Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-IV tema

Laba ryta 4u.gif snd nelabai turiu kada pakomentuot foto... ax.gif eisim egluten... ax.gif bet gal vakare atrasiu minute... ax.gif ir paskaitysiu dar Raiges uzduota teorija... ax.gif

Aciu uz nauja tema... 4u.gif as su savo kukliu canon 350D nespejau... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2008 12 17, 21:24)

1) Kas yra diafragma? Kuo matuojamas diafragmos dydis? Ką reiškia skaičiukai 1,4, 2, 2,8, 4, 5,6 ir t.t. Ką reiškia užrašas ant objektyvo f/4 -  f/5,6 tarkim?

Gal kas galėtų paaiškint apie užrašą ant objektyvo f/4 - f/5,6 ?

Pagrindiniai objektyvų parametrai – tai židinio nuotolis ir maksimali diafragma. Kintamo židinio nuotolio objektyvams nurodomi kraštiniai židinio nuotolių dydžiai ir diafragmos esant šiems dydžiams. Pvz. 50mm f/1.4 ir 28-105mm f/4-f/5.6. Kuo didesnė diafragma (f/1.4-f/4, didesnė ‚skylė‘), tuo geresnis (universalesnis) objektyvas. Nors didelė diafragma negarantuoja geros objektyvo optinės kokybės.

Tai šie skaičiai f/4 - f/5,6 ant objektyvo reiškia diafragmos reikšmę. Nuo 4 iki 5,6 ? Tai čia, kaip suprantu, "skylė" nėr didelė?

Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 12 18, 11:26)
Gal kas galėtų paaiškint apie užrašą ant objektyvo f/4 -  f/5,6 ?

Pagrindiniai objektyvų parametrai – tai židinio nuotolis ir maksimali diafragma. Kintamo židinio nuotolio objektyvams nurodomi kraštiniai židinio nuotolių dydžiai ir diafragmos esant šiems dydžiams. Pvz. 50mm f/1.4 ir 28-105mm f/4-f/5.6. Kuo didesnė diafragma (f/1.4-f/4, didesnė ‚skylė‘), tuo geresnis (universalesnis) objektyvas. Nors didelė diafragma negarantuoja geros objektyvo optinės kokybės.

Tai šie skaičiai f/4 -  f/5,6 ant objektyvo reiškia  diafragmos reikšmę. Nuo 4 iki 5,6 ? Tai čia, kaip suprantu, "skylė" nėr didelė?

Taip, jie reiskia diafragmos reiksme bet pvz: siam objektyvui 28-105mm f/4-f/5.6 ,prie 28mm zidinio nuotolio maziausias f bus butent 4 o prie 105mm zidinio nuotolio f/5.6.
As taip suprantu. Patikslinkit prasau jei klystu

Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 12 18, 10:26)
Gal kas galėtų paaiškint apie užrašą ant objektyvo f/4 -  f/5,6 ?

Tai šie skaičiai f/4 -  f/5,6 ant objektyvo reiškia  diafragmos reikšmę. Nuo 4 iki 5,6 ? Tai čia, kaip suprantu, "skylė" nėr didelė?

As irgi taip suprantu mastau.gif
As turiu du objektyvus: 50mm f/1.8 ir 28-90mm f/4-5.6. Antrojo dar neisbandziau. Siandien kaip tik galvojau ji uzsideti ir pafotografuoti.

Atsakyti
Ačiū už ats. smile.gif aš kai objektyvų neturiu, tai užtat man taip sudėtingai viskas rodos ax.gif
Atsakyti
Mergaites gal galite man zmoniskai paaiskinti kas yra ekspozicija? blush2.gif
Atsakyti
Įdedu savo bandymus g.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(LoCuRa @ 2008 12 18, 12:19)
Įdedu savo bandymus  g.gif

Idėjos gražios, bet nuotraukos smarkiai peršviestos.
Atsakyti
Locura,labai jau balta ir uz tai vaizdas nekoks smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 18 gruodžio 2008 - 12:24
QUOTE(LoCuRa @ 2008 12 18, 13:19)
Įdedu savo bandymus  g.gif

Žiūrint į foto man toks įdomus klausimas iškilo...o objektai neapkarpyti? g.gif
Papildyta:
QUOTE(inesaS @ 2008 12 18, 13:19)
Mergaites gal galite man zmoniskai paaiskinti kas yra ekspozicija? blush2.gif

Ekspozicija tai - šviesos kiekis, patenkantis ant fotojuostelės arba vaizdo jutiklio paviršiaus, fotografavimo metu. Čia tai, ką aš suradau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 12 18, 12:27)
Žiūrint į foto man toks įdomus klausimas iškilo...o objektai neapkarpyti?  g.gif
Papildyta:
Ekspozicija tai - šviesos kiekis, patenkantis ant fotojuostelės arba vaizdo jutiklio paviršiaus, fotografavimo metu. Čia tai, ką aš suradau smile.gif

Dekui. 4u.gif As daug kartu esu apie tai skaicius,bet man kazkaip nedaeina nors tu ka doh.gif Ir kaip zinoti,kad sviesos truksta,ar jos per daug?Ir taip mane biesina,kad fotoaparatas spalvas iskraipo.Va,prazydo mano orfideja,spalva violicitava,bet kai nufotografuoju gaunasi tokia nuskalbta nublukus,net nervai ima.Kodel taip yra?Kodel aparatas meluoja?
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 12 18, 12:27)
Žiūrint į foto man toks įdomus klausimas iškilo...o objektai neapkarpyti?  g.gif

Man irgi tokia mintis kilo, kad buvo bandymas pasidarbuoti kokiu fotošopu, bet kad nelabai jau vykusiai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuuzia: 18 gruodžio 2008 - 12:36