Seniau kepdavom tokius pyragėlius:
šaldyta sluoksnuota tešla su įdaru :
įdarui: poras smulkiai pjaustytas ir pakepintas, morka sutarkuota, kubeliais pjaustytos dešrelės (arba faršas, bet automatiškai kitoks skonis) , fermentinis tarkuotas sūris, druska, pipirai, sojos padažas. Niam labai skanūs gaunasi - sunkoki, bet greita išeitis tiek pietums tiek vakarienei ( nors geriau pietums)
Sveikos,norejau paklaust gal kuriai teko gaminti plikytus pyragaicius su nesaldziais idarais,noreciau kad pasidalintumet receptais
atsiprasau jei ne visai i sia temele, bet irgi ne saldus ir su "idaru" keksiukai
Surio keksiukai (6 vnt):
100 (150) g surio (dedu ta kuris tuo metu saldytuve "Tilzes","Svalia" ir t.t.)
90 g miltu
1 arb.saukst. kepimo milteliu
2 kiausyniai
1 valg. saukst. pieno
2 valg. saukst. grietines (galima majonezo, arba 1 grietines+1 majonezo)
2 valg. saukst. alyvogiu aliejaus
Idarui galima deti bazilika, kmynus, smulkiai supjaustyta desrele, labai skaniai gavosi su pakepintu kumpiu(smulkiai supjaustytu), sampinjonus dejau taip pat pakepintus, kad ne duotu daug dregmes.
Viska sudedu i smulkintuva (blenderi) sumaisau, tuo paciu susismulkina suris, gaunasi tirsta vientisa mase. ta idara, ismaisau saukstu ir ispilstu i formele keksiukams kept. orkaite ikaitinti isanksto iki 200 C ir kepti 15-20 min. (tol kol pakils ir paskrus iki aukso spalvos)
Gaunasi labai greitai ir skanu. jeigu be idaro tai labai svelnus surio skonio keksiukai
P.S. siuo kiekio uztenka i 12 vnt. keksiuku formele, 1/3 formeles reikia uzpildyti.
Galima daryti ir dviguba porcija, formeles uzpildydi beveik iki krasto, tada keksiukai bus didesni (auksciau pakils)
Surio keksiukai (6 vnt):
100 (150) g surio (dedu ta kuris tuo metu saldytuve "Tilzes","Svalia" ir t.t.)
90 g miltu
1 arb.saukst. kepimo milteliu
2 kiausyniai
1 valg. saukst. pieno
2 valg. saukst. grietines (galima majonezo, arba 1 grietines+1 majonezo)
2 valg. saukst. alyvogiu aliejaus
Idarui galima deti bazilika, kmynus, smulkiai supjaustyta desrele, labai skaniai gavosi su pakepintu kumpiu(smulkiai supjaustytu), sampinjonus dejau taip pat pakepintus, kad ne duotu daug dregmes.
Viska sudedu i smulkintuva (blenderi) sumaisau, tuo paciu susismulkina suris, gaunasi tirsta vientisa mase. ta idara, ismaisau saukstu ir ispilstu i formele keksiukams kept. orkaite ikaitinti isanksto iki 200 C ir kepti 15-20 min. (tol kol pakils ir paskrus iki aukso spalvos)
Gaunasi labai greitai ir skanu. jeigu be idaro tai labai svelnus surio skonio keksiukai
P.S. siuo kiekio uztenka i 12 vnt. keksiuku formele, 1/3 formeles reikia uzpildyti.
Galima daryti ir dviguba porcija, formeles uzpildydi beveik iki krasto, tada keksiukai bus didesni (auksciau pakils)
Vakar kepiaus labai skaniu mieliniu bandeliu su fetos surio idaru siandien pusryciam dar like buvo, tai pasakysiu jog skonis toks pat geras kaip ir svieziai keptu manau kad cia jos irgi tinka
QUOTE(irmulia @ 2010 09 14, 15:22)
Seniau kepdavom tokius pyragėlius:
šaldyta sluoksnuota tešla su įdaru :
įdarui: poras smulkiai pjaustytas ir pakepintas, morka sutarkuota, kubeliais pjaustytos dešrelės (arba faršas, bet automatiškai kitoks skonis) , fermentinis tarkuotas sūris, druska, pipirai, sojos padažas. Niam labai skanūs gaunasi - sunkoki, bet greita išeitis tiek pietums tiek vakarienei ( nors geriau pietums)
šaldyta sluoksnuota tešla su įdaru :
įdarui: poras smulkiai pjaustytas ir pakepintas, morka sutarkuota, kubeliais pjaustytos dešrelės (arba faršas, bet automatiškai kitoks skonis) , fermentinis tarkuotas sūris, druska, pipirai, sojos padažas. Niam labai skanūs gaunasi - sunkoki, bet greita išeitis tiek pietums tiek vakarienei ( nors geriau pietums)
As kartais darau su farsu, ir siek tiek rukyto kumpio, labai skanu
QUOTE(laurilija @ 2010 09 24, 20:33)
Sveikos,norejau paklaust gal kuriai teko gaminti plikytus pyragaicius su nesaldziais idarais,noreciau kad pasidalintumet receptais
Va ir man butu labai idomu, nes as darau tik su zuvimi arba pikantiska misraine. O noretusi kazko kito...
Sveiki, kartais kepu mielinės sloksniuotos tešlos pyragėlius su naminės mišrainės įdaru. Na čia tokiom šeimininkėms, kurios turi prisikonsrvavusios žiemai daržovių mišrainių(arba turi iš kur jų gauti ). Į tą mišrainę dar įpjaustau kumpio. Perpjaunu tešlos lakštą per pusę, įdedu įdaro, suvynioju ir galus užspaudžiu. Ištepu skardą sviestu ir kepu pagal instrukciją 15min. berods. Truputį atvėsusias bandeles supjaustau giežinėliais. Labai tinka prie alaus.
su sluoksniuota darau bandeles:
suris, darzoves (morkos, kopustas, paprika), pomidoru padazas, galima deti kumpio
tunas, melynas svogunas, paprika, kukuruzai
suris, darzoves (morkos, kopustas, paprika), pomidoru padazas, galima deti kumpio
tunas, melynas svogunas, paprika, kukuruzai
Sveikos,
o jei noriu deti i idara dziovintu grybu ir kopustu, tai kopustus imt raugintus ar sviezius? Na aisku viska pakepinciau su grybais apvirtais ir maltais.
o jei noriu deti i idara dziovintu grybu ir kopustu, tai kopustus imt raugintus ar sviezius? Na aisku viska pakepinciau su grybais apvirtais ir maltais.
Ir det saldyta bemiele ar mieline tesla?
kepiau pagal bea receptą į tešlą pridėjau sūrio ir alyvuogių apsivalgymas
labai gražučiai
aš į tešlą ir dedu sūrio, bei plonai plonai pjaustyto vytinto kumpelio, skonis nerealus
aš į tešlą ir dedu sūrio, bei plonai plonai pjaustyto vytinto kumpelio, skonis nerealus