Įkraunama...
Įkraunama...

Roto virusas

QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 09, 18:36)
drinks_cheers.gif Veziu susergama nuo chemijos. Tik nereikia jos toli ieskoti-kasdien su kiekvienu kasniu mes gauname tos chemijos, virsijancias leistinas normas n kartu verysad.gif

drinks_cheers.gif visur tos chemijos pilna,ir tie kas parduoda tiek vaistus tiek maistą su chemija nerūpi žmonių sveikata,jiems rūpi pelnas,o kiek žmonių nukentės niekam neįdomu schmoll.gif
Atsakyti
[quote=sena pažįstama,2009 03 09, 17:36]
Norit pasakyti, kad neramus buvo dvejus metus nuo to rotoviruso? g.gif Espumizano tuo metu nebuvo, o ir pilvo jam nepute, juk bernas jau buvo net 6 menesiu biggrin.gif O maniskiai, tfu, tfu, tfu nejautrus pilvo putimams buvo nuo gimimo. O ir dantys pirmieji isdygo tik 8 menesiu, tad viena ka kaltinu-svetima aplinka, suteikusia vaikui skausma, nepatogumus ir baltus chalatus. Daugiau kaip ir ner ka kaltinti, skiepu tuo metu nebuvo net privalomu.
Papildyta:

drasu teigti, kad pilvo nepūtė, kai vaikas negali nusakytu savo pojūčių. blink.gif jums, suaugusiai moteriai, manau, pilvą ir dabar kartais pučia, tai kuo vaikas kitoks? o savo komentare aš norėjau pasakyti, kad pilvą pučia kurį laiką po persirgto roto. siūlau pasidomėt kūdikio spichikos raida, kad dvejus metus gali prisiminti neigiamą patirtį patyręs šešių mėn kūdikis niekad nepatikėsiu. schmoll.gif schmoll.gif nebent neeilinių gabumų entšteiniuką auginat lotuliukas.gif labiau patikėčiau, kad po vaiko ligos dvejus metus mama padidinto nervigumo buvo ir tai atsiliepė vaikui. neįsižeiskit. juokauju.dantų dygimo sąsajų su pilvu irgi neteko girdėt, bet visokių stebuklų būna...
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 09, 15:05)
n nesenai rašė apie vakus susirgusius kokliušu,12vaikų,pusę skiepytų pusę ne,ir nei vienas nemirė,taigi liga nėra tokia mirtina,ji išgydoma.o vakcinų gamintojai visas ligas pristato kaip mirtinas.


Kokliušas kūdikiams gali būti ir mirtinas. Ir tai ne iš vakcinos aprašo.

Apie rotaviruso vakcinos reikalingumą aš nediskutuosiu, tiesiog labai įdomu, kodėl kai kuriose kitose šalyse (pvz. Švedijoje), ši vakcina nemokama, o pas mus mokama?

Beje, mano manymu, blogiausia yra tai, kad paprastas žmogus turi rinktis, reikia vaiką skiepyti, ar nereikia. Tai turėtų nuspręsti medikas, aš taip manau.
Atsakyti
QUOTE(Mažulėlė @ 2009 03 09, 20:01)
Kokliušas kūdikiams gali būti ir mirtinas. Ir tai ne iš vakcinos aprašo.

Beje, mano manymu, blogiausia yra tai, kad paprastas žmogus turi rinktis, reikia vaiką skiepyti, ar nereikia. Tai turėtų nuspręsti medikas, aš taip manau.

1.nuo kiekvienos ligos galima mirti,net nuo sugedusio danties,bet tai nereiškia,kad išgedo dantis,tai jau mirsi,taip pat ir su ligom
2.ačiū Dievui,kad tėvai patys renkasi skiepyti ar neskiepyti.kai įvykus reakcijai siūlo gydytojai ir toliau skiepytis,nėra baisiau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(TOCAMI @ 2009 03 09, 17:21)
sena pažįstama, manau, kad jūsų vaikutis  buvo neramus ne dėl lašelinių, nes nuo roto labai pučia pilvuką, todėl net kai nustoja viduriuoti ar vemti dar keletą dienų reikia pagerti pvz. espumizaną. be to tokio amžiaus kūdikis neigiamus potyrius tegali prisiminti daugių daugiausiai porą dienų, per savaitę gali net tėtuką pamiršti, jei nei karto jo nepamato smile.gif.

Na cia dar galima gincytis ax.gif maniskei kai buvo 3 menesiai eme krauja is venos (del alergijos). Tai vaika praklykino koki 10 minuciu (neperdedu). Subade ranka trijose vietose, melynes buvo... Ir po sito kraujo emimo pradejo bijoti zmoniu ji svetimu verysad.gif O dar kaip tik masazus prdejom, tai oij klykimas budavo... Na bet po kokio gero menesio lygtai jau geriau, pabendravus prisileidzia ir svetimus zmones. va 6 menesiu vel turejom eiti krauja duoti is venos, bet nebevedziau vaiko, nes tikrai zinau kad vel bijos zmoniu, o kai didesne ir atsimins ilgiau...

QUOTE(Mažulėlė @ 2009 03 09, 19:01)
Beje, mano manymu, blogiausia yra tai, kad paprastas žmogus turi rinktis, reikia vaiką skiepyti, ar nereikia. Tai turėtų nuspręsti medikas, aš taip manau.

Blogiausia kad paskui tie medikai savo kaltes niekada nepripazista. Tai jau geriau as pati nuspresiu ir pati savo kalte pripazinsiu jeigu kas.
Atsakyti
Kiek žinau , vaikučiai labai nusilpsta , labai krenta svoris .
Atsakyti
QUOTE(Asta SC @ 2009 03 09, 10:39)
Sveikos mamytes,
Mes skiepijome Rotarixu savo mazyli kai suejo 3 men. vasario 25 (treciadienis). Kai skiepijome 2 men penkiavalente vakcina, salutiniai poveikiai pasireiske tik antra para: verksmigumas, pilvo skausmai.
O sios vakcinos patirtus salutinius poveikius pazymejau melynai.

GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS
Šalutinis poveikis, kuris pasireiškė klinikinių Rotarix tyrimų metu:

- apetito netekimas;
- dirglumas.


- karščiavimas, nuovargis;- viduriavimas, vėmimas, maisto atpylimas, pilvo pūtimas, pilvo skausmas.

- verksmas;
- miego sutrikimas, mieguistumas;
- vidurių užkietėjimas.

- viršutinių kvėpavimo takų infekcija, užkimimas, išskyros iš nosies;
- dermatitas, išbėrimas;
- raumenų mėšlungis.
Zemiau aprasau pasaliniu poveikiu pasireiskimo eiga:
1 diena (vakare): dirglumas, baikštumas (per greitai sujudedavau, tai issigasdavo). PS. pirma diena 2 kartus kisau zvakutes Viburcol

2 diena: nesitustino (mums iprasta tustintis kiekviena diena po 1k), nuovargis, mieguistumas

3 diena: pasitustino, nuovargis, mieguistumas, vangumas (pradejo nereaguoti i zailiukus, ju kleidžiamus garsus), apetito sokinejimai (lyg ir normaliai valgo, tai stipriai nedavalgo)

4 diena: nesitustino, nuovargis (budrus pabuna max ~2 val, paskui verkia, tampa irzlus), mieguistumas, vangumas, sumazejo apetitas (papai pastoviai pilni, iki galo neisciulpti), nedidelis karsciavimas, akys stiklines

5 diena: labai nedaug pasitustino - patepliojo, nuovargis, mieguistumas, vangumas, nedidelis karsciavimas, akys stiklines, suirzes, atsirado nedidelis berimas ant veido (zandu, salia akiu, ant krutines salia kaklo), nesamoningi maitinimai. Rekia, valgyti nori, paima papuka ir meta. Teko apgaudineti su soske. Ikisu soske, pasuku leliu ant sono, greitai istraukiu soske ir ikisu papuka.
Pradejau darbuotis pientraukiu, nes pradejo krutine skaudeti.

6 diena: nesitustino, nakti lyg ir pasitaise apetitas (2 kartus kelesi valgyti). Bet ryte iki pietu vel nesamoningi maitinimai su verksmais. Teko vel apgaudineti. Papukai nedavalgyti. Vakare pradejo durti kaire krutine, atsirado gumbas.... Pradejau maitinti dazniau is skaudamos krutines

7 diena: nesitustino, nemiga (diena isvis nemiegojo), vangumas, verksmas, suirzes, nedidelis karsciavimas, akys stiklines, bet apetitas pasitaise, praktiskai grizo i pradini apetita. Beveik visi požymiai išnyko. Bet pradejo durti kita krutine, joje taip pat atsirado gumbai.

8 diena: nesitustino, diena liuks, bet vakare siaubingai skaudejo pilvuka

9 diena: naktis - košmaras, kelemes valgyti 3 kartus, bet praejus 1 val. po valgio stipriai pusdavo pilvuka. 6 ryto prasidejo riksmai ir pradejome kakoti, tiksliau viduriuoti (po 4 paru nesitustinimo). Kakojo 9 kartus.
Sekančias dienos grizo i savas vezias. Dabar jau 13 diena.

Beje, kai pradejo viduriuoti skambinau gydytojai. Tai buvau sokiruota jos poziurio. Ale ji 3 metus skiepija sia vakcina ir tik vienam vaikui buvo pasireiske pilvo skausmai. O pagal mane pasireiske vos ne visi sios vakcinos salutiniai požymiai. Ir tipo cia siaip del pilvo..., nes su juo nuo gimimo turime bedu, o ne vakcinos salutiniai požymiai.

Išvada: atsiprasinejau mazylio, prasiau dievulio kad padetu. Jei tik imanoma butu atsukti laika atgal, tikrai neskiepyčiau.


jetau koks siaubas. užjaučiu mamytę. mes rotu tesirgom keturias paras, o nuo skiepo net devynias vaikutis negalavo. tokius pinigus suplojo, o neskiepytas gal apskritai nebūtų susirgęs.
Atsakyti
QUOTE(TOCAMI @ 2009 03 10, 16:44)
jetau koks siaubas. užjaučiu mamytę. mes rotu tesirgom keturias paras, o nuo skiepo net devynias vaikutis negalavo. tokius pinigus suplojo, o neskiepytas gal apskritai nebūtų susirgęs.


tiesa sakant, apie tokius atvejus reiktų informuoti vakcinos gamintoją. kaži ar daktarė nepatingėjo g.gif
Atsakyti
biggrin.gif
Papildyta:
http://www.vvkt.lt/i....php?2500849244
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ma: 11 kovo 2009 - 07:41
Nu pykit nepykit mamytes, bet negaliu susilaikyti nezvengusi is kaikuriu jusu lotuliukas.gif Apsisi.... galima su jusu pamislyjimais "nepompuosiu chemijos" doh.gif Brangiosios jus mano, chemija yra visur, net ir mamos pienelyje jos yra (tigi valgot ta pacia chemija, o su pienuku ir vaikelis jos kazkiek gauna) tik nepliurpkit apie ekologiska, sveika maista - tokio nera (pvz. lietus pilnas visokio vinigriedo, o ji visa zemele sugeria). Anksciau kai nebudavo skiepu (nebutinai apie rota virusa kalbant), tai oi kaip visi dievagojos, kaip blogai, kad ju nera. Nechemijos mat uzsimane g.gif idomu kur jos nera.
Nezinau kaip jusu galveles taip sumislyje. Jei nutariu neskiepyti vaiko, tai tikrai ne del tokios priezasties kaip chemija. Jei maiso chemija, tai vaikui neduokim valgyti, nes maiste pilna jos, neduokim gert, nes vandenuke irgi visokiu babauziu pilna, neskalbkim rubeliu jokiom priemonem, nes tai ziauri chemija, nenaudokim jokiu valymo priemoniu namie, nes tai chemija, susirgus neduokim vaikui vaistukiu jokiu, nes tai irgi chemija ir t. t. Blin neleiskim vaikui gyvent galbut tada jis negaus chemijos (ziauri mintis, bet kitaip neiseina) doh.gif
Pritariu mamytei, kuri sake, kad geriau viena kart duoti doze tos chemijos, negu jos pumpuoti, kai vaikas sunkiai susirgs thumbup.gif Juk nezini kiek laiko, kokios ir kokiais kiekiais tos chemijos prireiks.
Nepykit uz kritika, bet negaliu susilaikyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uogyte777 @ 2009 03 13, 02:28)
Nu pykit nepykit mamytes, bet negaliu susilaikyti nezvengusi is kaikuriu jusu  lotuliukas.gif Apsisi.... galima su jusu pamislyjimais "nepompuosiu chemijos"  doh.gif  Brangiosios jus mano, chemija yra visur, net ir mamos pienelyje jos yra (tigi valgot ta pacia chemija, o su pienuku ir vaikelis jos kazkiek gauna) tik nepliurpkit apie ekologiska, sveika maista - tokio nera (pvz. lietus pilnas visokio vinigriedo, o ji visa zemele sugeria). Anksciau kai nebudavo skiepu (nebutinai apie rota virusa kalbant), tai oi kaip visi dievagojos, kaip blogai, kad ju nera. Nechemijos mat uzsimane  g.gif idomu kur jos nera.
Nezinau kaip jusu galveles taip sumislyje. Jei nutariu neskiepyti vaiko, tai tikrai ne del tokios priezasties kaip chemija. Jei maiso chemija, tai vaikui neduokim valgyti, nes maiste pilna jos, neduokim gert, nes vandenuke irgi visokiu babauziu pilna, neskalbkim rubeliu jokiom priemonem, nes tai ziauri chemija, nenaudokim jokiu valymo priemoniu namie, nes tai chemija, susirgus neduokim vaikui vaistukiu jokiu, nes tai irgi chemija ir t. t. Blin neleiskim vaikui gyvent galbut tada jis negaus chemijos (ziauri mintis, bet kitaip neiseina)  doh.gif
Pritariu mamytei, kuri sake, kad geriau viena kart duoti doze tos chemijos, negu jos pumpuoti, kai vaikas sunkiai susirgs  thumbup.gif  Juk nezini kiek laiko, kokios ir kokiais kiekiais tos chemijos prireiks.
Nepykit uz kritika, bet negaliu susilaikyt  smile.gif

fool.gif fool.gif fool.gif tiek jums ir terūpi vaiko sveikata blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimkutele: 13 kovo 2009 - 09:36
QUOTE(uogyte777 @ 2009 03 13, 01:28)
Nu pykit nepykit mamytes, bet negaliu susilaikyti nezvengusi is kaikuriu jusu  lotuliukas.gif Apsisi.... galima su jusu pamislyjimais "nepompuosiu chemijos"  doh.gif  Brangiosios jus mano, chemija yra visur, net ir mamos pienelyje jos yra (tigi valgot ta pacia chemija, o su pienuku ir vaikelis jos kazkiek gauna) tik nepliurpkit apie ekologiska, sveika maista - tokio nera (pvz. lietus pilnas visokio vinigriedo, o ji visa zemele sugeria). Anksciau kai nebudavo skiepu (nebutinai apie rota virusa kalbant), tai oi kaip visi dievagojos, kaip blogai, kad ju nera. Nechemijos mat uzsimane  g.gif idomu kur jos nera.
Nezinau kaip jusu galveles taip sumislyje. Jei nutariu neskiepyti vaiko, tai tikrai ne del tokios priezasties kaip chemija. Jei maiso chemija, tai vaikui neduokim valgyti, nes maiste pilna jos, neduokim gert, nes vandenuke irgi visokiu babauziu pilna, neskalbkim rubeliu jokiom priemonem, nes tai ziauri chemija, nenaudokim jokiu valymo priemoniu namie, nes tai chemija, susirgus neduokim vaikui vaistukiu jokiu, nes tai irgi chemija ir t. t. Blin neleiskim vaikui gyvent galbut tada jis negaus chemijos (ziauri mintis, bet kitaip neiseina)  doh.gif
Pritariu mamytei, kuri sake, kad geriau viena kart duoti doze tos chemijos, negu jos pumpuoti, kai vaikas sunkiai susirgs  thumbup.gif  Juk nezini kiek laiko, kokios ir kokiais kiekiais tos chemijos prireiks.
Nepykit uz kritika, bet negaliu susilaikyt  smile.gif

Skiepai tai nera tiesiog chemija - tai kur kas rimciau su labai rimtom salutinem reakcijom ir pasekmem. Ir diskusija vyksta ne apie tai - duoti vaikui chemijos ar neduoti - o apie skiepu poveiki, zala ir galima nauda.
Atsakyti