Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-IV tema

QUOTE(Rasytce @ 2008 12 29, 14:13)
taip - pirmoji vyro pasireiskimas  biggrin.gif , ale kad ziuuuuu jo spalvu supratimas ir jo matymas labai jau neitinka siam skyreliui hihihi.gif o siaip jis nelabai patenkinatas ir  fotiku, tai itariu keis wink.gif

Kodėl neįtinka? smile.gif kompozicija tikrai jo geresnė biggrin.gif tik spalvos jau kaip ir skonio reikalas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2008 12 29, 15:20)
as dabar skaitau Rasytces postus ir mastau...  : kazi kaip musu namai atrodytu, jei ir mano vyriskis toks butu  :
aisku biski pavydu is tikro...  blush2.gif  nereikia nors dantim nagais mustis del kazko, jei labai nori... 

ka turejai omeny del namu? bigsmile.gif

ir nieko tu man nepavydek irnesakyk.gif - ne technikoj laime ax.gif

QUOTE(boruzka @ 2008 12 29, 15:38)
Rasytce - man pirmoji eglutes foto grazesne jaukesne kaip merginos sake  wub.gif

mano vyras irgi pamises ant technikos  . is technikos tik fotika turbut patikejo man naudotis, nes zino , kad man geriau sekasi su juo draugauti nei,  jam ... tik i priedu pirkima labai skeptiskai ziuri ... as jam dabar kalbu, kad reik krepsio specialaus, o jis man aiskina gerai bus ir kuprine nuo nesiojamo pc ... kai stova parsinesiau visa vakara nekalbejo , nes sake galejau geriau pinigus isleisti, o va pries objektyvo pirkima nieko pries...zodziu sunku su tais diedais 

as turiu dar viena pasiulyma ... gal pasaliniams plepalams atidarom tema bendraminciuose ?  rolleyes.gif

ax.gif pritariu, kad jaukesne, tik as kazkaip ja kitaip isivaizduoju, bet cia jau reiktu spec apsvietimo kokio unsure.gif

iu, butinai reiktu spec krepsio aparaturai, jei yra bodis, keli objektyvai - labai pravartus dalykas thumbup.gif - butinai ikalbek wink.gif

prasom patikslinti, kas yra pasaliniai plepalai rolleyes.gif ir kokie butum bendraminciai tada, na pavadinimas smile.gif vistik cia susirinke visi prijauciantys fotografijai, ir kad kalba truputuka nukrypsta i viena ar kita tema, ne apie fotografavima, tai nemanau, kad tai jau labai blogai smile.gif gi noredami pasakyt kazka kitko sios temos dalyvei, nebegsiu i kita tema tai issakyt - labai jau nepatogu smile.gif ar gal as ne taip supratau tave? smile.gif

QUOTE(liamuna @ 2008 12 29, 15:43)
Sukuriau nauja tema, tikiuosi nesupyksit  blush2.gif , sudejau nuorodas i ankstesnes temas, ir ... nedejau "studentu saraso"  blush2.gif

shaunuole smile.gif o nuoroda i nauja tema galima? na kad visos cia skaitancios matytu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasytce: 29 gruodžio 2008 - 16:01
blush2.gif pabandyciau idet savo pabandymus lauke su serksnu kiek jau jo ten buvo doh.gif bet mano tokie nevyke darbai kad.... blush2.gif geda net tema gadint blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2008 12 29, 16:00)
ka turejai omeny del namu?  bigsmile.gif

ir nieko tu man nepavydek irnesakyk.gif - ne technikoj laime  ax.gif
ax.gif pritariu, kad jaukesne, tik as kazkaip ja kitaip isivaizduoju, bet cia jau reiktu spec apsvietimo kokio  unsure.gif

iu, butinai reiktu spec krepsio aparaturai, jei yra bodis, keli objektyvai - labai pravartus dalykas  thumbup.gif - butinai ikalbek wink.gif

prasom patikslinti, kas yra pasaliniai plepalai  rolleyes.gif 

apsvietimo is virsaus bigsmile.gif g.gif

del krepsio .. mes prisitaikem kuprine nuo nesiojamo pc .. jos sonai abu pakietinti , paminkstinti ax.gif blush2.gif tik stova nepatogu bus nesiotis ... nors ji perkant buvo toks juodas maisiukas ... as siandien BMS megapolyje maciau spec krepsius ir stovams thumbup.gif kainyte man rodos 99lt netaip jau ir daug patogumo vardan ax.gif
Atsakyti
[quote=boruzka,2008 12 29, 16:38]
lamella - saltos foto .. bigsmile.gif pirma kaip ir nieko butu, bet nepatiko kaireje puseje "tai kas susilieje" ax.gif blush2.gif

Ten kairėje kur išsilieję tai tai kas buvo tolumoj, nes fokusavau į bumbulą... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2008 12 29, 16:00)

shaunuole smile.gif o nuoroda i nauja tema galima? na kad visos cia skaitancios matytu  ax.gif

prasom Nauja tema
Atsakyti
Sveikos, Pleputes, 4u.gif smile.gif
diena prabegomis paskaitau tema, tik prisijungti negaliu, nes darbe nesinori... O isiterpti i pokalbius taip rupetu... ax.gif Taigi, dabar -uz visa diena parsysiu. biggrin.gif

Maciau ir as per ryto Tv Liamunos eglute. smile.gif Net konkorezis ant zaisliuko taip pat guli. biggrin.gif
Beje, kaktusas labai grazus. 4u.gif O pati nuotrauka apkarpyta daug graziau atrodo. drinks_cheers.gif Jei nori parodyti kaktuso ilgi, gal bandyk ji kad ir aukstyn kojom kazkaip deti? Bus idomesne kompozicija ir ilgis matysis. g.gif

Levandos su kabanciu eglutes zaisliuku butu visai nieko kompozicija. Tik dar reiktu padirbeti, nes man norisi, kad zaisliukas ryskesnis butu. Ir vos vos zemiau jis kabetu. g.gif

Ratsytce's virsutine eglute man is pradziu labiau patiko, irgi kaip daugumai-del siltesniu ir grazesniu spalvu. Nors apatineje labiau isryskintos detales.
O Vilniaus egle- thumbup.gif . Tik kiek kitokio kampo ar kampozicijos reikejo. Bet spalvine gama labai labai grazi. smile.gif

Pavydziu Lamellai suspejus nugriebti serksno. Man tai gal antra foto graziausia. Tokia ryskiausia. Ir tos tiesios sakos ar zoles tokios ryskios. Ai, ten ko gero pusies spygliai? bigsmile.gif Visoje sioje nuotrauko spygliu tiesios linijos, o apvalus burbulas tarsi ivairove inesa. thumbup.gif Virsutineje kaireje kazkoks paliejimas yra. Nukirpk. mirksiukas.gif O trecia butu labai labai super, jei isrysketu ta raudona uogyte.

Gamta siandien labai grazi. Smagu, jei turejote galimybe ja pasimegauti. 4u.gif

Stovui krepsio tai ir man reikes. Nes dabar nei siaip nei taip... Juolab, kad i turima lagamina netelpa. doh.gif O juk fotografuosiu ne tik kelionese, tai krepsis kaip ir prasosi buti perkamas...

Temos bendraminciuose nemanau, kad reikia. Nieko cia blogo, jei cia pasnekam ir apie kitus dalykus, susijusius su fotografija. retkarciais reikia sviezio oro. thumbup.gif Nes prasidetu blaskymaisi. Imtumem rodytis nuotraukas ir cia , ir ten.

Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2008 12 29, 16:57)
apsvietimo is virsaus  bigsmile.gif  g.gif

tik stova nepatogu bus nesiotis ... nors ji perkant buvo toks juodas maisiukas ...

tai va, kad yra halogenas ir virsaus, bet per ryskus bus doh.gif , o jis nesireguliuoja, kad pritamsint , nu v.z. smile.gif

reiktu reiktu ir stovui rolleyes.gif

QUOTE(liamuna @ 2008 12 29, 17:32)

aciuks.gif

QUOTE(linole @ 2008 12 29, 18:09)
Ratsytce's virsutine eglute man is pradziu labiau patiko, irgi kaip daugumai-del siltesniu ir grazesniu spalvu. Nors apatineje labiau isryskintos detales.
O Vilniaus egle- thumbup.gif . Tik kiek kitokio kampo ar kampozicijos reikejo. Bet spalvine gama labai labai grazi.  smile.gif

Temos bendraminciuose nemanau, kad reikia. Nieko cia blogo, jei cia pasnekam ir apie kitus dalykus, susijusius su fotografija. retkarciais reikia sviezio oro.  thumbup.gif  Nes prasidetu blaskymaisi. Imtumem rodytis nuotraukas ir cia , ir ten.

agaaa - tikra tiesa smile.gif na nemoku as dar graziai to meno daryt doh.gif ne prie meno esu biggrin.gif man vat duogit texhnika i rankas, automobilio vaira - oooo, cia kitas reikalas ax.gif

sutinku drinks_cheers.gif kad viena kita fotke kitokios tematikos imetam, tai tikrai niekam nepamaisys. gi ir dedam cia, kad fotografes ir pakomentuotu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2008 12 29, 15:33)
bigsmile.gif mes tada beveik ''kaimynes'' as gyvenu sargenuose  ax.gif
g.gif gal galima placiau tada bandysiu atlikt namu darbus  blush2.gif cia ta prasme kad pirmas ar antras arba trecias butu fokuse?zinot kad as cia tika isigyjus nauja dovana net nzn ka su ja daryt  blush2.gif bet mokausi skaitau bandau suvirskinti  blush2.gif kalbant apie objektyvs tai pas mane dovanu buvo obj. 50-150mm bet man jis dar neteikia malonumo dar  blush2.gif nes su 14-42mm bandau draugaut  blush2.gif

na taip - trys daiktai, trys foto - pirmoj fokusas i viena, antroj i antra, o trecioj i trecia daikta wink.gif jei reik pavyzdelio - tai pora yra musu fotki albume mirksiukas.gif

Rasytce - del namu turejau omeniuos, kad tokiu atveju nebutu kur kojos pastatyt biggrin.gif ir reiktu dar ir dar.... blush2.gif dabar vyrs biski "stabdis" biggrin.gif

Manau, kad ner prasmes bendraminciuose tema atidaryt... tada subyresim vieni ten, kti ten.... unsure.gif

einu aplankyt nauja tema... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2008 12 29, 19:22)
na nemoku as dar graziai to meno daryt  doh.gif ne prie meno esu  biggrin.gif man vat duogit texhnika i rankas, automobilio vaira - oooo, cia kitas reikalas  ax.gif

Na, tau vis tiek labiau pasiseke. mirksiukas.gif 4u.gif O as mat nei prie meno, nei prie technikos... angel_sadangel.gif

Mergaites, kurios naujoje temoje suvestines su nuorodomis rengsit - nepamirskit parekomenduoti skaityti pazengusiuju temas nuo pradziu. (Manau, jos nesupiks? ) As paskaitineju laiko turedama. Super!!! Ir naudinga, ir idomu. 4u.gif
Atsakyti
jauciuosi beviltiska doh.gif mokausi kazka daryt su PS . kolkas tik apkirpti pavyko blush2.gif remeliu uzdeti niekaip ... lotuliukas.gif laugh.gif
Atsakyti
remeli uzdet galima dar ir su canvas size, cia gausis tik balta. (atidarai nuotrauka ir Ctrl+J, tada Image->Canvas size, kai atidaro lentele tiesiog pri turimu parametru pridedi po kelis cm ir spaudi ok. Cia toks butu primitivus budas, bet jei nereikia nieko mandraus, tai galima ir taip. 4u.gif

Papildyta:
Tiesa gi vis knieti ismokti pagauti saliutus/fejerverkus ner naujaka. Tai gal kas kokiu patarimu gali brukstelt? Nes man vis s... gaunasi. blush2.gif
Atsakyti