Siupinine
reikes:
mesos gabalelio (si karta sprandine)
parukytos desros
rukyto kumpelio lieso
bulves
morka
marinuoti agurkeliai
svogunas
cili pipiriukas
alyvuoges
paprika
pomidoru pasta
miltai, prieskoniai, citrinos sultys
pakepinti sprandine ar kokia kitokia megstama mesyte supjaustyta gabaleliais, po to pakepinti parukyta desra, rukyta sonine (liesa) supjaustyta gabaleliais, morkas, sudeti pjaustytus svogunus, paprika, cili pipiriuka,kai viska apkepts sudeti i puoda, ipilti vandens, sudeti kubeliais pjaustytas bulves, marinuotus agurkelius, baigiant virti sudeti pjaustytas alyvuoges, turejo buti juodosios, bet neturejau tai dejau zaliasias, pomidoru pastos sumaisytos su miltais, ideti megstamu prieskoniu ir isspausti siek tiek citrinos sulciu, ipilti skyscio nuo marinuotu agurku. Skanaus.

bulviniai blynai
bulves sutarkuoti, imusti kiausini, jei skysta mase ideti siek tiek miltu, druska, pipirai, kepti ikaitintoj keptuvej. padazas: pakepinti voveruskas su svogunu, iberti miltu, pakepinti, ipilti pieno ir druskos su pipirais iberti