Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-IV tema

O brac.. iškart atsiprašau už eterio teršimą doh.gif
Nuotaukos tikrai gerokai peršviesios blink.gif Nusiimiau apsauginė nuo ekrano, tai net žibina blush2.gif

Pamiršau, kad pas mane viskas tamsiau atrodo doh.gif
Atsakyti
nu ir pavaret, kol as perziurejau snd grobi... blink.gif biggrin.gif

QUOTE(kofmaras.net @ 2008 12 18, 13:21)
Atsiprašau, kad čia taip įsiraunu į forumą,

daugiau tokiu isibroviku biggrin.gif nebijai, kad dabar sunkiai isleisim is cia? biggrin.gif tongue.gif

QUOTE(LoCuRa @ 2008 12 18, 13:30)
Nuotraukos visiškai nefotošopintos 

Tada labai atsiprasau 4u.gif bet per mano pc man jose atrode iskiprtas fonas.... anyway - nieko labai gero del tokio persveitimo... unsure.gif

QUOTE(LoCuRa @ 2008 12 18, 13:52)
Nu nežinau  g.gif  mokausi vis dar, bet man geltonos jos nesižiūri. reikės ieškot kito objekto  doh.gif

jos turi gautis ne geltonos, o baltos - bet ir nepersviestos - va sito mes ir mokomes cia visi 4u.gif

einu seivint kofmaro - reik tokius komentarus bent jau kol kas turet po ranka 4u.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(ediper @ 2008 12 18, 13:20)
dedu dar viena savo sedevra  cool.gif
user posted image

man per tamsu... ax.gif ir dar labai blasko tos nukirstos zvakes (?) unsure.gif

QUOTE(Giedrė @ 2008 12 18, 13:33)
Na siandien jau siek tiek pafotkinau smile.gif

Nuotraukos pakarpytos ir siek tiek pakoreguotos blush2.gif
Ryte pesrskaiciau raiges klausimus,bet atsakyti i juos kazkaip dar sunku,nes tik mazdaug suprantu dar apie diafragma (nors pas mane nesireguliuoja) , iso, islaikyma ir t.t rolleyes.gif

Giedre, nu man jos abi su zalsvu atsplaviu... g.gif ar cia taip turi but? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kofmaras.net @ 2008 12 18, 14:21)
Atsiprašau, kad čia taip įsiraunu į forumą, bet užmačiau, paskaitinėjau ir panorau atvesti kai kurias prielaidas į „doros kelią“ :-)

Ačiū už paaiškinimus ir labai prašom nedingti biggrin.gif

QUOTE(Giedrė @ 2008 12 18, 14:33)
Na siandien jau siek tiek pafotkinau smile.gif
Gal ne tobulai,bet juk mokomes smile.gif

Pirmoji foto, kur žaisliukas ant gėlės ar ko ten labai įdomi, tik fokuso nėr... daugiau padirbėjus manau gautųsi fainas kadras.

QUOTE(LoCuRa @ 2008 12 18, 14:42)
Šiaip mano ten nieko nedaryta beveik. šviesumą padidinau iki +6  blink.gif

O viskas natūralu. Paklodė. balta siena. Išlaikymas 1s. Bilcas. Šviesa ir viskas.

O kam blicas? Blicas dažniausiai yra blogis...reika mokėt su juo dirbt.
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 12 18, 14:41)
O kam blicas? Blicas dažniausiai yra blogis...reika mokėt su juo dirbt.

Tai aš ir mokausi blush2.gif
Bet retai jį įsijungiu
Atsakyti
QUOTE(LoCuRa @ 2008 12 18, 15:47)
Tai aš ir mokausi  blush2.gif
Bet retai jį įsijungiu

Dažniausiai yra sakoma taip: jei gali fotografuoti be blico, fotografuok be :)Tiesioginis blicas dažniausiai nėr geras dalykas, nes jis panaikina visus šešėlius, daikto natūralumą... Mane kažkas kažkada mokė ant blico užsidėt nuo juostų tokį plastmasinį induką, kad taip stipriai neapšviestų ax.gif bet apskritai manau kad pradedantiesiems blico naudot nereikia, ypač fotografuojant kalėdinius atributus.
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 12 18, 14:52)
Dažniausiai yra sakoma taip: jei gali fotografuoti be blico, fotografuok be :)Tiesioginis blicas dažniausiai nėr geras dalykas, nes jis panaikina visus šešėlius,  daikto natūralumą... Mane kažkas kažkada mokė ant blico užsidėt nuo juostų tokį plastmasinį induką, kad taip stipriai neapšviestų  ax.gif  bet apskritai manau kad pradedantiesiems blico naudot nereikia, ypač fotografuojant kalėdinius atributus.

Saules Puga ko gero ax.gif bandziau ir as sita varianta... pasiteisina thumbup.gif , kai jau ner kur detis be blico... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 12 18, 14:52)
Dažniausiai yra sakoma taip: jei gali fotografuoti be blico, fotografuok be :)Tiesioginis blicas dažniausiai nėr geras dalykas, nes jis panaikina visus šešėlius,  daikto natūralumą... Mane kažkas kažkada mokė ant blico užsidėt nuo juostų tokį plastmasinį induką, kad taip stipriai neapšviestų  ax.gif  bet apskritai manau kad pradedantiesiems blico naudot nereikia, ypač fotografuojant kalėdinius atributus.

Ačiū už informaciją bigsmile.gif ir labai vertingą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 18, 14:10)
O čia tai jau mistika... Gal paveiksliukų galima? Brač, koks tikslus mokslas ta fotografija...  Pasijutau kaip visai netikslioji... doh.gif

user posted image
Va ir paveiksliukas. Jame matosi fotoaparato kontūras ir sumažintas bei apverstas medelis. Jis taip ant juostelės arba jutiklio atrodo. „Image distance“ šitame paveikslėlyje atitinka židinio nuotolį. Taigi jei lęšio skersmuo yra tokio paties dydžio, kaip atstumas tarp jo ir atvaizdo, tai diafragma bus 1. Jei lęšis dvigubai mažesnis už atstumą iki atvaizdo, tai diafragma yra 2.

Na, manau aišku, kad kuo lęšis didesnis, tuo daugiau šviesos jis surenka. Todėl su didesne diafragma galima fotografuoti prie mažesnio apšvietimo.

Objektyvuose, aišku, lęšių dydis nesikeičia. Tam yra diafragmos lapeliai, kurie susikleidžia sumažina pro objektyvą praeinantį šviesos srautą.

Tikiuosi, kad truputuką aiškiau :-)
Atsakyti
QUOTE(kofmaras.net @ 2008 12 18, 15:09)
user posted image
Va ir paveiksliukas. Jame matosi fotoaparato kontūras ir sumažintas bei apverstas medelis. Jis taip ant juostelės arba jutiklio atrodo. „Image distance“ šitame paveikslėlyje atitinka židinio nuotolį. Taigi jei lęšio skersmuo yra tokio paties dydžio, kaip atstumas tarp jo ir atvaizdo, tai diafragma bus 1. Jei lęšis dvigubai mažesnis už atstumą iki atvaizdo, tai diafragma yra 2.

Na, manau aišku, kad kuo lęšis didesnis, tuo daugiau šviesos jis surenka. Todėl su didesne diafragma galima fotografuoti prie mažesnio apšvietimo.

Objektyvuose, aišku, lęšių dydis nesikeičia. Tam yra diafragmos lapeliai, kurie susikleidžia sumažina pro objektyvą praeinantį šviesos srautą.

Tikiuosi, kad truputuką aiškiau :-)

Nuva, ir viskas paaiškėjo...Ašiū
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 18, 15:16)
Nuva, ir viskas paaiškėjo...Ašiū

o man ne cool.gif ....

diafragmos ir ISO santykį suprantu. kai pasiimi fotiką į rankas ir kaitalioji, atrodo viskas aišku, bet va kai staigiai puoli ką nufotkint (nu žinot kaip su vaikais būna), tai nesureguliuoju aš ten visko normaliai ir vistiek ššššššš gaunas.
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2008 12 18, 15:17)

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(žmogiukas @ 2008 12 18, 16:13)
o man ne  cool.gif ....

diafragmos ir ISO santykį suprantu. kai pasiimi fotiką į rankas ir kaitalioji, atrodo viskas aišku, bet va kai staigiai puoli ką nufotkint (nu žinot kaip su vaikais būna), tai nesureguliuoju aš ten visko normaliai ir vistiek ššššššš gaunas.

Man tas pats doh.gif

DARIAU BANDYMA KAITALIODAMA VISOKIAIS BUDAIS... bet geriausia nuotrauka gavosi ant auto doh.gif
Atsakyti