QUOTE(ChinChin @ 2008 12 20, 20:15)
ir dar - dabar ziurineju KN puslapi ir aptikau toki daikta "absoliutai"
labai idomu kas cia tokie - ir kur naudojami? as kaip suprantu cia irgi kazkokia EA atmaina - .ty. tie absoliutai imaisomi i kosmetikos priemones? ar i kvepalus?
ir dar - skaiciau, kad kazkas cia daresi kvepalus namie - o kaip??
Skiriasi isgavimo budas, t.y. jie ne distiliacijos, o ektrakcijos budu isgaunami, nes taip galima geriausiai isgauti "stipriausia kvapa" -ko nepavyktu siuo atveju juos distiliuojant. Paprastai absoliutai buna "geliu" -roziu, neroli, jazminu. Buna ir kitu absoliutu, pvz., gvazdikeliu, bet jie jau labiau parfumerijoje anudojami nei siaip buityje
jie kaip ir kiti EA yra maisomi i kremus, lupu balzamus, lasinami i vonia ir t.t.- tik ju daugumos kaina yra labai auksta -todel itin vertinami kvepaluose
as esu darius paprastai - lasinau ivairius EA ir tada juos uzpyliau jojobos aliejum -cia buvo tokie aliejiniai - vasara buvo labai faina su jais, nes kunas siltas ir tas kvapas skildo
QUOTE(Daddygirl @ 2008 12 21, 02:34)
tik susidures su muilo gamyba zmogus zinos, kad kokoso aliejus muile visiskai pakeicia savybes. muile jis nebeturi puikiu emoliento savybiu, o atvirksciai - sausina oda.
turiu is ekologiskos parduotuves nusipirkus paprasta muila (berods ir sertifikuotas), kurio pagrindas kokosu ir palmiu aliejus, jis ten be jokiu parfumu -tai as ji aptirpinus ilasinau EA, kad nebutu toks "smirdukas" - nu ne gramo jis man ranku nesausina, kaip ir tas medimixas, nors nuo muilu siaip man ranku oda labai sauseja