Giedre, kažkaip nėra ryškumo, pasilieję lyg... Beje kokią diafragmą buvai nustačius kai fotografavai, nes žibintai kai blynai gavos, o jei diafragma būna kokia 8.0 tai gražios žvaigždutės gaunas.
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 23, 19:09)
Truputi pafotkinau.Gavosi tas kas gavosi .Jusu teismui priduodu
na kadangi esu naujoke bet pasakysiu savo nuomone pirma man ne per daug susilieja jei nebutum pasakius apie kojas net nerasciau antra man labiau patinka tik truksta tu zvaigzduciu
QUOTE(Edeva @ 2008 12 24, 00:11)
na kadangi esu naujoke bet pasakysiu savo nuomone pirma man ne per daug susilieja jei nebutum pasakius apie kojas net nerasciau antra man labiau patinka tik truksta tu zvaigzduciu
Pas mane diafragma nesireguliuoja...muiline ,tai ir zvaigzduciu neisspausi
Dabar galvoju ,ar gerai padariau,kad fotkinau dideliu islaikymu,toks koks pas mane gaunasi ? ar judesi reik fotkint trumpai .As su macro funkcija fotkinau,nes tik tada galiu padaryti islaikyma,kitaip is kart nufotkina ir kazkaip man tada negerai gaunasi,atrodo,viska dar daugiau susilieja
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 23, 22:27)
Pas mane diafragma nesireguliuoja...muiline ,tai ir zvaigzduciu neisspausi
Dabar galvoju ,ar gerai padariau,kad fotkinau dideliu islaikymu,toks koks pas mane gaunasi ? ar judesi reik fotkint trumpai .As su macro funkcija fotkinau,nes tik tada galiu padaryti islaikyma,kitaip is kart nufotkina ir kazkaip man tada negerai gaunasi,atrodo,viska dar daugiau susilieja
antra būtų gera, bet fotiką laikei rankose? pagal mašinas man atrodo lyg sudrebėjo? dėl to ir neryškumas gali būt.
mano ežys nesukėlė visai jokių minčių kad nei vieno komentaro - nei taip nei ne čia tai blogiausias variantas
Laba vakara. Vel as su savo sviesa lendu i akis ir dar ne i kaledine tema. Taip jau atsitiko, kad su drauge konkuruosim kuri geresne kaledine foto padarys... tad kazkur iki nauju metu dar negalesiu rodyti savo sedevru
Kolkas stai viena foto jusu vertinimam :
Ir klausymas su pagrindine beda sitoj ir daugumoj mano nuotrauku fotografuojant tamsoje. Kokie nustatymai mazina triuksma ir nesviesina nuotraukos? zinau, kad iso stipriai itakoja triuksma, bet nesusikalbu as su siuo nustatymu
Papildyta:
chi visai faina gavosi. Nuotaika tikrai turi. Ir kaip jausmas pasyti? Man tai keista buvo labai
Cia va man faina eglute su ugnele nupaisyta Tik kaip tycia savo kaime neradau ugnele niekur pirkti
Kolkas stai viena foto jusu vertinimam :
Ir klausymas su pagrindine beda sitoj ir daugumoj mano nuotrauku fotografuojant tamsoje. Kokie nustatymai mazina triuksma ir nesviesina nuotraukos? zinau, kad iso stipriai itakoja triuksma, bet nesusikalbu as su siuo nustatymu
Papildyta:
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 23, 13:04)
chi visai faina gavosi. Nuotaika tikrai turi. Ir kaip jausmas pasyti? Man tai keista buvo labai
Cia va man faina eglute su ugnele nupaisyta Tik kaip tycia savo kaime neradau ugnele niekur pirkti
As tikrai atsiprasau, per si kaledini maratona nespejau pakomentuot... foto tikrai visas maciau, bet tiesiog nebebuvo jegu rasyt...
Sadi Eziukas tavo... man kazkaip pjaunas tos sviesytessu kilimo faktura... ir kazkas su jom paciom... lyg ryskumo truktu... galvoju, gal wb cia kazkiek kisa koja...
Levanda - mintis gera butu grazu, jei ne tas triuksmas... jis tikrai cia viska gadina... bet tamsint daugiau nereik - nes nebesimatys konturu... bandyk didint islaikyma ir mazint iso...
Sadi Eziukas tavo... man kazkaip pjaunas tos sviesytessu kilimo faktura... ir kazkas su jom paciom... lyg ryskumo truktu... galvoju, gal wb cia kazkiek kisa koja...
Levanda - mintis gera butu grazu, jei ne tas triuksmas... jis tikrai cia viska gadina... bet tamsint daugiau nereik - nes nebesimatys konturu... bandyk didint islaikyma ir mazint iso...
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 23, 15:04)
Liuks !!
Papasakok prasau paailiui, kaip kuri tokius sedevrus ! Labai patiko !
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 23, 22:09)
Truputi pafotkinau.Gavosi tas kas gavosi .Jusu teismui priduodu
1. Kojos vaiduokliai
2. Sviesos greiciu
1. Kojos vaiduokliai
2. Sviesos greiciu
Abi foto ne fokuse ilgam išlaikymui mirtinai reikia stovo, be jo ryškios foto nesigaus, nebent kur padėįt, kad labai stabiliai fotikas stovėtų plius užstatyti ant laiko, kad fotikas pats nufotkintų po kelių sekundžių.
Giedre, peršvietimai/išdegimai. (Peršvietimai/išdegimai - akinančiai balti, be jokios spalvinės informacijos lopai, atsirandantys dėl neteisingo ekspozicijos parinkimo esamoms apšveitimo sąlygoms. Išdegimai ypač krenta į akis portretuose, bei tada, kai jie yra didelio ploto (pvz. dangus). Jau fotografavimo metu reikia stengtis neišdeginti didelių plotų, nes informacija tuose plotuose yra prarandama negrįžtamai.)
Papildyta:
QUOTE(Levanda @ 2008 12 24, 00:08)
Laba vakara. Vel as su savo sviesa lendu i akis ir dar ne i kaledine tema. Taip jau atsitiko, kad su drauge konkuruosim kuri geresne kaledine foto padarys... tad kazkur iki nauju metu dar negalesiu rodyti savo sedevru
Mmm kaip man patinka tokios foto, vis neprisiruošiu pati pafotografuot klausimėlis...koks apšvietimas? ar fotkinta visiškoj tamsoj? Apie triukšmus sunku man pasakyt, nes per savo ekraną aš jų nematau
QUOTE(Edeva @ 2008 12 23, 15:44)
tikiuosi su veidrodiniu as geriau sutarsiu o muiline sony dsc w70
jei nenusistatyneja diafragma, tai ant makro rezimo tada galima isgauti kazkiek issiliejusi fona
Kuuzia, man patiko tavo eglute bet as ir nesuprantu, kaip jus ta padarot jei zmogus makaluoja su kokia tai sviesa, tai kaip jis nuotraukose nesimato? zodziu, nesuprantu visai, kaip cia kas daros
ar cia svieti i siena ir ant jos su sviesa paisai?
QUOTE(Sadi @ 2008 12 23, 22:56)
nesukėlė visai jokių minčių kad nei vieno komentaro - nei taip nei ne čia tai blogiausias variantas
ne tavo vienos nekomentuoja visai
QUOTE(bonda @ 2008 12 24, 09:30)
Kuuzia, man patiko tavo eglute bet as ir nesuprantu, kaip jus ta padarot jei zmogus makaluoja su kokia tai sviesa, tai kaip jis nuotraukose nesimato? zodziu, nesuprantu visai, kaip cia kas daros
Na, įsivaizduok, kad tamsiam kambary kas nors šviečia tau lempa į akis. To, kas stovi už lempos, greičiausiai nepamatysi :-) Tai ir čia panašiai. Diodų šviesa paprasčiausiai permuša visa kita, paišytoją irgi. Bet būna nuotraukų, kur paišytojas visgi matosi, bet dažniausiai kaip neaiškus šešėlis.
QUOTE(kofmaras.net @ 2008 12 24, 09:39)
Na, įsivaizduok, kad tamsiam kambary kas nors šviečia tau lempa į akis. To, kas stovi už lempos, greičiausiai nepamatysi :-) Tai ir čia panašiai. Diodų šviesa paprasčiausiai permuša visa kita, paišytoją irgi. Bet būna nuotraukų, kur paišytojas visgi matosi, bet dažniausiai kaip neaiškus šešėlis.
nu taip tai turi but visiska tamsa?
as dar apie trikojus o kokio aukscio rinktis? koki 1,6m ? ir ar su gulsciuku ?