Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-IV tema

Nuotraukos visiškai nefotošopintos doh.gif

Tik pačios apkirptos, bet ir tai su paprastu microsoft office picture manager.

Aišku tik viena, nevykęs bandymas. per šviesu unsure.gif

Dedu tamsesnę, kad parodyt, jog nuotraukos originalios doh.gif nes buvau beveik apšaukta apgavike blink.gif

user posted image
Atsakyti
Ediper,mano labai panasi Kaledine puokste dar vis ant spintos guli lotuliukas.gif Itariu,kad toj pacioj parduotuveje pirkom bigsmile.gif
Atsakyti
Na siandien jau siek tiek pafotkinau smile.gif
Gal ne tobulai,bet juk mokomes smile.gif
1. Gaila,kad neisejo sufokusuot tik i centrini burbula,gal butu geriau ax.gif
user posted image
[URL=http://g.imageshack.us/img360/pict0002gr4.jpg/1/][IMG]http://img360.imageshack.us/img360/pict000

2.Bandziau perfotografuoti eglute ax.gif
user posted image
[URL=http://g.imageshack.us/img68/pict0011hg1.jpg/1/][IMG]http://img68.imageshack.us

Nuotraukos pakarpytos ir siek tiek pakoreguotos blush2.gif

Ryte pesrskaiciau raiges klausimus,bet atsakyti i juos kazkaip dar sunku,nes tik mazdaug suprantu dar apie diafragma (nors pas mane nesireguliuoja) , iso, islaikyma ir t.t rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kofmaras.net @ 2008 12 18, 13:21)
Atsiprašau, kad čia taip įsiraunu į forumą, bet užmačiau, paskaitinėjau ir panorau atvesti kai kurias prielaidas į „doros kelią“ :-)

Super paaiskinimas thumbup.gif
siam skyrely mus tokiu kofmaru reik 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LoCuRa @ 2008 12 18, 14:19)
Įdedu savo bandymus  g.gif

user posted image

Man si nuotrauka atrodo labai gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 18, 13:33)
Na siandien jau siek tiek pafotkinau smile.gif
Gal ne tobulai,bet juk mokomes smile.gif
1. Gaila,kad neisejo sufokusuot tik i centrini burbula,gal butu geriau ax.gif
user posted image

Ar nenorėtum pabandyti šitos perfotografuoti. Mane labai kabina spalvos ir tos šakelės ar kas tai bebūtų smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Siaip tie balti fonai LoCuRos man visai nieko atrodo.Juik juos visu pirma sunku padaryt,bent jau as noreciau,o man nesigauna smile.gif

savo perfotografuot nebeturiu galimybes,deja ne namie dariau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedrė: 18 gruodžio 2008 - 13:39
kofmaras.netdekui uz paaiskinima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 18, 13:38)
Siaip tie balti fonai LoCuRos man visai nieko atrodo.Juik juos visu pirma sunku padaryt,bent jau as noreciau,o man nesigauna smile.gif

Šiaip mano ten nieko nedaryta beveik. šviesumą padidinau iki +6 blink.gif

O viskas natūralu. Paklodė. balta siena. Išlaikymas 1s. Bilcas. Šviesa ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(kofmaras.net @ 2008 12 18, 14:21)
Atsiprašau, kad čia taip įsiraunu į forumą, bet užmačiau, paskaitinėjau ir panorau atvesti kai kurias prielaidas į „doros kelią“ :-)

Šiaip esu „techinins forografas“. Žinau daug apie fotoaparatus ir fotografavimą, bet neturiu akies — mano nuotraukos neįdomios ir negražios :-)

Tai va, apie ekspoziciją. EV -2 .. +2 yra ne ekspozicija. Šitas nustatymas vadinamas „ekspozicijos korekcija“. T.y. ekspozicijos pakeitimu per prievartą prieš fotoaparato nuomonę.

Na, o pati ekspozicija tai ūkiškai yra tiesiog juostelės apšvietimas. Beveik teisingai pastebėta apie šviesumą ir tamsumą. Bet va šį dalyką įtakoja kaip minimum trys parametrai: išlaikymas, diafragma ir ISO jautrumas. Va todėl ir sunku paaiškinti, kas tai yra... bet pabandysiu.

Tai va pabandom sufantazuoti tokią situaciją. Diafragma nustatyta pastovi, tarkim f/8.0. Ji mums nerūpi. Išlaikymas 1/100 sek., o ISO jautrumas — 100 abstrakčių vienetų. Šie trys parametrai yra kažkokia tai ekspozicija.
O dabar... jeigu padidinsim ISO jautrumą iki 200 (t.y. dvigubai), bet nieko daugiau nekeisim, tai ekspozicija bus dukart „stipresnė“, nei prieš tai. Nuotrauka bus dvigubai šviesesnė.
O dar... dabar imam ir sutrumpinam išlaikymą iki 1/200 sek. T.y. irgi dvigubai. Ir vėl gausim tokią pačią ekspoziciją, kaip pirmam variante. Nors išlaikymas ir ISO pasikeitė. Bet taip gaunasi, kad jei dvigubai padidinsim ISO ir dvigubai sumažinsim išlaikymą, jie vienas kitą atsvers ir bendra nuotraukos „ekspozicija“ bus tokia pati. T.y. toks pat nuotraukos šviesumas.

Na, tas pats su diafragma. Keičiant jos santykį su išlaikymu atitinkamai keičiasi ekspozicija. ISO kaip pavyzdį paėmiau dėl gražių skaičiukų — 100, 200...

Tai tiek, Lauksiu tolimesnių klausimų, nes spėju, kad bus :-)

uz 4u.gif 4u.gif 4u.gif apsvietima

o jei kuo didesnis islaikymas ir mazesne f,tada irgi expozicija bus didesne ?
Atsakyti
QUOTE(LoCuRa @ 2008 12 18, 13:42)
Šiaip mano ten nieko nedaryta beveik. šviesumą padidinau iki +6  blink.gif

O viskas natūralu. Paklodė. balta siena. Išlaikymas 1s. Bilcas. Šviesa ir viskas.

o kam ta sviesuma tiek didini? g.gif man tai tokios 'isdege' labai fotkes g.gif g.gif ir labai nenaturaliai isrodo -tikrai kaip iskirptos ax.gif -na toki ispudi sudaro g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 18 gruodžio 2008 - 13:46
QUOTE(LoCuRa @ 2008 12 18, 13:42)
Šiaip mano ten nieko nedaryta beveik. šviesumą padidinau iki +6  blink.gif

O jei sviesuma sumazintum?gal ne taip balta per balta butu? g.gif Man ta kur sakiai,kad orginali lotuliukas.gif ,labiausiai patiko.Aisku per sviesi,bet nors tokia tikroviskesne.
Atsakyti