Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose, ar Lietuvoje tai saugu?

QUOTE(shantal @ 2011 12 05, 14:37)
Pasakykit tai Svirlplelei, del kurios vaikucio gyvybes kovojo medikai...Gal jai palengves...


Nepažįstu Svirplelės ir nematau prasmės niekam nieko sakyti.Tai rašydama turėjau omeny,kad neverta dėl visko taip pasikliauti vien nesėkmingų atvejų istorijom ir ne viskas taip baisu,kaip galima prisikurti.tik tiek smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Baltike @ 2011 12 05, 14:44)
Į abu mano paskutiniuosius gimdymus akušerės spėjo atbėgti, kai galvutė jau lindo biggrin.gif . Na, bet bendrom pajėgom susitvarkėme ir be plyšimų. Nors vaikučiai nemaži buvo, sūnelio krūtinės apimtis tokia, kad visi gydytojai stebėjosi, neonatologė sakė, kad tokių Klaipėdos GN tik 1-2 per metus gimsta. Viskas tvarkoje, kai nepanikuoji, klausai savęs ir patyrusio žmogaus. Beje, akušerės tuo metu ne kavą gėrė (tikriausiai biggrin.gif ) - aš pati nenorėjau pastovios medikų kontrolės ir priežiūros, prašiau jų užsukti tik tada, kada jų nuomone, tikrai yra būtina. Man gimdymas - natūralus ir labai intymus procesas, kai mediko diktato norisi mažiausiai. Ir GN personalas labai normaliai į šitą mano prašymą reagavo. Beje, dukrytė oficialiai gimė gimdymą prižiūrint tik akušerei - kadangi viskas vyko be komplikacijų, tai gydytoją ginekologą pamačiau praėjus beveik parai po gimdymo.
Nenoriu gimdyti nei Nyderlanduose, nei Lenkijoje, kai mano namai Lietuvoje biggrin.gif . Man ne artima namams aplinka ar pribuvėja svarbu: jei ne namai, tai jokio skirtumo, ar ligoninė, ar svetimas butas.


Gražūs jūsų gimdymai wub.gif
Dėl Lenkijos-juokavau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(pilkoji28 @ 2011 12 05, 14:40)
na nieko, kad virkštelė buvo apsisukus ir laimingai viskas baigėsi, tačiau kaip būtų tada jeigu būtų baigiasi nelaimingai. Tiesa yra viena, kad viskas gerai kas gerai baigiasi, tada belieka tik euforija ir laimė. Sunku rasti pasisakimų moterų, kurioms nesibaigė viskas idealiai, o gal net tragiškai. Visada lengva kalbėti, kai yra kuo džiaugtis ir didžiuotis. Taip, ir medikai daro klaidas yra ir storžievių, bet juk nevisi tokie.


O kas sako,kad visi tokie? g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2011 12 05, 06:45)
drinks_cheers.gif , jei as taip reaguociau, kaip jus - irgi surasciau tokius pinigus, kad gimdyt privacioje klinikoje 4u.gif

Na, atrodo atsiranda tam tikras sąlyčio taškas - savo kūno ar savęs pažinimas gali reikalauti kitokių nei įprasta sąlygų. Kartais gydytojai sako - atsivežkit žvakes, muziką ar dar ką, tik gimdykit ligoninėse, ne namuose, na gimdymo aplinkos esmė ne žvakės ir ne muzika, o vieta, kurioje gali atsipalaiduoti, jaustis saugi ir rami. Kai kurių moterų kai kuriems gimdymams saugi aplinka gali būti tik namai.
Atsakyti
QUOTE(Arya @ 2011 12 05, 15:10)
Kai kurių moterų kai kuriems gimdymams  saugi aplinka gali būti tik namai.

Cia apie koki sauguma kalbat? psichologini ar vaiko ir mamos gyvybes sauguma?
Ar apie toki ir toki. Manau, kad pastarasis namu salygomis Lietuvoje - neimanomas (bent jau kol kas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 05 gruodžio 2011 - 14:22
QUOTE(shantal @ 2011 12 05, 08:47)
Cia apie koki sauguma kalbat? psichologini ar  vaiko ir mamos gyvybes sauguma?

Trukt už vadžių ir vėl iš pradžių biggrin.gif Psichologinis saugumas daro didelę įtaką gimdymo eigai ir taip pat rezultatams.
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2011 12 05, 14:17)
Cia apie koki sauguma kalbat? psichologini ar  vaiko ir mamos gyvybes sauguma?

manau, kad tai neatskiriami dalykai.
Atsakyti
QUOTE(Arya @ 2011 12 05, 15:10)
Na, atrodo atsiranda tam tikras sąlyčio taškas - savo kūno ar savęs pažinimas gali reikalauti kitokių nei įprasta sąlygų. Kartais gydytojai sako - atsivežkit žvakes, muziką ar dar ką, tik gimdykit ligoninėse, ne namuose, na gimdymo aplinkos esmė ne žvakės ir ne muzika, o vieta, kurioje gali atsipalaiduoti, jaustis saugi ir rami. Kai kurių moterų kai kuriems gimdymams  saugi aplinka gali būti tik namai.


Va,būtent-žvakės,muzikėlė ,kaip ir "paišomas" dvasingumas namuose gimdančioms moterims,man buvo 12o vietoj-tiesiog norėjau pagimdyt PATI ir tai ,deja,galėjau padaryti tik namuose.Negi taip sunku suvokt,kad ne visos moterys vienodos,ne visoms tinka tas šaltas ligoninės "saugumas"..Saugumas-ir aplinka,ir žmonės esantys šalia.Kaip Nyderlanduose-tos gimimo mokytojos-pribuvėjos-vien šalia jų būnant noris gimdyt dar kartą biggrin.gif Iš Lietuvoj suktiktų medikų tik Banga sukėlė tokias pačias asociacijas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 05 gruodžio 2011 - 14:28
QUOTE(klaara @ 2011 12 05, 15:25)
Va,būtent-žvakės,muzikėlė ,kaip ir "paišomas" dvasingumas namuose gimdančioms moterims,man buvo 12o vietoj-tiesiog norėjau pagimdyt PATI ir tai ,deja,galėjau padaryti tik namuose.Negi taip sunku suvokt,kad ne visos moterys vienodos,ne visoms tinka tas šaltas ligoninės "saugumas"..

Man labai istrigo Svirpleles mintis - tai jums iseina svarbiau 'silta' vaikelio mirtis, nei 'saltas' ligonines saugumas (siek tiek perfrazavau)
Atsakyti
QUOTE(Arya @ 2011 12 05, 10:38)
Pribuvėjai Lietuvoje važiuoti į į ligoninę su susikomplikavusiu gimdymu praktiškai neįmanoma dėl teisinės bazės, kuri nereglamentuoja tokios veiklos, kuri tokiu atveju po kiekvieno susikomplikavusio naminio gimdymo tikriausiai nuteistų pribuvėję laisvės atėmimo bausme, nors kitose šalyse tokia atsakomybė pribuvėjoms netenka, o ne dėl to, kad pribuvėja tyčia vengtų atsakomybės už pasekmes. Įteisiname pribuvėjystę ir pribuvėja gali atvykti į ligoninę, papasakoti kas ir kaip, šeima iš anksto gali pranešti ligoninei, kad vyks gimdymas namuose, paskambinti pranešti, kad įvyko komplikacijos ir kad atvažiuojama. Lenkai, kaip suprantu, tą ir padarė - leido akušeriams priiminėti gimdymus namuose ir apmoka tokią pagalbą iš ligonių kasų.

Noriu isiterpti, kad tokiose salyse kaip Svedija, Vokietija, Olandija namie arba prilygintai namu aplinkai gimdymus priimineja akusres, kurios yra baigusios mokslus, turi licencijas (man teko stazuotis Vokietijoje, kelios koleges buvo svedijoje, viena anglijoje). Del ko mes naminius gimdymus LT galime prilyginti Rusijai, o ne minetoms salims, kad pas mus gimdymus namie priimineja zmones (gal ir labai patyre, as nezinau ir nesigincysiu), taciau, kiek suprantu, neturintis nei licencijos, nei medicininio isilavinimo. Del to ir apie ju veiklos legalizavima nelabai galetume kalbeti, net jei tai ir butu. JAV yra tokios kaip gimdymo padejejos, kurios baigia tam tikrus kursus ir gali padeti gimdyvei susidaryti gimdymo plana, lydeti ja i ligonine, patarineti-sutikti su skatinimu, ar dar palaukti, kokia poza rinktis, taciau gimdymo jos priimti negali. Tai musu LT pribuvejos ta irgi galetu daryti, taciau del ko jos imasi to, ko negali, nezinau.
Kad LT niekas nesikeicia nereiketu sakyti, nes keiciasi labai daug kas, jei diskusijos dalyves (cia kalbu bendrai) savo energija nukreiptu domejimuisi, kas vyksta LT gimdymo namuose, o ne baisiu istoriju is ligonines paieskai, pacios isitikintu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arya @ 2011 12 05, 15:22)
Psichologinis saugumas daro didelę įtaką gimdymo eigai ir taip pat rezultatams.

tai gimdykit privaciose klinikose, nes nu niekada namu salygos nebus saugios vaikucio ir mamos gyvybei....
Kodel zmones nesimoko is kitu klaidu??????
Na negi reikia, kad salia atsistotu giltine, kad ta suprasti???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 05 gruodžio 2011 - 14:40
QUOTE(shantal @ 2011 12 05, 14:36)
tai gimdykit privaciose klinikose, nes nu niekada namu salygos nebus saugios vaikucio ir mamos gyvybei....

planuoti gimdymai namuose YRA lygiai taip pat saugus, kaip ir gimdymai ligoninese. tai irodyta tu saliu, kuriose gimdymas namuose yra norma, statistika.

todel cia ir kalbama - problema yra gimdymu prieziuros namuose legalizavimas.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 12 05, 15:40)
planuoti gimdymai namuose YRA lygiai taip pat saugus, kaip ir gimdymai ligoninese. tai irodyta tu saliu, kuriose gimdymas namuose yra norma, statistika.

todel cia ir kalbama - problema yra gimdymu prieziuros namuose legalizavimas.

Ragnez, as ir kalbu apie dabartine padeti musu apverktinoj Lietuvelej....O ne apie TAS SALIS, ju PLANUOTUS GIMDYMUS......As Skandinavijoje irgi namie gimdyciau, ir visi mano vaikuciai butu salia, ir reanimobilis kieme ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 12 05, 15:40)
planuoti gimdymai namuose YRA lygiai taip pat saugus, kaip ir gimdymai ligoninese. tai irodyta tu saliu, kuriose gimdymas namuose yra norma, statistika.

todel cia ir kalbama - problema yra gimdymu prieziuros namuose legalizavimas.

Tikriausiai sutiksit, kad ten gimdymus priimineja specialistai, o ne siaip geri zmones?
Atsakyti