Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose, ar Lietuvoje tai saugu?

QUOTE(flight @ 2011 12 03, 10:59)

Klausimas Aistelei, tiesiog smalsu - kiek gimdymų esate priėmusi ne ant gimdymo stalo-kėdės? Pvz., kai moteris tupi? Arba vandenyje? Ar galėtumėt priimti vaiką tuo atveju, kai moteris tupi (juk būna situacijų, kai stangos užsitęsia ir būtent tokia poza yra vienintelė galimybė pagimdyti natūraliai) - ar mokate tokioje situacijoje išsaugoti neplyšusią tarpvietę?

nesivarginkit, i paprastus, konkrecius klausimus aistele neatsakys biggrin.gif jau isbandyta. tikiuosi, ji kalbesne su savo gimdyvemis ir neatrezia joms taip, kaip atreze jums, biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2011 12 03, 13:42)
nesivarginkit, i paprastus, konkrecius klausimus aistele neatsakys  biggrin.gif  jau isbandyta. tikiuosi, ji kalbesne su savo gimdyvemis ir neatrezia joms taip, kaip atreze jums,  biggrin.gif



lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aistele @ 2011 12 03, 13:37)
Be to , isivaizdavau, kad moterys gimdancios namie yra samoningos, ismintingos, tolerantiskos, bet nemaniau, kad jos gali buti piktos, teisiancios, visada teisios.


Hm, nereikėtų taip idealizuoti žmonių g.gif Visi mes kartais būname ir pikti, ir netolerantiški, ir neramūs, ir, ir , ir. O išmintis - tai tik labai retam pasiekiama savybė.

Nors, mano intonacijos šioje temoje tikrai nebuvo piktos ar teisiančios - bet gal jūs taip išgirdot?

Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 12 03, 11:59)
Taip, tikrai baisu.
Nors pvz., mano naminiai gimdymai buvo visiškai kitokie. Ir visiškai nesvarbu kad aš čia dabar parašysiu, kaip buvo MAN, kaip nuostabiai ir profesionaliai elgėsi pribuvėja, kaip viskas puikiai baigėsi ir kaip paskui mūsų nepamiršo - juk vis tiek už etaloną, už bendrą pavyzdį imsite būtent Svirplelės istoriją, ar ne?  Juk jums iš tiesų rūpi ne žinoti, kaip ten viskas vyksta ar nevyksta, o turėti progą ( t.y. per kokį nors vieną nesėkmingą atvejį) nors kažkuo pagrįsti savo išankstinę nuomonę. Tai kodėl aš negaliu daryt lygiai taip pat? Traukt iš interneto kraupius (o jie man išties kraupūs blink.gif ) atsiliepimus apie mamyčių gimdymus ligoninėse.


bigsmile.gif Flight, jums užteko dviejų(?) atvejų, kad rekomenduotumėt gimdyti namuose besiruošiančiai moteriai po gimdymo nesirodyti medikams.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 12 03, 19:04)
bigsmile.gif Flight, jums užteko dviejų(?) atvejų, kad rekomenduotumėt gimdyti namuose besiruošiančiai moteriai po gimdymo nesirodyti medikams.


Ne. Aš rašiau, kad jau geriau gimdyti ligoninėje, negu pagimdyti namuose ir po dviejų val važiuoti ligoninėn.
Ar jūs su mano nuomone nesutinkat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 03 gruodžio 2011 - 18:11
QUOTE(flight @ 2011 12 03, 18:10)
Ne. Aš rašiau, kad jau geriau gimdyti ligoninėje, negu pagimdyti namuose ir po dviejų val važiuoti ligoninėn.
Ar  jūs su mano nuomone  nesutinkat?

Jei jau visai tiksliai
QUOTE
.Jei kviesit iškart po gimdymo, tada jau geriau gimdykit ligoninėj, nes užtąsys taip, kad maža nepasirodys. Plius, naujagimiui dar antibiotikų gerai įkals, bo "namie gimęs, nesterilus" - ar to norit??

Moteris ruošiasi gimdyti namie.Jai yra paaiškinama, jog jei tik ji po gimdymo papuls į akis medikams, ją:užtąsys, naujagimį apibadys antibiotikais, "suklasifikuos" kaip invalidą ir nepakeis diagnozės kol kyšio negaus.9/10, kad net esant problemoms po gimdymo tokios perspektyvos įkvėpti žmonės lauks iki paskutiniųjų, kol pasiryš važiuoti į ligoninę, net jei tikrai reikės.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 12 03, 19:33)
9/10, kad net esant problemoms po gimdymo tokios perspektyvos įkvėpti žmonės lauks iki paskutiniųjų, kol pasiryš važiuoti į ligoninę, net jei tikrai reikės.



Čia nėjo kalba apie gimdymo komplikacijas ir riziką. Atsakiau žinutės autorei, kuri ruošėsi, tik pagimdžiusi namuose ir nesant jokių komplikacijų ar abejonių, važiuoti ligoninėn užsregistruoti sveiką vaiką. , ir ruošėsi tai padaryti per dvi valandas po gimdymo.

Nežinau, kodėl taip norit suplakti į vieną skirtingus dalykus? g.gif

Ir, kita vertus - deja. Didelė dalis medikų turi savo itin aiškiai išreikštą nuomonę apie gimdančias namuose ir neduokdie, tokiai prireiks ekstra pagalbos pas juos. Tai tiesa ir faktas, kaip bebūtų gaila. Ir ne aš tą sugalvojau. Tiesą sakant, Svirplelės istorija man yra pirma žinoma tą faktą paneigianti patirtis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 03 gruodžio 2011 - 18:47
QUOTE(flight @ 2011 12 03, 18:39)
Čia nėjo kalba apie gimdymo komplikacijas ir riziką.  Atsakiau žinutės autorei, kuri ruošėsi, tik pagimdžiusi namuose ir nesant jokių komplikacijų ar abejonių, važiuoti ligoninėn užsregistruoti sveiką vaiką. , ir ruošėsi tai padaryti per dvi valandas po gimdymo.

Nežinau, kodėl taip norit suplakti į vieną skirtingus dalykus?  g.gif

Ir, kita vertus - deja. Didelė dalis medikų turi savo itin aiškiai išreikštą nuomonę apie gimdančias namuose ir neduokdie, tokiai prireiks ekstra pagalbos pas juos. Tai tiesa ir faktas, kaip bebūtų gaila. Ir ne aš tą sugalvojau.

Flight, ar galėtumėt pasakyti, po kiek laiko po gimdymo namuose tradiciškai naujagimį apžiūri gydytojas. Na kad ir tas, kuris pažymą apie gimimą išrašo. Po valandos, trijų, po paros?
Ir kas bus?Atsisakys suteikti pagalbą? Jurgos temoj buvo šnekėta, kad pribuvėja gali ir neatvažiuoti? O medikai gali? Pvz remdamiesi tuo, kad filosofinės bangos nesutampa?
Atsakyti
Visgi, nebenoriu daugiau diskutuoti, o iš tiesų - ginčytis, nes kiekvienam savo. 4u.gif

Mano pačios naminių gimdymų patirtis yra tikrai graži, bet kai svarstau apie (galbūt) trečią vaiką, žinau - tikriausiai rinkčiausi privačią kliniką. Tiek smile.gif
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2011 12 03, 19:51)
Ir kas bus?Atsisakys suteikti pagalbą? Jurgos temoj buvo šnekėta, kad pribuvėja gali ir neatvažiuoti? O medikai gali? Pvz remdamiesi tuo, kad filosofinės bangos nesutampa?


Dar pridursiu - visai nesenai šioje temoje įmečiau citatą iš Supermamų, šįmet gimdžiusios viens narės patirties. Ji pasakojo, kaip ligoninėje buvo palikta gimdyti VIENA. Tiesiogine prasme. Personalas teikėsi ateiti, kai galvytė jau buvo išlindusi, moteris plyšo ir t.t.. Taip kad, pasirodo - medikai daug ką gali... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 03 gruodžio 2011 - 19:13
QUOTE(flight @ 2011 12 03, 20:11)
Visgi, nebenoriu daugiau diskutuoti, o iš tiesų - ginčytis, nes kiekvienam savo.  4u.gif

Mano pačios naminių gimdymų patirtis yra tikrai graži, bet kai svarstau apie (galbūt) trečią vaiką, žinau -  tikriausiai rinkčiausi privačią kliniką.  Tiek smile.gif
Papildyta:
Dar pridursiu - visai nesenai šioje temoje įmečiau citatą iš Supermamų, šįmet gimdžiusios viens narės patirties. Ji pasakojo, kaip ligoninėje buvo palikta gimdyti VIENA. Tiesiogine prasme. Personalas teikėsi ateiti, kai galvytė jau buvo išlindusi, moteris plyšo ir t.t..  Taip kad, pasirodo - medikai daug ką gali... 4u.gif

Is anksto perspeju, kad juokauju lotuliukas.gif
Tai super, nebuvo kisamasi i naturalu gimdymo proces, niekas nepuole leisti oksitocino, nespaude is virsaus. Moteris galejo gimdyti tokia poza, kokia nori-atsitupti ar atsistoti, niekas negulde jos per prievarta i lova smile.gif Tai, ka vel blogai? Dabar blogai, kad nesikiso? Vis gi atejo personalas, kudikis nebuvo gimes, o gal jau mama laike ant krutines? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 12 03, 19:51)
Flight, ar galėtumėt pasakyti, po kiek laiko po gimdymo namuose tradiciškai naujagimį apžiūri gydytojas. Na kad ir tas, kuris pažymą apie gimimą išrašo. Po valandos, trijų, po paros?
Ir kas bus?Atsisakys suteikti pagalbą? Jurgos temoj buvo šnekėta, kad pribuvėja gali ir neatvažiuoti? O medikai gali? Pvz remdamiesi tuo, kad filosofinės bangos nesutampa?


Tai tas,kuris išrašo pažymą,tas ir apžiūri-pvz mes pagimdėm antrą dienos,o gydytoja atvažiavo kitą rytą.Na,jau laukiu nesulaukiu kokių versijų pateiksit su aistele-turbūt anot medikų jau čia žiauriai blogai kad taip vėlai apžiūrėjo gydytoja naujagimį,ar ne? g.gif biggrin.gif O dabar pagalvojau,kad mano naminukė net jokiom skalėm nebuvo įvertinta..ir skiepų jokių negavo..Turėtų uoj kaip sirgt turbūt kad gimus su tokia baisia pribuvėja,nesteriliom sąlygom,augdama neskiepyta ax.gif Tiesa,pirmą(ir kol as vienintelį) kraujo tyrimą jai padarėm pernai-pradėjus eiti į pirmą klasę biggrin.gif Jau beveik matau kaip jūsų akys plečias skaitant tokius postus smile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 03 gruodžio 2011 - 20:22
QUOTE(aistele @ 2011 12 03, 20:32)
Tai super, nebuvo kisamasi i naturalu gimdymo proces, niekas nepuole leisti oksitocino, nespaude is virsaus. Moteris galejo gimdyti tokia poza, kokia nori-atsitupti ar atsistoti, niekas negulde jos per prievarta i lova smile.gif Tai, ka vel blogai? Dabar blogai, kad nesikiso?


Aa, nu jo, ten pasitaikė gydytojai natūralistai biggrin.gif Moteriškė taigi ligoninėn važiavo, apie namų gimdymus turbūt net nesapnavo, o rezultate, vyrui vos neteko gimdymo priiminėt. Ot šelmiai, a? smile.gif

neskaičiusioms, primenu, va, kokie šaunuoliai natūralistai, pribuvėjoms iš jų mokytis ir mokytis:

"daktarai liepe man nestumti ir negimdyt kol jie neateis. Patys nuejo gerti kavutes. Nei as stumiau nei ka, pats vaikelis i laisve norejo, aciu D kad vyras buvo salia ir pamates kad jau nekas isskubejo kviesti kavos myletoju. Kai jie atejo - galvute jau isejo.Kadangi atejo niekur neskubedami tai ir nebuvo pasiruose gimdymui, liepe toliau nestumt. As nestumiau , bet vaikas pats norejo i laisve kartoju- beabejo kai tik spejo vaika pagaut as plysau, tai mane dar ir apreke.""
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 03 gruodžio 2011 - 20:20