atsiprasau jei ne visai i sia temele, bet irgi ne saldus ir su "idaru" keksiukai
Surio keksiukai (6 vnt):
100 (150) g surio (dedu ta kuris tuo metu saldytuve "Tilzes","Svalia" ir t.t.)
90 g miltu
1 arb.saukst. kepimo milteliu
2 kiausyniai
1 valg. saukst. pieno
2 valg. saukst. grietines (galima majonezo, arba 1 grietines+1 majonezo)
2 valg. saukst. alyvogiu aliejaus
Idarui galima deti bazilika, kmynus, smulkiai supjaustyta desrele, labai skaniai gavosi su pakepintu kumpiu(smulkiai supjaustytu), sampinjonus dejau taip pat pakepintus, kad ne duotu daug dregmes.
Viska sudedu i smulkintuva (blenderi) sumaisau, tuo paciu susismulkina suris, gaunasi tirsta vientisa mase. ta idara, ismaisau saukstu ir ispilstu i formele keksiukams kept. orkaite ikaitinti isanksto iki 200 C ir kepti 15-20 min. (tol kol pakils ir paskrus iki aukso spalvos)
Gaunasi labai greitai ir skanu. jeigu be idaro tai labai svelnus surio skonio keksiukai
P.S. siuo kiekio uztenka i 12 vnt. keksiuku formele, 1/3 formeles reikia uzpildyti.
Galima daryti ir dviguba porcija, formeles uzpildydi beveik iki krasto, tada keksiukai bus didesni (auksciau pakils)