Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-IV tema

dekui mergino suz komentarus. faina girdet, kad jau i normalesne puse linkstu doh.gif reiks gal dar perfotkint kadu rolleyes.gif
o dabar kai maistas garuoja, ir iseit jau reikia, tai ka jau cia... mirksiukas.gif

lamella, labai originali antra foto, tik kazkaip to fokuso mazokai, kaip ir pas mane dazniausiai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 12 24, 14:16)
lamella, labai originali antra foto, tik kazkaip to fokuso mazokai, kaip ir pas mane dazniausiai  doh.gif

Tai va ,kad labai jau sunku gyvūnus fotografuot jie juda ir juda. doh.gif lotuliukas.gif O kai kambaryje mažai šviesos tai nustačiau išlaikymą 1/10 tai tik krust katinas ir neryšku viskas gaunas. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 12 24, 13:11)
dekui visom uz komentarus. tame ir baeris, kad zinau,kad mano foto - neuzkabinancios  doh.gif nu aisku, reikia to siekti , ane?  mirksiukas.gif turiu toki tiksla ateiciai  bigsmile.gif bandau perfotkint:

Oj tas kabinimas sudėtinags reikalas biggrin.gif

Pirmoji daug geriau, nu bet man vistiek norisi ryškumo daugiau...kažkas ni to unsure.gif antroj nematau kur yra fokusas...ir spalvos nelabai man patinka rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 12 24, 09:48)
nu taip blush2.gif  tai turi but visiska tamsa? ax.gif

Ne, nebūtinai visiška. Čia, kaip ir visur, nėra taisyklių. Galima kaip tik specialiai uždegti kokią silpnai šviečiančią naktinę lemputę, kad apšviestų aplinką. O jei greitai paišysi, tai tavęs nuotraukoj vis tiek nesimatys.

Galima daryti taip: nupiešti piešinį per 1/3 viso išlaikymo laiko. Kur bus nupaišyta — fotike išliks, o tamsi aplinka išryškės visą ekspoziciją. Gūglėj galima paieškoti pagal raktažodžius „light painting“.
Atsakyti
Graziu svenciu jums visoms 4u.gif wub.gif

Kiekvienąsyk, kai širdy dega Advento žvakė,
yra Kalėdos.
Kiekvienąsyk, kai žemė nusidažo sidabru,
yra Kalėdos.
Kiekvienąsyk, kai susirinkę prie stalo laužiame kalėdaitį,
yra Kalėdos.
Kiekvienąsyk, kai pamirštame visas nuoskaudas,
yra Kalėdos.
Kiekvienąsyk, kai atleidžiame vienas kitam,
yra Kalėdos.
Kiekvienąsyk, kai šypsomės,
yra Kalėdos.
Kiekvienąsyk, kai ne tik gauname, bet ir dovanojame dovanas,
yra Kalėdos.
Kiekvienąsyk, kai eglutės žaisliukuose slypi svajonės,
yra Kalėdos.
Kiekvienąsyk, kai krintančios snaigės sušoka svaigulingą šokį,
yra Kalėdos.
Kiekvienąsyk, kai Šiaurinė žvaigždė nušviečia mums kelią,
yra Kalėdos.
Kiekvienąsyk, kai skamba ne vien tik džiaugsmo, bet ir atlaidumo varpeliai,
yra Kalėdos.
Tebūna visada Jūsų širdyse Kalėdos
Atsakyti
Na stai pataisiau savo ta FOTOsu photoshopu doh.gif Tai va kokia beda idomia uzturejau ar atradima nezinau... doh.gif

Mano monitorius gi rodo truputi triuksmo, bet kai pamaciau per kita monitoriu ta nuotrauka tai vos priepuolio negavau ir geda pasidare uz publikavima tos nuotraukos blush2.gif
Puoliau ieskoti nustatymu savo laptope ir ka... radau tik sviesuma tamsuma... o kur visa kitai? blink.gif Prasikankinau per visokius nustatymus prilandziojau ir nesuprantu kame reikalas. Gal kas zinote?
Papildyta:
QUOTE(Stikline @ 2008 12 24, 07:50)
Papildyta:
Mmm kaip man patinka tokios foto, vis neprisiruošiu pati pafotografuot  rolleyes.gif  klausimėlis...koks apšvietimas? ar fotkinta visiškoj tamsoj?  g.gif  Apie triukšmus sunku man pasakyt, nes per savo ekraną aš jų nematau  blink.gif

Tikriausiai monitorius kaip pas mane lotuliukas.gif Sakyciau neblogas - nuotraukas pagrazina.. kol kitiem rodyt nereikia verysad.gif

O nuotrauka daryta visiskoje tamsoje (beveik nesimate kur piesti). Paisyta su LED sviesele.
Papildyta:
QUOTE(JulieTa @ 2008 12 24, 10:23)
labas rytas.
siryt, dar nusprendziau kelias foto padaryt, bandau ikelt, itariu, kad vel sakysit, kad prastos, ale bandau  doh.gif
itariu,kad pirma foto reikia sviesint ir siaip patvirkyt, bet su photoshopu dar nedraugauju, tai  doh.gif

As tai kitoki patarima duot noreciau. Neskaiciau kitu komentaru tai atsiprasom jei kartojasi.. skubu truputi Kucios juk jau ant nosies biggrin.gif
Tai va as pasiimciau kokia baltos sviesos lempute ar prozektoriu ir pazaisciau su apsvietimu, kuris isryskintu detales objektu.
Nelabai as daug nusimanau, bet va tikiuosi nenukomentuosiu i pievas 4u.gif

P.S. Su Sventemis forumietes !!!! clap.gif newyear.gif wink_3.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Levanda: 24 gruodžio 2008 - 15:07
Na, Jus ir saunuoles!!! 4u.gif Tiek graziu, idomiu ir smagiu nuotrauku... bigsmile.gif

Julieta, labai grazi eglute. 4u.gif Pataisytas variantas geriau atrodo. smile.gif

Lamellos kaciukas mielas. wub.gif Jo, ryskumo siek tiek daugiau reiketu, bet pati zinau, kaip sudetinga su tais gyvunais. biggrin.gif

Boruzkos mergyte - 4u.gif . Tik kaip ir kalbejo mergaites, duok kontrasto. mirksiukas.gif Ir gali pabandyti nuo veiduko nuimti ta demele, jei ten yra sasiukas ar spuogiukas.

Levanda tai mane pribloske... Super!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Prisipazinsiu, kol neparasei, "nedasilo", kad cia piesta sviesele. Tik speliojau, kaip cia padaryta. biggrin.gif Nebent galvos konturo dar kazkokio truksta. g.gif O taip tai super!!! thumbup.gif

Graziu, linksmu ir laimingu svenciu visiems. smile.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2008 12 24, 15:08)

Boruzkos mergyte -  4u.gif . Tik kaip ir kalbejo mergaites, duok kontrasto.  mirksiukas.gif Ir gali pabandyti nuo veiduko nuimti ta demele, jei ten yra sasiukas ar spuogiukas.

Graziu, linksmu ir laimingu svenciu visiems.  smile.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Kaip gaila, kad nedraugauju su PS unsure.gif
Atsakyti
Aš taip pat linkiu gražiai ir linksmai atšvęsti šventes 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Levanda @ 2008 12 24, 15:05)
O nuotrauka daryta visiskoje tamsoje (beveik nesimate kur piesti). Paisyta su LED sviesele.

čia irgi piešta su šviesele bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif nerealiai wub.gif
antro varianto triukšmų nėra, bet žinok man pirmas palieka didesnį įspūdį. ten kur nekur matosi kontūrai, tai atrodytų kad realiai šviesa atsispindi nuo kokios metalinės moters wub.gif
Atsakyti
[quote=Stikline,2008 12 24, 10:50]

Giedre, peršvietimai/išdegimai. (Peršvietimai/išdegimai - akinančiai balti, be jokios spalvinės informacijos lopai, atsirandantys dėl neteisingo ekspozicijos parinkimo esamoms apšveitimo sąlygoms. Išdegimai ypač krenta į akis portretuose, bei tada, kai jie yra didelio ploto (pvz. dangus). Jau fotografavimo metu reikia stengtis neišdeginti didelių plotų, nes informacija tuose plotuose yra prarandama negrįžtamai.)

Aciu uz paaiskinima mirksiukas.gif .

O pavyzdziui, rankos ar zmogus sujudejes ir issiliejes kaip vadinasi ?Nesufokusuotas g.gif blush2.gif ?

Visus su sventem yahoo.gif newyear.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedrė: 24 gruodžio 2008 - 17:44
Skanių Kalėdų kolegės mirksiukas.gif 4u.gif

user posted image

Vis bandau ką nors įdomesnio išlaužt, kol tuos meduoliukus dėliojau, vos į kuprą nuo vyro negavau doh.gif

"Ne toks kaip kiti"
user posted image

Dėl spalvų - kurioje nuotraukoje tikroviškiau atrodo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sadi: 25 gruodžio 2008 - 01:00