Įkraunama...
Įkraunama...

Roto virusas

aš dar kartą sakau, kad liga nebaisi. prasirgom. pagailėkit vaiko. vakcina pakankamai nauja. ar absoliučiai saugi neaišku. roto virusas, kaip ir gripo turi ne vieną štamą(nu tipo rūšį), pasiskiepysit nuo vieno štamo, o kur garantija, kad nepasigaus kito? jums spręsti. vakcina ne pigi, gal tuos pinigėlius investuokit į mažylio grūdinimą, ar jam patinkančius užsiėmimus. liga sunki, jei leidi vaikui dehidratuoti. todėl susirgus negalima užsiimti aviveikla, o reikia kreiptis į medikus. jei kokiam "kalabybiškyje" vaikas mirė, nes dehidratavo, tai gal ne tik felčerė kalta. mamai, kai vaikutis tapo vangus apatiškas, reikėjo greitąją kviesti. viena felčerė, tai dar ne poliklinika. yra ir kitų specialistų. bet mūsų dauguma tokios: daktarytė pasakė ir šventa". nei šventa nei ką. bent jau pasiklausti reikia, kokie simptomai gali reikšti pablogėjimą, į ką atkreipti dėmesį ir pan.
dėl antro argumento. sirgti rotu kas mėnesį? ar žinot, kad persirgus rotu žarnynas dar apie porą sav. jautrus. tai kaip prižiūrėjot ir kur vedžiojot savo lelių, kad kas mėn. sirgo rotu? kad trijų mėn kūdikiui nesusiformavo nuo skiepo imunitetas gal, bet jei būtų neskiepiję, gal iš viso būtų nesirgęs, nes kas žino, gal imunitetas ir neatlaikė šio skiepo ir įsileido ligą. juk kūdikio imunitetas ir taip turi ką veikti pagal skiepų kalendorių, bet kam dar jam duoti tokių neefektyvių vakcinų nežinau.
liga nėra baisi, gal labiau jautriai mamai sunku žiūrėt į vemiantį savo vaiką. bet kai žinai, kad pasveiks per tris dienas, tai tiesiog stengiesi padėti jam ir tiek. nereikia čia užsiimt gasdinimu. nuo roto miršta Indijoje, bet ne Lietuvoj, tik teikitės į medikus kreiptis jei jau užsikrėtėt, o kad kas mėnesį nesirgtumėt(negaliu patikėt, kad taip būna) plaukit rankas ir valykit namus.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 01 19, 14:40)
o kas ten iki 6 mėn vyksta? Kodėl negalima vėliau?

Nes saugumo ir efektyvumo tyrimų vyresniems nei 24 sav kūdikiams nėra atlikta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(TOCAMI @ 2009 01 19, 16:16)
aš dar kartą sakau, kad liga nebaisi. prasirgom.

dėl antro argumento. sirgti rotu kas mėnesį? ar žinot, kad persirgus rotu žarnynas dar apie porą sav. jautrus. tai kaip prižiūrėjot ir kur vedžiojot savo lelių, kad kas mėn. sirgo rotu?

kad trijų mėn kūdikiui nesusiformavo nuo skiepo imunitetas gal, bet jei būtų neskiepiję, gal iš viso būtų nesirgęs, nes kas žino, gal imunitetas ir neatlaikė šio skiepo ir įsileido ligą. juk kūdikio imunitetas ir taip turi ką veikti pagal skiepų kalendorių, bet kam dar jam duoti tokių neefektyvių vakcinų nežinau.

liga nėra baisi, gal labiau jautriai mamai sunku žiūrėt į vemiantį savo vaiką. bet kai žinai, kad pasveiks per tris dienas, tai tiesiog stengiesi padėti jam ir tiek. nereikia čia užsiimt gasdinimu.

Tai jus labai lengvai prasirgot 4u.gif Saunu. O mano vaikas viduriavo po 30 kartu per diena ir veme maziausiai 10-cia sakysit, lengva? Ir viduriavo VISAS 7 dienas, tikrai ne tris schmoll.gif Gal jums net ne rotas buvo? Ar paseli dare? Gal maisot su edenovirusu(ar enterovirusu-vis maisau pavadinimus) ar norovirusu?

Prasirgus rotu vaikas ejo toliau i darzeli. Siaip tai apsikrecia ne vien nuo ranku, o ir nuo oro laseliniu budu, pakanka serganciam suciaudeti, o sveikam ikvepti-ir jau turi ta bjaurybe doh.gif Jei koks vaikas, lengvai viduriuojantis, buvo darzelyje, jis buvo nesiotojas. O vaikai-tai vaikai, ir pasibuciuoja, ir saukstelius svetimus paima, o ir wc po pasitustinimo nedezinfekuojamas.

Nu musiskiui sunui kaip tai susiformavo tas skiepas, jei visi sirgom, o jis ne? g.gif

Kaip minejau-man tai pati baisiausia liga. Labiausiai pazeidzia vaiko imuniteta. Ir gasdinimu neuzsiimu 4u.gif Tiesiog pasakau, jog gali buti ir tokie variantai, o jau kiekvieno tevelio apsisprendimas skiepyti ar ziureti kaip raitosi mazylis ant ju ranku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 19 sausio 2009 - 19:23
QUOTE(dange @ 2009 01 19, 19:43)
Nes saugumo ir efektyvumo tyrimų vyresniems nei 24 sav kūdikiams nėra atlikta  mirksiukas.gif


dar, manau, kuo vėliau tuo labiau didėja rizika susidurti su šia infekcija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 01 19, 20:21)
Kaip minejau-man tai pati baisiausia liga. Labiausiai pazeidzia vaiko imuniteta.


tik jau ne baisiausia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ma @ 2009 01 19, 21:51)
tik jau ne baisiausia  doh.gif


Bet pakankamai baisi, jei vaikas sunkiai ja serga. Kadangi mačiau, kaip mano vyresnysis kankinosi, kad net ir reanimacijoj teko pagulėti, nors į ligoninę kreipėmės pačią pirmą ligos dieną, man net nekilo abejonių dėl mažojo sūnaus skiepijimo.
Čia yra tik mano nuomonė, bet jei galima vaiką apsaugoti, tai aš būtinai pasinaudosiu ta proga, kad paskui nereikėtų nagų graužti sėdint prie leisgyvio vaiko.
Atsakyti
QUOTE(Asta3 @ 2009 01 20, 16:10)
Čia yra tik mano nuomonė, bet jei galima vaiką apsaugoti, tai aš būtinai pasinaudosiu ta proga, kad paskui nereikėtų nagų graužti sėdint prie leisgyvio vaiko.


drinks_cheers.gif ,ir čia mano taip pat nuomonė 4u.gif Kai pažįstamų dukrytė čiut nemirė nuo roto,sutrikus buvo vaiko raida,tai aš kai susilaukiau dukrytės,tai nedvejojau.Ne vienas iš bendraamžių tarpo irgi jau sirgo ir tikrai labai sunkai ir mūsų pediatrė ,tikrai labai kompetetinga ,patarė,kad skiepytumėmės,taip ir padarėm.Padės,nepadės,parodys laikas 4u.gif
Atsakyti
jei pradesim skiepyti,tai galima ir nuo roto,ir nuo vejaraupiu,ir nuo gripo. doh.gif as tikrai neapkrauciau savo vaiko organizmo nereikalingais skiepais schmoll.gif .pati dirbu suaug.infekc.ligoninej,mano vaikai irgi persirge ir roto ir noro virusu.svarbiausia,kad vaikas gautu pakankamai skysciu ir nenukentetu nuo dehidratacijos.o mano nuomone si vakcina gryna komercija g.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 01 19, 10:21)
musiskiui sunui kaip tai susiformavo tas skiepas, jei visi sirgom, o jis ne? g.gif

Kaip minejau-man tai pati baisiausia liga. Labiausiai pazeidzia vaiko imuniteta.


Gal susiformavo, o gal jis šiaip tiesiog nesusirgo, gal jo organizmas į tokio tipo virusus tiesiog nereaguoja smile.gif. Mano vaikis sirgo rotavirusu, kai mažiukas buvo. Nevakcinuotas. Bet nei aš nei vyras nesirgom - tai, matyt, jau tas reiškia, kad mes vakcinuoti ir suformavę imunitetą bigsmile.gif, ale tai kad ne.

Liga nėra iš maloniųjų, bet nelabai ir žinau malonios ligos, visos jos nieko gero. Bet kad pati baisiausia tai jau nėr teisybė.
Atsakyti
Mano vaikus nuo rotoviruso apsaugojo ilgas ir dažnas žindymas, dėl to apie skiepą kažkaip net negalvojau ax.gif Bet ne visiems taip sekasi, kaip mums blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(viilda @ 2009 01 20, 22:22)
drinks_cheers.gif ,ir čia mano taip pat nuomonė 4u.gif Kai pažįstamų dukrytė čiut nemirė nuo roto,sutrikus buvo vaiko raida,tai aš kai susilaukiau dukrytės,tai nedvejojau.Ne vienas iš bendraamžių tarpo irgi jau sirgo ir tikrai labai sunkai ir mūsų pediatrė ,tikrai labai kompetetinga ,patarė,kad skiepytumėmės,taip ir padarėm.Padės,nepadės,parodys laikas 4u.gif

Nuo rotavirusinės infekcijos sutriko vaiko raida blink.gif Sunku patikėti....
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 01 25, 22:01)
Nuo rotavirusinės infekcijos sutriko vaiko raida  blink.gif Sunku patikėti....


Tavo teisė rinktis,tikėti ar ne ax.gif Mergytė paprasčiausiai nebekalbėjo,nors buvo jau trijų metukų ir dar po ligos negreitai pradėjo kalbėti verysad.gif Aš ne medikė ,kad propaguočiau,kad reikia skiepytis nuo roto biggrin.gif
Atsakyti