QUOTE(Ulė @ 2008 12 30, 15:42)
Bet kazkur girdejus jei neatitaikai vandens ir verdant dapilineji,ji nesustingsta ir t.t.. taj vis bijau.Srove, galetum tiksliau
1.kiek tu mesu perki,kokiu?
2.kiek vandens pili?
3.kiek valandu verdi?
Jei gaunu pirmoj eilej nusiperku jaucio uodega, man su ja skaniausia saltiena, jei nera tenkinuos jautienos kauliukais, bet butinai stengiuos ideti jautienos, nes skonis saltienos be jautienos man siaip sau o ir skaidruma taip pat jautienos kauliukai suteikia, nu sakykim jaucio uodega(arba kauliukai), dvi kiaules kojytes, lieziuviukas kiaulienos, nedidele karka, ausis kokia dar, galima dar mesites kokios imesti, jei daugiau saltienos reikia, kartais verdu paukstienos saltiena, bet tada dedu tik kokia kojyte ir ausi, kad sustingtu, o visa kita paukstiena.Vandens tai pilu taip negailedama, kad viska apsemtu ir dar kokie 3 cm.virsaus butu, kada su jautiena verdu(kai paukstiena, tai truputi maziau pilu, nes greiciau isverda).Siaip nedapilineju vandens, stengiuos daugiau iskart ipilti, nors esu pylusi jau kai mesa supjaustyta, nes mazai drebuciu pasirode, bet tik virinta ir pastovejusi vandeni geriau.Verdu palei situacija, kai isverda visos mesos ir lengvai neriasi nuo kauliuku, bet geriau ilgiau, nei trumpiau, apie pora val.Jei matau, kad saltiena tirstoka, tai truputi nuimu nuo kaulu didesniu gabalu mesos ir sumetu pasluoksniuodama i koki nedideli indeli tai kojyciu mesytes, tai liezuviuko ir i tarpus dar pipiriuko druskytes pabarstau, bet kol mesa dar silta, o paskui truputi paslegiu ir vienu ypu du zuikius nusaunu

ir saltienos turiu ir slegtainio, va ir dabar kai viriau i ledu dezute pasidariau

O siandien kotletukai tokie netradiciniai.Du didelius kiausinius isplakti su saukstu geru krakmolo, 2 saukstais kedainiu majonezo, druska, pipirais ir supilti i 400 gr. farso, dar pakepti svoguna ir atvesusi sudeti i farsa, gerai ismaisyti ir deti i keptuve su saukstu ir kepti aliejuje, kai apkepe, nupyliau riebalus, uzpyliau pieno apie pusantros stiklines, imeciau kubeli(daugiau kaip puse)magi kostilija ir paviriau kokias 3 min.paskui i grietine pora arb. sauksteliu issukau miltu, truputi dapyliau vandens ir i keptuve supyliau, ismaisiau, uzvire ir vsio.Isejo 6 dideli kotletai.
Papildyta:
QUOTE(Nerytė @ 2008 12 30, 19:20)
Pas mane siandien irgi saltiena puikavosi
Mano isbrokijai, neatvarei

Nu bet kaip graziai atrodo