.gif

Musu dukrytes bendravardes thumbup.gif
ir abi mazuciukes.
O del raidos - tai tikrai nemanau, kad atsiliekam mes. Rugilyte 6 men pati atsistojo lovytej, tai dabar puikiai stovi isikibusi. ir sedi tvirtai. Sliauzti ir ropoti pradejo nuo 5.5 men.
Kiek kartu per savaite valgot manu kose? ir kaip verdat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintute.j: 14 gruodžio 2007 - 09:05
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 12 13, 21:40)
pasigirti kaip tos mamytės, kurių 2 mėn. mažyliai sveria 6 kg.

nu jau kam taip ziauriai , man atrodo girtis ner kuo blink.gif
2 men, o svoris schmoll.gif negi cia lenktynes, unsure.gif
svoris 6 menesiu turi buti toks : koks svoris gimus kart 2 lygu .........
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2007 12 14, 10:59)
nu jau kam taip ziauriai , man atrodo girtis ner kuo  blink.gif
2 men, o svoris  schmoll.gif  negi cia lenktynes,  unsure.gif
svoris 6 menesiu turi buti toks : koks svoris gimus kart  2 lygu .........

Gal ir taip rolleyes.gif Bet va - pažiūrėk. Ir taip - ištisai toje temoje, kur mamytės rašo ūgius ir svorius...

QUOTE(kerolli @ 2007 12 14, 18:10)
Kolkas augam kaip ant mieliu  4u.gif mums 5 savaiteles  5 kg 380 gr. o ugis 4 sav buvo 57.5 cm.  blush2.gif

Kažkodėl taip jau yra, kad kuo sunkesnis ir stambesnis kūdikis, tuo su didesniu pasididžiavimu apie tai kalba tėveliai. Na o štai mes visąlaik tarsi susinepatoginę pasakom, koks mūsų sūnaus svoris. Beje, mano mama pažįstamiems net pamelavo, kad anūkas gimė ne 2.6 kg, o 3 kg doh.gif Žinau, kad nesąmonė, bet tarsi dar galioja tas mitas, kad jei kūdikis storas, reiškia sveikas...
Atsakyti
Sveikutės, mamykės jus man pasakykit ar 6,5 mėn., kūdikio hemoglobinas 117 yra per mažas? Likau apstulbus kai Santariškėse gydytoja pasakė, kad turi būti 120 blink.gif ,ir kraujo vėžiu gąsdino blink.gif , mat ji sprendžia iš to, kad mes kudos ax.gif , o terapeute sakė viskas gerai, tik pas mus truputi geležies ma-žoka, bet dabar jau kokias 3 savaites valgom daržoviene su mesyte, tai gal jau geriau bus. rolleyes.gif Bet juk kiekvienas vaikas skirtingas, juolab pas man neštumo metu buvo jau ant ribos hemoglobinas. Ačiuks
Atsakyti
QUOTE(Asveja @ 2007 12 15, 21:34)
Sveikutės, mamykės jus man pasakykit ar 6,5 mėn., kūdikio hemoglobinas 117 yra per mažas? Likau apstulbus kai Santariškėse gydytoja pasakė, kad turi būti 120 blink.gif ,ir kraujo vėžiu gąsdino blink.gif , mat ji sprendžia iš to, kad mes kudos ax.gif ,  o terapeute  sakė viskas gerai, tik pas mus truputi geležies ma-žoka, bet dabar jau kokias 3 savaites valgom daržoviene su mesyte, tai gal jau geriau bus.  rolleyes.gif Bet juk kiekvienas vaikas skirtingas, juolab pas man neštumo metu buvo jau ant ribos hemoglobinas. Ačiuks

Tikrai hemoglobinas nera permazas. Mano dukytei 114, ir tai tragedijos gydytojai nedaro. Sako, kad tokio amziaus vaikuciams sumazeja Hg del to, kad baigiasi gelezies atsargos, gautos is mamytes. Pradesit valgyti mesyte ir viskas susitvarkys.
Jau rasiau sitoje temoje, tai dabar paskutines naujienos - dukrytei 7 men, o sveria lygiai 6 kg verysad.gif
Coliuke...Bet labai vikri - sedi, ropoja, ir jau isikibusi atsistoja, stovi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gintute.j @ 2007 12 16, 19:31)
Tikrai hemoglobinas nera permazas. Mano dukytei 114, ir tai tragedijos gydytojai nedaro. Sako, kad tokio amziaus vaikuciams sumazeja Hg del to, kad baigiasi gelezies atsargos, gautos is mamytes. Pradesit valgyti mesyte ir viskas susitvarkys.
Jau rasiau sitoje temoje, tai dabar paskutines naujienos - dukrytei 7 men, o sveria lygiai 6 kg  verysad.gif
Coliuke...Bet labai vikri - sedi, ropoja, ir jau isikibusi atsistoja, stovi  thumbup.gif

O maniškė tai tik visaip vartosi ir šliaužioja, bando ropot ir sėstis, o stotis pati nebando unsure.gif O jūs šaunuoliai thumbup.gif
Atsakyti