Maudau mažąją su tuo pripučiamu ratu ant kaklo ir iki šio buvo didžiausias džiaugsmas tiek man, tiek pupai. O jau porą savaičių - tik pupai. Kadangi vandens pripilam į dušo kabina kokį 30 cm., tai ji plūduriuoja ant nugaros ir išmoko daryti tiltelius - išsiriečia, į ratą pribėga vandesn ir ji jį geria. Soskės neima - taigi užkišti negaliu. Kartais ji įsigudrina tiek išsiresti tilteliu,kad net nosis panyra, tada atsitiesi ir gaudo orą. Klupiu ant kelių ir laikau ratą, visaip žaidžiu su ją, kad tik nedarytų tiltelių - nugarą jau sakuda. Žodžiu vienas vargas. Ar kas nors patiria tokių sunkumų? Ką darot? Įtariu reiks grįžti į vonelę

Nezinau, ar yra kam dar taip buve, bet maudynes mums yra tikras kosmaras
. Maudyniu diena visa laika jauciu itampa, nes mano vaikas svelniai tariant maudyniu tiesiog nepakencia. Mums tai yra tikras kosmaras. Isbandziau ivairiausias taktikas ir stategijas, bet kai tik nueinam i vonia prasideda didziausia isterija, kuri palaipsniui tik dideja
. Ar dar kam nors taip buvo? ka daret, kas padejo
?

QUOTE(karaliunaite @ 2013 03 06, 23:07)
Nezinau, ar yra kam dar taip buve, bet maudynes mums yra tikras kosmaras
. Maudyniu diena visa laika jauciu itampa, nes mano vaikas svelniai tariant maudyniu tiesiog nepakencia. Mums tai yra tikras kosmaras. Isbandziau ivairiausias taktikas ir stategijas, bet kai tik nueinam i vonia prasideda didziausia isterija, kuri palaipsniui tik dideja
. Ar dar kam nors taip buvo? ka daret, kas padejo
?

Imk

O nuo ko viskas prasidėjo? Ar ko išsigando? Ką konkrečiai išbandei?
QUOTE(Melilja @ 2013 03 07, 07:56)
Prasidejo viskas nuo pat pirmo maudyniu karto. Pradzioje galvojau, jog gal musu vonios kambarys suneli baugina, tad vonele pastateme virtuveje, nepasiteisino. Bandziau maudyti su muzika.Yprastai muzika ji labai ramina:) Nepasiteisino. Maudyniu metu visa seima bando ji pralinksminti - neiseina. O ir man paciai maudyniu diena yra virtusi kosmaru, nes zinau, kuo viskas baigiasi. Verkiame tol, kol prarandam balsa. Nezinai, kodel taip yra. Tiesiog taip

QUOTE(karaliunaite @ 2013 03 07, 22:53)
Prasidejo viskas nuo pat pirmo maudyniu karto. Pradzioje galvojau, jog gal musu vonios kambarys suneli baugina, tad vonele pastateme virtuveje, nepasiteisino. Bandziau maudyti su muzika.Yprastai muzika ji labai ramina:) Nepasiteisino. Maudyniu metu visa seima bando ji pralinksminti - neiseina. O ir man paciai maudyniu diena yra virtusi kosmaru, nes zinau, kuo viskas baigiasi. Verkiame tol, kol prarandam balsa. Nezinai, kodel taip yra. Tiesiog taip
.

Na aišku gal ir nežinau visų situacijos plonybių, bet kiek įsivaizduoju bandyčiau daryti taip:
Pirmiausia atsipalaiduoti ir pamiršti visus nurodymus, kad būtina maudyti, kas dvi dienas ar panašiai, išmuiluoti, nuskalauti ir dar grūdinti... Kūdikiai jaučia tavo nuotaikas, juk tiek laiko pilvelyje buvo. Ir jei mato, kad mama jaudinasi, jiems irgi neramu. Manau dabar pagrindinis tikslas būtų prisijaukinti vandenį. Kokia savaite ar net kelias nemaudyčiau (nieko ten blogo nenutiks, juk yra servetėlių, o be to kai vaikai serga tai irgi išbūna nemaudyti po kelis mėnesius, ir dar nei vienas nenumirė dėl nemaudymo

Dar... O gal kai prisijaukinsite vonią jam patiktų maudytis kartu su tavimi duše, ant tavo rankų? O gal dar ir suvystytam? O gal jei turite galimybių prileisti vandens galima bandyti su tuo ratu ant kaklo? Bet jei bandysit su ratu tai irgi pratinti aprengtą, pažaisti. O kai leisit į vandenį duoti įsikibti į po ratu esančias rankenėles ir atsargiai įleidus prilaikyti, nes irgi nesvarumo būsena. Arba net leisti į vandenį suvystytą. .
Prirašiau daug gal kas nors tiks...

Prirašiau daug gal kas nors tiks...

[/quote]
Jauciu, kad i geras rankas patekau, rekomendacijos prasydama

QUOTE(Melilja @ 2013 03 05, 17:57)
Maudau mažąją su tuo pripučiamu ratu ant kaklo ir iki šio buvo didžiausias džiaugsmas tiek man, tiek pupai. O jau porą savaičių - tik pupai. Kadangi vandens pripilam į dušo kabina kokį 30 cm., tai ji plūduriuoja ant nugaros ir išmoko daryti tiltelius - išsiriečia, į ratą pribėga vandesn ir ji jį geria. Soskės neima - taigi užkišti negaliu. Kartais ji įsigudrina tiek išsiresti tilteliu,kad net nosis panyra, tada atsitiesi ir gaudo orą. Klupiu ant kelių ir laikau ratą, visaip žaidžiu su ją, kad tik nedarytų tiltelių - nugarą jau sakuda. Žodžiu vienas vargas. Ar kas nors patiria tokių sunkumų? Ką darot? Įtariu reiks grįžti į vonelę 

pas mus daug vandens tp neišeina pripilti, tai ratukas gerai, bet smagiau yra tame plastmasiniame gultuke, nes tada rankos kojos vandenuką taško

QUOTE(karaliunaite @ 2013 03 06, 23:07)
tb nusigando per pačius pirmus maudynių kartus... mačiau daug patarimų gavot, sėkmės bandant

Galvojant apie ateitį, norėjau prikti tą maudynių žiedą, bet kiek žinau jis nesiklijuoja prie gruoblėto paviršiaus, ar aš klystu? O gal yra koks nors "padas" kurie pasidėtų ant dugno ir prie jo būtų galim priklijuoti tą žiedą?
Sveikos. Miega mano pupa kaip tik po maudynių. Maudom kasdien, kad tai kaip ritualas pries miega butų, bet vanduo tragiškai dziovina pas mus, tai tenka tepti aliejum, galvoju, ką taip pakenkti tik galiu, matyt apiplaudinesiu daziau geriau. Tai va, man toks klausimas kilo, o kaip jus po maudynių rengiat ar viniojat? Gi vonia prikaiyknta, mes su vyru patys isisrenge bet supluke, o vaiką nusausine tutulojam, ir dar skubiai, nes klykia( vandenį tai ok buna). Tai dabar sugalvojau, kad jai tai didelis diskomfortas ne rengimas o kad karšta, baisu persaldyti į kambarį nesantis, bet gaunasi kad suplukusia prirengta atsinesu, o pati su maikute. Kaip jus tai sutavarke?
QUOTE(Rezidente @ 2013 05 07, 21:14)
Sveikos. Miega mano pupa kaip tik po maudynių. Maudom kasdien, kad tai kaip ritualas pries miega butų, bet vanduo tragiškai dziovina pas mus, tai tenka tepti aliejum, galvoju, ką taip pakenkti tik galiu, matyt apiplaudinesiu daziau geriau. Tai va, man toks klausimas kilo, o kaip jus po maudynių rengiat ar viniojat? Gi vonia prikaiyknta, mes su vyru patys isisrenge bet supluke, o vaiką nusausine tutulojam, ir dar skubiai, nes klykia( vandenį tai ok buna). Tai dabar sugalvojau, kad jai tai didelis diskomfortas ne rengimas o kad karšta, baisu persaldyti į kambarį nesantis, bet gaunasi kad suplukusia prirengta atsinesu, o pati su maikute. Kaip jus tai sutavarke?

Kažkaip man atrodydavo, kad šalčiausia būna išsimaudžius tol, kol šlapia odelė. Todėl išimtą iš vandens susukdavau į vystyklą (nes jis sugeria geriau negu rankšluosčiai), apšluostydavau su juo ir tada jau susukdavau į sausą rankšluostį ir palaikydavau ant rankų keletą minučių, rodydavau veidrodį, pasikalbėdavau, pažasidavau, kol odelė išdžiūdavo. Tada jau ir rengti nebebūdavo šalta. Na bet jūsų atveju biškį sudėtingiau, nes leliukas rėkia

iki kokio amžiaus kūdikiams po maudynių dedama kepurėlė? Pamiršau vakar užklausti gydytojos

Mes nusiprausiam du kartus I diena - ryte ir vakare.
Pripratinau, tai jau ryte reikalauja maudyniu, o ir vakatre pries miega.
Traukiu is vandens, tai koncertas, nenori lipti.
Tiesa, mums metukai jau bus.
Pripratinau, tai jau ryte reikalauja maudyniu, o ir vakatre pries miega.
Traukiu is vandens, tai koncertas, nenori lipti.

Tiesa, mums metukai jau bus.