QUOTE(mmergyte @ 2008 12 24, 02:24)
merginos bukit zmones patarkit,ka daryt su lasisos pjausniais ar tai didkepsniais kazkokiais?
O as upetaki ir lasisa taip dariau: is vakaro sumarinavau su prieskoniais(vegeta, cesnakas, zuvies prieskoniai, kalendra), svogunais pries tai juos paruosusi saldziai astrius. T.y. supjausciau pusziedziais svogunus uzberiau ziupsneli cukraus ir gerai istryniau, kad suminkstetu, tada pyliau truputi acto, vandens, pipirinau, sudziau siek tiek. Dar supjausciau griezineliais kelias morkas morkas, viska sukrovia i viena bliuda gerai ismaisiau ir marinavau apie para laiko. Tada i skarda patepta aliejum sudejau griezineliais pjaustytas bulves, truputi pabarsciau keptu bulviu prieskonais, ant ju dejau svogunus su morkom, ant virsaus zuvies gabaliukus. Dubenelyje ismaisiau keleta saukstu grietines su vandeniu (grietine skiedziau, nes jei piltume tik grietinele butu per riebu) jos turi buti tiek, kad apsemtu bulves. Skarda uzdengiau folija ir kepiau orkaiteje apie 1 val 200 laipsniu kerstyje. paskui nuemaiu folija ir paskrudinau zuvyte dar apie 15-20 min, apibarsciau suriu ir palikau karstai, kad suris issilydytu. Buvo super