sveikutes,prisiskaicius apie naturalia kosmetika ir isanalizavus savo turimu kosmetikos produktu sudeti, nusigandau ir nutariau pereiti prie naturalumo...nusipirkau omnia bortanica sampuna ir balzama, jausmas plaunant ne koks,bet kvapas uztat jau plaunant galva sampunu plaukai kaip arklio uodegos seriai,uzsidejus balzama taip pat... ,na bet paskui kaip kvepejo,bet kas is to,atsirado pleiskanu,ko niekada niekada nesu turejus ,o plaukai tokie sunkus sunkus,riebaluoti ir tokie kaip nezinau is kur islindus... ,vienu zodziu nusigandau
QUOTE(pepė @ 2009 01 14, 14:51)
turiu viena klausima
kvapu namu puslapyje yra aprasyta "ekologiska odos atgaivinimo programa".ir joje raso:
"Jei oda jautriai reaguoja į vandentiekio vandenį, veidą siūlome prausti natūraliu gėlių vandeniu hidrolatu"
tai taip iseina kad prausti tik vandeniu arba tuo hidrolatu ir nenaudot daugiau jokiu prausikliu?
jei oda riebi ar to pakaks?ar geriau koki is madaros dar prausikli nusipirkt?
kvapu namu puslapyje yra aprasyta "ekologiska odos atgaivinimo programa".ir joje raso:
"Jei oda jautriai reaguoja į vandentiekio vandenį, veidą siūlome prausti natūraliu gėlių vandeniu hidrolatu"
tai taip iseina kad prausti tik vandeniu arba tuo hidrolatu ir nenaudot daugiau jokiu prausikliu?
jei oda riebi ar to pakaks?ar geriau koki is madaros dar prausikli nusipirkt?
nu be prausiklio riebiai odai tai sunkiai manau man jausmas kad nesiprausus buciau, jei tik hidrolatu (ar seip toniku) pavalyciau veida..
gali praustis virintu vandeniu vis geresnis variantas nei nevirintu... mano odai irgi nelabai patinka vandentiekio vanduo (raudonuoja oda), tai vienu metu veida prausiau virintu vandeniu + kokiu zoleliu imesdavau (tai tokia arbatyte iseidavo) na ir prausiklis, tai labai odai patiko.. bet zinai, kantrybe baigesi
QUOTE(*Sandruliukas* @ 2009 01 14, 14:57)
sveikutes,prisiskaicius apie naturalia kosmetika ir isanalizavus savo turimu kosmetikos produktu sudeti, nusigandau ir nutariau pereiti prie naturalumo...nusipirkau omnia bortanica sampuna ir balzama, jausmas plaunant ne koks,bet kvapas uztat jau plaunant galva sampunu plaukai kaip arklio uodegos seriai,uzsidejus balzama taip pat... ,na bet paskui kaip kvepejo,bet kas is to,atsirado pleiskanu,ko niekada niekada nesu turejus ,o plaukai tokie sunkus sunkus,riebaluoti ir tokie kaip nezinau is kur islindus... ,vienu zodziu nusigandau
na su sampunais tai visom visaip buvo ir buna bandymu keliu issirinksi kas tinka..
as jau baigineju omnica botanica sampuna riebiems plaukams, tai as muilinu du kartus, kadangi jis pima karta labai mazai putoja. Na tai man tada viskas ok, plaukai tikrai neapsunke...
QUOTE(zilvine @ 2009 01 13, 14:23)
Sveiki. Noreciau suzinot, ar pvz. pasitepus oda kokiu nors aliejumi is sioje temoje dazniausiai minimu, jis greitai ir lengvai susigeria ar ilgai laikosi tas "riebumas"? Ir dar toks "negudrus" klausimas, spinteleje radau jau besibaigiancio galiojimo alyvuogiu aliejaus, kuri naudojau maistui. Tai ar galima butu ji panaudot pvz. pasitepant ranku oda?
as galvociau, kad jei liko nesusigeres aliejus - per daug uztepta. nuvalyti pertekliu servetele, o kita karta tepti maziau aliejines priemones juk keliu lasu dazniausiai pakanka (jei oda sveika).
QUOTE(Hopeidea @ 2009 01 13, 16:25)
Man tada papildykit uzsakyma( jei yra galimybe) ir siuo dalykeliu Nemaniau kad tokis geras dalykas
ok
QUOTE(ChinChin @ 2009 01 13, 17:47)
ar brangu butu uz ta kavos sviesta 100 g 7.5 svaro? Daddygirl
oi uzsikabinai labiau nei as
is pirmo zvilgznio tai kaina nedidele. gal net sakyciau 'ebayine'
tiksliai nesu uzfiksavus, kokia kaina as ji matydavau, bet tarkim apie £10 uz 100g. tai tavo rasta kaina, manau, labai normali (i ja neieina atsiuntimas, ane? ).
tik va, kadangi as jau cia mestelejau tokia ideja , tai nepatingejau dabar pasiskaityti daugiau..
iki siol tik buvau uzfiksavus, kad toks dalykas - 'kavos sviestas' yra: jis daug kur buvo minimas kaip prabangos ingredientas muilo gamyboje (zinoma, muilo ). tai vis pagalvodavau, kad man reikia kada nors nusipirkt arba to kavos sviesto arba kavos absoliuto (kartais vadinamo eteriniu). kadangi kainos abieju nemazos, tai pirkima atidedavau velesniam laikui per daug nesidomedama.
dabar pasiskaiciau; kavos sviestas nera sviestas ta prasme kaip taukmedzio ar kakavos sviestai. nors parduodamas uz didele kaina, jis daznai isgaunamas paprasciausiai kokiame nors nebrangiam aliejuje (pvz sojos) pakaitinus kavos pupeles , dar ilasinus kavos absoliuto... paskui dar jis hidrogenuojamas -chemiskai apdirbamas nikelio pagalba.
zodziu, mano patarimas butu, jei pirksi, pirkti is patikimu saltiniu, pries tai pasidomejus kaip ir is ko pagamintas. aplamai pirma karta, dar nebandyta priemone visada perku is isbandytu man patikimu saltiniu
o as tai galvoju, kad rinksiuos kavos absoliuta...
QUOTE(absinthfaerie @ 2009 01 13, 22:49)
Ar manot kad imanomas toks variantas kad Lietuvai 'pilsto' aliejukus su kitom sudetim?
is principo, imanoma.
dideles tarptautines kompanijos gamina keliu sudeciu ir kainu produktus: pigesni parduodami maziau issivysciusiose salyse. (labai gaila, bet lietuvos prekybininkai ir lietuva i sita grupe itraukia, kaip teko patirti).
tik va man nelabai sita uk kompanija atrodo tokia didele ir tiek daug eksportuojanti, kad jai apsimoketu gaminti keliu sudeciu linijas..
nu bet teoriskai viskas imanoma. reikia, manau, klausti gamintojo ir importuotojo i lietuva
QUOTE(natasele @ 2009 01 14, 10:22)
nieko naujo nesiulau galiu ideti tu paciu sviestu/alieju, kaip praeita karta (taukmedzio sviestas, kakavos sviestas, kokoso aliejus, afrikietiskas muilas). tik sikart gausis kiek pigesnem kainom.
QUOTE(*Sandruliukas* @ 2009 01 14, 13:57)
As plaunu galva su Siberikos sampunu (trinkau 2 kartus), visai jis man patinka, pleiskanu nera tik po jo naudoju "chemini" pantin balzama isnaudoti tai reikia
QUOTE(Daddygirl @ 2009 01 14, 14:18)
nieko naujo nesiulau galiu ideti tu paciu sviestu/alieju, kaip praeita karta (taukmedzio sviestas, kakavos sviestas, kokoso aliejus, afrikietiskas muilas). tik sikart gausis kiek pigesnem kainom.
o kokie tie muilai ?
QUOTE(natasele @ 2009 01 14, 13:25)
o kokie tie muilai ?
turiu neseniai pagaminus 5 rusiu naturalus, is kokybisku nerafinuotu alieju. man kaip muilu ligonei per daug (nes uz keliu menesiu vel noresiu gaminti), mielai atsiusiu pabandyti, kas nores. nuotraukas atsiusiu pm.
Aš irgi likau suintriguota kavos sviestu Tai irgi šiek tiek pasidomėjau. Tikrai, jis išgaunamas skrudinant kavos pupeles, neretai maišomas su pvz. saulėgrąžų aliejumi. Bet tiek gero pasiskaičiau, kad žiauriai užsimaniau Jei kas rasit, kur nusipirkti, numeskit nuorodą
Coffee bean butter is produced by hydrogenating the cold pressed oil from roasted coffee beans with other vegetable oils. The light hydrogenation process creates a butter with good oxidative stability and a smooth, silky feel.
Coffee bean butter is produced by hydrogenating the cold pressed oil from roasted coffee beans with other vegetable oils. The light hydrogenation process creates a butter with good oxidative stability and a smooth, silky feel.
truputi apsiprekinau nikovitoje
isigijau purinanti sampuna, balzama lupoms (pirmas pabandymas visai nudziugino, siuo metu, weleda mano lupu visai nebegelbsti ) kondicionieriu plaukams ir ranku krema (pirmas ispudis irgi kol kas tenkina )
isigijau purinanti sampuna, balzama lupoms (pirmas pabandymas visai nudziugino, siuo metu, weleda mano lupu visai nebegelbsti ) kondicionieriu plaukams ir ranku krema (pirmas ispudis irgi kol kas tenkina )
QUOTE(Daddygirl @ 2009 01 14, 14:53)
turiu neseniai pagaminus 5 rusiu naturalus, is kokybisku nerafinuotu alieju. man kaip muilu ligonei per daug (nes uz keliu menesiu vel noresiu gaminti), mielai atsiusiu pabandyti, kas nores. nuotraukas atsiusiu pm.
Aciu, Daddygirl
As truputi paskaiciau apie gamyba, tai ten kur radau raso, kad pagrindas sutrintas svarus glicerinini muilas . Nezinau nieko visai apie tai
O kaip tavo muiliukuose?
Butu visai idomu ir paciai pasigaminti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 01 14, 15:18)
oi uzsikabinai labiau nei as
tiksliai nesu uzfiksavus, kokia kaina as ji matydavau, bet tarkim apie £10 uz 100g. tai tavo rasta kaina, manau, labai normali (i ja neieina atsiuntimas, ane? ).
ne siuntimas neieina, siuntimas dar butu 3 svarai tai ir gautusi tavo kaina...
na as vis gi gal pabandysiu - susigundziau ir absoliuto paieskosiu.
mergaites, o kuo jus plaukus dazot? galvoju kokie cia dazai kuo naturalesni butu ir nekenktu? tiesa sakant mielai visai plauku nedazyciau (iki siol ir nedaziau), bet vis daugeja zilu plauku kazkaip ne pagal amziu man jie zyla pirmuosius gal 19 metu aptikau!
Sveikos merginos, gal kuri žinot apie VIVASAN gaminius? peržiūrėjau skyrelius , bet niekur neradau.Išanksto dėkoju