Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose, ar Lietuvoje tai saugu?

QUOTE(aistele @ 2011 12 06, 19:10)
Supraskit, Natuke, kad i Jusu klausima prakstiskai neimanoma atsakyti, nes pvz. net nera aisku o kaip su vaisiaus vandenimis? Ar jie buvo nutekeje, ar skaidrus, jei nutekeje, tai kiek laiko ir t.t. ir pan...Galu gale kiek sav. nestumas, kokia moters sveikata pvz. spaudimas. Be to pati suprantat, kad vienam zmogui ta pati situacija atrodo vienaip, kitam kitaip. Daznai gimdymo perpasakotos istorijos buna subjektyvios. As galiu pasakyti tik kaip daroma pas mus : atvykus gimdyvei uzrasomi vaisiaus sirdies tonai, gimdyve paziurima per maksti, koks gimdos kaklelio atsidarymas, ar nenutekeje vaisiaus vandenys. Klausiama moters nuo kelintos val. jai skauda. Nutekejus vaisiaus vandenims (jei jie skaidrus) paprastai laukiama kol issivytys gimdymo veikla apie 6 val. (cia jei nera veiklos). Oi, kiek dar daug reik rasyt  smile.gif vien zo (cia taip mano vaikai sako) priklauso nuo situacijos  smile.gif

tiesa, oksitociną norėjo leist ne skatinimo tikslais ( viskas man ir taip greit ir sklandžiai vyko), o būtent dėl placentos atsidalinimo ir greitesnio gimdos susitraukimo. taip paaiškino, kad dabar tokia norma - leist visoms.
Atsakyti
Schantal, pavėluotai (tik dabar prisėdau prie Supermamų) bet atsakau į klausimą - dvynių istorijos nepamenu. Galimas daikats, mums jos nepasakojo arba tiesiog tuo metu manęs nebuvo kursuose.

Apie placentą. Aš vis stebiuosi, ko forume tiek daug mamų su vienoda gimdymo patirtimi - jos aiškina, kad placenta nepaisant idealaus nėštumo, jokių abortų ar abrazijų prieš tai, ar kitų galimų indikacijų, "pati neatsidalijo, prireikė valymo ir paskui seka įprasta mantra - ačiūdie, gydytojai išgelbėjo mane ir vaikelį", o pasirodo, ten ją pirma gerai trukteli, paskui jau gelbėja blink.gif blink.gif

O štai namuose abu kartus laukėm po pusvalandį. Ateidavo sąrėmis, ir placenta gražiai išeidavo pati. Matyt, ligoniniėje ir mane būtų "gelbėję" g.gif



Ir dar. Daug pasakantis niuansas. Besiklaukdama antrą kartą, iš ginekologo patikrinimo metu sulaukiau tokio komentaro, čia jo reakcija į mano pasakojimą apie savo pirmą gimdymą, visą situaciją - "nu joo, va namuose pagimdėt sau natūraliai, o ligoininėje jus greit būtų "sutvarkę", suprask, nesicackinę tiek, bac skatinamieji, paskui bac cezaris, ir tiek žinių. Ir tai buvo ginekologas-akušeris, absoličuiai neprijaučiantis natūralistams, toli gražu ne Juršėnas ir pnš.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 06 gruodžio 2011 - 19:12
QUOTE(aistele @ 2011 12 06, 11:40)
Ar sutiksit su manim, jei pasakysiu, kad i klausima apie baimes geriausiai atsakytu psichoterapeutas?

O tas, kurios retkarčiais užsuka į tokias temas ir svariai pasisako, kad namuose gimdyti bijotų - irgi pas psichoterapeutą? Be to, tai ką parašėte neatsako į klausimą kaip gimdymo eigą gali paveikti baimė biggrin.gif Smagaus skaitymo!

QUOTE(shantal @ 2011 12 06, 11:47)
ne visai, ligonineje yra dar visa reikalinga aparatura, visiems tiems  atvejams, kurie nuo taves nepriklauso....
o namuose - vitamino c doze, dilde, kas dar g.gif ....
vat cia tai jau tikrai lieka viskas tik tavo sazinei.....

Žinai, teko žiūrėti tokį video apie komplikuotą gimdymą, kuris vyko ligoninėje, kuri neturėjo pakankamai geros aparatūros vaikelio gelbėjimui, Amerikoje tai vyko. Tėvai, augindami neįgalų dėl gimdymo komplikacijų ir nepakankamos aparatųros vaiką, sukūrė filmuką apie savo istoriją, kurios moralas - kitą kartą gimdysime tik toje ligoninėje, kuri turės visą naujausią aparatūrą... Kaži kodėl yra tokios ligoninės, turinčios ne visą naujausią moderniausią aparatūrą ir leidžiama priimti gimdymus paprastose ligoninėse, iš kurių komplikacijų atveju vežama kažkur kitur?

QUOTE(shantal @ 2011 12 06, 11:59)
ZINDYMO dar  biggrin.gif

thumbup.gif Būtinai!
Atsakyti
Po bevaisingų dienos diskusijų atnešų nuostabų naminį gimdymą pasimėgavimui wub.gif wub.gif wub.gif

http://www.supermama...?...730475&st=0

Kad ir ne lt veiksmas vyko,bet vistiek..nuostabu,ar ne?

Labai smalsu,aišku,kaip visa tai atrodo mūsų temos medikėms?Ar šis gimdymas jau saugus?
Atsakyti
klausimas, ar jus gimdytumet namie netureje ne vieno echo per visa nestuma ir nezinodamos tiksliai, kad vaikiukui viskas ok?
Atsakyti
QUOTE(largoconfuoco @ 2011 12 06, 19:41)
tiesa, oksitociną norėjo leist ne skatinimo tikslais ( viskas man ir taip greit ir sklandžiai vyko), o būtent dėl placentos atsidalinimo ir greitesnio gimdos susitraukimo. taip paaiškino, kad dabar tokia norma - leist visoms.

na dabar suprask:
akušerė visada suleisdavo mamai po gimdymo lašalinę oksitocino - kraujavimo profilaktikai. Jeigu kas buvo užsilikę (o taip būna kartais ir idealiausio gimdymo atveju) - naudojant tos profilaktiškus vaistus gimda gerai susitrauks ir išsivalis pati.. jeigu neleisti vaistų - ne aišku kaip ten bus kaip ten ta gamta veiks wink.gif. Moteris greičiausia gal ir nematė kaip traukiasi gimda be vaistų, nes visur leidžiama ir pergyveno kad a vdrug... Čia panašiai kaip mano pažįstami amerikiečiai stresavo dėl to, kad aerouosto autobusiuke (kuris veža prie lektuvo) nera diržų prisegti kūdikio kedutę doh.gif na juk nesaugu rolleyes.gif

šiaip smagu, kad turėjot teisę atsisakyti, kai aš gimdžiau paskutinį kartą man tiesiog jį suleido į koją stumimo metu doh.gif po to perskaičiau, kad taip yra daug kur rekomenduojama, kaip saugesnis būdas gimdyti, ir nieks nepaklausė ar pageidauju vaistų..

aistele
dėl to atvejo
vandenys neseniai nutekėjo, švarus, veikla vyksta, gal saremiai nelabai reguliarios, na bet atsidarymas vyksta...

o kaip kitas atvejis
moteris jau prie pilno atsidarymo, ateina akušėrė, pažiurį aparatą, pamaigo pilvą ir pareiškia - na su tokiais saremiais tikrai vaikelio neišstumsi - leidžiam skatinančius blink.gif ar tikrai įmanoma spręsti taip lengvai - išstums ar ne g.gif

aplamai man kažkodėl atrodo, kad su vaistais visada reikia atsargiai, kuo mažiau naudoti ir nenaudoti be būtinybės g.gif ir man pasirodė (gal taip pat subjektyviai), kad kartais medikai turintys ligoninėje tiek priemonių, kartais labai galingų, kartais ja piknadžiauja - tiesiog pvz pagreitinsim gimdymą kad mamytė nepavargtu per saremius blink.gif, kad šiaip viskas vyktų greičiau...
Atsakyti

QUOTE
Ar sutiksit su manim, jei pasakysiu, kad i klausima apie baimes geriausiai atsakytu psichoterapeutas? Viena zmogu baime gali nuvesti i kapus, o kitas zmogus vedamas baimes gali nuversti kalnus  smile.gif As negaliu Jums atsakyti kaip koki zmogu veikia baimes . Gerai jei zmogu tos baimes neuzvaldo patologiskai ir netrukdo normaliai gyventi, suvokti, koks gyvenimas yra grazus, prasmingas ir kaip mes turime vertinti laika ir nesvaistyti jo vejais (ka dabar as darau  biggrin.gif ).  Taigi, noredama istaisyti savo klaida (nors viliuosi, kad mano zodziai kazkam uzklius, kazkas susimastys, kazkas pyks, as taip pat pamatau kaip gimdyvems atrodo ju gimdymai, kaip jos jauciasi, ka jos akcentuoja, gal tai ir nera laiko svaistymas), einu pasiimti gera knyga  biggrin.gif



ar skaitėt M Odent'o "Gimdymo atgimimas"
arba gal rusų k jo knygą "Cezario pjuvis"(išleista angliškai, bet rusišką vertimą galima parsisiųsti, o anglišką reikia pirkti wink.gif)
Tiesiog jis pirmas gerai aprašė, kad moters organizmas veikia taip, kad normalus natūralus gimdymas geriausiai įvyksta būtent kai mama jaučiasi saugi, neįsitempus. Gimdymo veiklą gali sutrikdyti ne tik šiaip ta patologinė baimė, kurią mamą jaučia, o tiesiog paprasta įtampą, kurią mes jaučiam kai atsidūreme tarp nepažįstamų žmonių, beveik be drabužių (visos mamos labiausiai įsimena nieko neuždengiančias naktinukus), su kūno skysčiais tekančiais per kojas, nepažįstamam kambary ant šaltų plitelių.. Atrodo lyg nieko tokio, pakentėsiu dėl vaikelio.. juk suprantama - ligoninė.. bet pasirodo tokia savijauta trikdo saremių kokybę ir lietina veiklą. Na o ta tikroji paniška baimė gali gimdymą ir sustabdyt unsure.gif
Ir jokia savitaiga, stengimasis pakentėti vardan leliuko nepakeičia moters prigimtės - mamai pačiai svarbu šitą dėsnį suprasti, suprasti kas su ja vyksta ir pasistengti iš aksto pasiruošti ir kuo įmanomai daugiau pakeisti aplinką, parinkti palaikymo komandą, netgi parinkti savo aprangą, kad kuo daugiau tą įtampą sumažinti..


Papildyta:
ir dėl skatinimo dar smile.gif prieš naudojant intervencijas, ar Lit ligoninėse yra bandomos natūralesnės priemonės, kurios taip pat gali padėti išvengti vaistų - kaip ir spenėlių masažavimas?
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2011 12 06, 23:21)
Labai smalsu,aišku,kaip visa tai atrodo mūsų temos medikėms?Ar šis gimdymas jau saugus?

Taip. Gražus pavyzdys suplanuoto naminio gimdymo, kuriam tinkamai pasiruošta.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 12 07, 09:08)
Taip. Gražus pavyzdys suplanuoto naminio gimdymo, kuriam tinkamai pasiruošta.


o kas įeina į tą tinkamą pasiruošimą būtent šitam gimdyme?Gal galima šiek tiek išsamiau apie tai?
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2011 12 07, 08:37)
o kas įeina į tą tinkamą pasiruošimą būtent šitam gimdyme?Gal galima šiek tiek išsamiau apie tai?

QUOTE
7 ryto - saremiai prasidejo kas 4-5 minutes, ir jau kazkiek stipresni. Skambinu pribuvejai. Ji is karto sako: atvaziuojame. Jos abi pribuvejos buvo tik 4 ryto grizusios is kito gimdymo, kur mama gimde pirma leliuka 24 valandas, tai jos buvo tik 2 val numige. . . As sakau: neskubekite, gal dar niekas cia nevyyksta pas mane.

Į gimdymą atvažiuoja dvi pribuvėjos. Esant komplikacijoms tai dvi poros profesionalių rankų.
QUOTE
8:00 ryto - atvaziavo pribuvejos, patikrino man spaudima, pulsa, ir pan. Sako, patikrinsiu atsidaryma, kad mazdaug zinotumem kas cia per situacija, viena karta patikrinsim, ir daugiau nebereikes. Ji susiveze ir savo mezginius, nes kai ilgas gimdymas, tai sedi ir mezga. Turejo ir visa aparatura, dideli deguonies boka, ir pan. 8:15 ryto - patikrina kakleli, sako atsidarymas apie 8-9 cm. As klausiu: tu tikra, neklysti?

Įranga būklės monitoravimui bei ekstra pagalbai.
QUOTE
pribuvejos viska sutvarke, ispompavo vandeni is vonios, isplove viska, nuvale mane, apziurejo, pasake kad plysimas tik pora mm, ir butu tik viena siule arba nesiuti. Nutarme nesiuti. Padejo nueiti i wc, po to buvo leliuko apziura, detaliai visa ji patikrino, leido teciui pasverti, is matavo ir pan. Sekancia diena atvaziavo pribuveja paziureti kaip mes gyjame, ir paimti leliuko kraujuko testams. Visu kitu ten skiepu ir laseliu atsisakeme. Man tik dave Arnica ir Rescue zoleliu/homeopatiniu vaistu, ir leliukui kazkokiu zoleliu pudros ant bambutes uzlasino.


Pasiruošimas uždėti siūles, jei yra reikalas. Vaiko apžiūra ir būklės vertinimas. Pakartotinė apžiūra sekančią dieną.
Iš esmės vyko normalus gimdymas be patologijos, kuriam buvo pasiruošta. Kadangi problemų nebuvo, tai nėra detalizuojama, kokių dar priemonių turėjo akušerės, kaip būtų elgiamasi komplikacijų atveju, kaip vykdomas bendradarbiavimas su "atsargine ligonine", nes viso to tiesiog nereikėjo.
Išvada: kad ir kaip naminių gimdymų idėja kirstųsi su mano asmenininėmis nuostatomis, šis gimdymas vienas tų pavyzdžių, kaip turėtų atrodyti normalus, o ne partizaninis naminis gimdymas.
Atsakyti
QUOTE(Arya @ 2011 12 06, 23:50)
O tas, kurios retkarčiais užsuka į tokias temas ir svariai pasisako, kad namuose gimdyti bijotų - irgi pas psichoterapeutą? Be to, tai ką parašėte neatsako į klausimą kaip gimdymo eigą gali paveikti baimė biggrin.gif Smagaus skaitymo!
Žinai, teko žiūrėti tokį video apie komplikuotą gimdymą, kuris vyko ligoninėje, kuri neturėjo pakankamai geros aparatūros vaikelio gelbėjimui, Amerikoje tai vyko. Tėvai, augindami neįgalų dėl gimdymo komplikacijų ir nepakankamos aparatųros vaiką, sukūrė filmuką apie savo istoriją, kurios moralas - kitą kartą gimdysime tik toje ligoninėje, kuri turės visą naujausią aparatūrą... Kaži kodėl yra tokios ligoninės, turinčios ne visą naujausią moderniausią aparatūrą ir leidžiama priimti gimdymus paprastose ligoninėse, iš kurių komplikacijų atveju vežama kažkur kitur?
thumbup.gif Būtinai!

Pas mus kazkaip baisiai skamba zodis psichoterapija, bet cia ne tas pats kas psichiatrija smile.gif
O kaip gimdymo eiga gali paveikti baime, kaip as Jums galiu atsakyti, ar Jus pati galit atsakyti? Jus paveiks vienaip, mane kitaip, Jusu baime vienokia, mano kitokia. Jus gal akcentuosit gimdymo aplinka, man gal aplinka nerupes? Ar Jus galit kategoriskai teigti? As negaliu. Man nesuprantama kaip galima is anksto nusiteikti bus taip ir taip, o gal bus visai kitaip? Arba , kas gali pasakyti jei butu buve taip, tai butu buve?
Del aparaturos, tikriausiai sutiksite, kad zmogus ja sukure tam , kad galetu pagelbeti kitam? Ar izvelgsime begediska nora pakenkti? Net reples gimdymui priimti buvo sukurtos , nes buvo tikimasi, kad tai kazkam pades. Zinoma, kazkam padejo, o kazkam ir pakenke.

Papildyta:
QUOTE(Natuke @ 2011 12 07, 08:52)
ar skaitėt M Odent'o "Gimdymo atgimimas"
arba gal rusų k jo knygą "Cezario pjuvis"(išleista angliškai, bet rusišką vertimą galima parsisiųsti, o anglišką reikia pirkti wink.gif)
Tiesiog jis pirmas gerai aprašė, kad moters organizmas veikia taip, kad normalus natūralus gimdymas geriausiai įvyksta būtent kai mama jaučiasi saugi, neįsitempus. Gimdymo veiklą gali sutrikdyti ne tik šiaip ta patologinė baimė, kurią mamą jaučia, o tiesiog paprasta įtampą, kurią mes jaučiam kai atsidūreme tarp nepažįstamų žmonių, beveik be drabužių (visos mamos labiausiai įsimena nieko neuždengiančias naktinukus), su kūno skysčiais tekančiais per kojas, nepažįstamam kambary ant šaltų plitelių.. Atrodo lyg nieko tokio, pakentėsiu dėl vaikelio.. juk suprantama -  ligoninė.. bet pasirodo tokia savijauta trikdo saremių kokybę ir lietina veiklą. Na o ta tikroji paniška baimė gali gimdymą ir sustabdyt  unsure.gif
Ir jokia savitaiga, stengimasis pakentėti vardan leliuko nepakeičia moters prigimtės - mamai pačiai svarbu šitą dėsnį suprasti, suprasti kas su ja vyksta ir pasistengti iš aksto pasiruošti ir  kuo įmanomai daugiau pakeisti aplinką, parinkti palaikymo komandą, netgi parinkti savo aprangą, kad kuo daugiau tą įtampą sumažinti..
Papildyta:
ir dėl skatinimo dar smile.gif prieš naudojant intervencijas, ar Lit ligoninėse yra bandomos natūralesnės priemonės, kurios taip pat gali padėti išvengti vaistų  - kaip ir spenėlių masažavimas?

Ir jokia savitaiga, stengimasis pakentėti vardan leliuko nepakeičia moters prigimtės - mamai pačiai svarbu šitą dėsnį suprasti, suprasti kas su ja vyksta ir pasistengti iš aksto pasiruošti ir kuo įmanomai daugiau pakeisti aplinką, parinkti palaikymo komandą, netgi parinkti savo aprangą, kad kuo daugiau tą įtampą sumažinti..

Natuke, kaip suprasti jokia savitaiga nepakeicia moters prigimties? Juk nestumas , gimdymas ir yra prigimtiniai dalykai, kodel jauciame itampa? Gal del to, kad labai esame prigasdintos girdetu gimdymu istoriju ir pradedame abejoti savo prigimtimi? O jei mes zinotume tik teigiama gimdymu patirti? Tai kur ta pradzia, kada mes imame nepasitiketi savo kunu?
Atsakyti
aistelė - esat labai teisi
tas pasiruošimas ir nusiteikimas, vidinis pasitikėjimas turi būti, bet turi būti ir atitinkama aplinka - abu dalykai svarbus

Kalbant apie moters prigimtį turėjau omenį tiesiog tą inkstinktą kuris įsijungia savaimė - kai gimdanti patelė jaučia pavojų, ji dažniausiai nustoja gimdyti kol nesuras saugesnę vietą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 07 gruodžio 2011 - 10:18