QUOTE(Irėja @ 2009 01 06, 23:04)
nebūnant chemiku sunku konkrečiai atsakyt
gal kas nors žinos daugiau apie tai .
Na, bunant biochemiku - irgi sunku pasakyti, nes kiek mokslininku, tiek nuomoniu, ar zalingos sios medziagos ar ne. Taciau tie, kas yra tikri naturalistai, grieztai nepripazista abieju. Mano nuomone, amonio laurylsulftatas yra kenksmingesnis nei SLS. Taip pat tiesa, kad su jais plauna masinas ir pan
Kadangi pradejau rasyt apie sampunus, tai galiu savo siek tiek kategoriska nuomone pasakyt - man isvis nepatinka naturalus sampunai. Naudojau du menesius sampuna - dabar meciau, nes galva niezti, kaip uteliu uzsiveisus. Kirpejo lyg tarp kitko paklausiua, del ko taip gali buti. Atsakymas - erzina oda sampunas. Nesakiau, koki naudoju, bet siule pakeisti naudojama. Pleiskanu nera, bet niezulys neapsakomas. Taip pat pastebejau, kad uzsitepus kokosu aliejaus niezti labiau. Gaila, nes taip skaniai kvepia.
Dar del madaros trupmai. Kazkas rase, kad galetu pakuotes mazesnes daryt. Sutinku, nes vasara isigijau buteliuka, tai po siai dienai tik puse isnaudota. Is vienos puses gerai - susitaupo pinigu, bet patogiau butu mazesne. Man geriau dazniau nusipirkti. O siuo kremuku esu labai patekinta - antra karta pirkciau. Nors mano oda misri, bet dehidratuota, naudoju stipriai drekinanti. Puikiai susigeria, i dienos pabaiga tik siek tiek kakta blizga(bet kol kas neradau tokio kremo, kuris islaikytu matiskuma tuo paciu nenusausindamas skruostu).