Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-IV tema

Giedre, kažkaip nėra ryškumo, pasilieję lyg... g.gif Beje kokią diafragmą buvai nustačius kai fotografavai, nes žibintai kai blynai gavos, o jei diafragma būna kokia 8.0 tai gražios žvaigždutės gaunas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 23, 19:09)
Truputi pafotkinau.Gavosi tas kas gavosi smile.gif .Jusu teismui priduodu smile.gif

blush2.gif na kadangi esu naujoke bet pasakysiu savo nuomone ax.gif pirma man ne schmoll.gif per daug susilieja jei nebutum pasakius apie kojas net nerasciau blush2.gif antra man labiau patinka bigsmile.gif tik truksta tu zvaigzduciu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2008 12 24, 00:11)
blush2.gif na kadangi esu naujoke bet pasakysiu savo nuomone  ax.gif pirma man ne  schmoll.gif per daug susilieja jei nebutum pasakius apie kojas net nerasciau  blush2.gif antra man labiau patinka  bigsmile.gif tik truksta tu zvaigzduciu  wub.gif

Pas mane diafragma nesireguliuoja...muiline doh.gif ,tai ir zvaigzduciu neisspausi biggrin.gif

Dabar galvoju ,ar gerai padariau,kad fotkinau dideliu islaikymu,toks koks pas mane gaunasi ? g.gif ar judesi reik fotkint trumpai blush2.gif .As su macro funkcija fotkinau,nes tik tada galiu padaryti islaikyma,kitaip is kart nufotkina ir kazkaip man tada negerai gaunasi,atrodo,viska dar daugiau susilieja doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedrė: 23 gruodžio 2008 - 22:28
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 23, 22:27)
Pas mane diafragma nesireguliuoja...muiline doh.gif ,tai ir zvaigzduciu neisspausi  biggrin.gif

Dabar galvoju ,ar gerai padariau,kad fotkinau dideliu islaikymu,toks koks pas mane gaunasi ? g.gif ar judesi reik fotkint trumpai blush2.gif .As su macro funkcija fotkinau,nes tik tada galiu padaryti islaikyma,kitaip is kart nufotkina ir kazkaip man tada negerai gaunasi,atrodo,viska dar daugiau susilieja doh.gif

antra būtų gera, bet fotiką laikei rankose? pagal mašinas man atrodo lyg sudrebėjo? dėl to ir neryškumas gali būt.

mano ežys nesukėlė visai jokių minčių kad nei vieno komentaro - nei taip nei ne doh.gif čia tai blogiausias variantas blush2.gif
Atsakyti
Laba vakara. Vel as su savo sviesa lendu i akis ir dar ne i kaledine tema. Taip jau atsitiko, kad su drauge konkuruosim kuri geresne kaledine foto padarys... tad kazkur iki nauju metu dar negalesiu rodyti savo sedevru lotuliukas.gif

Kolkas stai viena foto jusu vertinimam :
user posted image

Ir klausymas su pagrindine beda sitoj ir daugumoj mano nuotrauku fotografuojant tamsoje. Kokie nustatymai mazina triuksma ir nesviesina nuotraukos? zinau, kad iso stipriai itakoja triuksma, bet nesusikalbu as su siuo nustatymu g.gif
Papildyta:
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 23, 13:04)
Grįžtu su kalėdine nuotrauka smile.gif

user posted image

chi visai faina gavosi. Nuotaika tikrai turi. Ir kaip jausmas pasyti? Man tai keista buvo labai biggrin.gif

Cia va man faina eglute su ugnele nupaisyta thumbup.gif Tik kaip tycia savo kaime neradau ugnele niekur pirkti verysad.gif
Atsakyti
As tikrai atsiprasau, per si kaledini maratona nespejau pakomentuot... unsure.gif foto tikrai visas maciau, bet tiesiog nebebuvo jegu rasyt... unsure.gif

Sadi Eziukas tavo... g.gif man kazkaip pjaunas tos sviesytessu kilimo faktura... g.gif ir kazkas su jom paciom... g.gif lyg ryskumo truktu... galvoju, gal wb cia kazkiek kisa koja... g.gif

Levanda - mintis gera wub.gif butu grazu, jei ne tas triuksmas... g.gif jis tikrai cia viska gadina... bet tamsint daugiau nereik - nes nebesimatys konturu... bandyk didint islaikyma ir mazint iso... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2008 12 23, 15:04)
Buvau truputį prapuolusi.

Grįžtu su kalėdine nuotrauka smile.gif

user posted image

Liuks !!

Papasakok prasau paailiui, kaip kuri tokius sedevrus ! Labai patiko !
Atsakyti
QUOTE(Giedrė @ 2008 12 23, 22:09)
Truputi pafotkinau.Gavosi tas kas gavosi smile.gif .Jusu teismui priduodu smile.gif

1. Kojos vaiduokliai
2. Sviesos greiciu

Abi foto ne fokuse unsure.gif ilgam išlaikymui mirtinai reikia stovo, be jo ryškios foto nesigaus, nebent kur padėįt, kad labai stabiliai fotikas stovėtų plius užstatyti ant laiko, kad fotikas pats nufotkintų po kelių sekundžių.

Giedre, peršvietimai/išdegimai. (Peršvietimai/išdegimai - akinančiai balti, be jokios spalvinės informacijos lopai, atsirandantys dėl neteisingo ekspozicijos parinkimo esamoms apšveitimo sąlygoms. Išdegimai ypač krenta į akis portretuose, bei tada, kai jie yra didelio ploto (pvz. dangus). Jau fotografavimo metu reikia stengtis neišdeginti didelių plotų, nes informacija tuose plotuose yra prarandama negrįžtamai.)

Papildyta:
QUOTE(Levanda @ 2008 12 24, 00:08)
Laba vakara. Vel as su savo sviesa lendu i akis ir dar ne i kaledine tema. Taip jau atsitiko, kad su drauge konkuruosim kuri geresne kaledine foto padarys... tad kazkur iki nauju metu dar negalesiu rodyti savo sedevru  lotuliukas.gif

Mmm kaip man patinka tokios foto, vis neprisiruošiu pati pafotografuot rolleyes.gif klausimėlis...koks apšvietimas? ar fotkinta visiškoj tamsoj? g.gif Apie triukšmus sunku man pasakyt, nes per savo ekraną aš jų nematau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2008 12 23, 15:44)
tikiuosi su veidrodiniu as geriau sutarsiu  blush2.gif  lotuliukas.gif o muiline sony dsc w70  g.gif  blush2.gif

jei nenusistatyneja diafragma, tai ant makro rezimo tada galima isgauti kazkiek issiliejusi fona mirksiukas.gif

Kuuzia, man patiko tavo eglute thumbup.gif bet as ir nesuprantu, kaip jus ta padarot blush2.gif jei zmogus makaluoja su kokia tai sviesa, tai kaip jis nuotraukose nesimato? blush2.gif zodziu, nesuprantu visai, kaip cia kas daros blush2.gif
ar cia svieti i siena ir ant jos su sviesa paisai? g.gif

QUOTE(Sadi @ 2008 12 23, 22:56)
nesukėlė visai jokių minčių kad nei vieno komentaro - nei taip nei ne  doh.gif čia tai blogiausias variantas   blush2.gif

ne tavo vienos nekomentuoja visai biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 24 gruodžio 2008 - 09:31
QUOTE(bonda @ 2008 12 24, 09:30)
Kuuzia, man patiko tavo eglute thumbup.gif  bet as ir nesuprantu, kaip jus ta padarot blush2.gif  jei zmogus makaluoja su kokia tai sviesa, tai kaip jis nuotraukose nesimato?  blush2.gif zodziu, nesuprantu visai, kaip cia kas daros blush2.gif
ar cia svieti i siena ir ant jos su sviesa paisai? g.gif

Na, įsivaizduok, kad tamsiam kambary kas nors šviečia tau lempa į akis. To, kas stovi už lempos, greičiausiai nepamatysi :-) Tai ir čia panašiai. Diodų šviesa paprasčiausiai permuša visa kita, paišytoją irgi. Bet būna nuotraukų, kur paišytojas visgi matosi, bet dažniausiai kaip neaiškus šešėlis.
Atsakyti
QUOTE(kofmaras.net @ 2008 12 24, 09:39)
Na, įsivaizduok, kad tamsiam kambary kas nors šviečia tau lempa į akis. To, kas stovi už lempos, greičiausiai nepamatysi :-) Tai ir čia panašiai. Diodų šviesa paprasčiausiai permuša visa kita, paišytoją irgi. Bet būna nuotraukų, kur paišytojas visgi matosi, bet dažniausiai kaip neaiškus šešėlis.

nu taip blush2.gif tai turi but visiska tamsa? ax.gif
Atsakyti
as dar apie trikojus blush2.gif o kokio aukscio rinktis? koki 1,6m ? ir ar su gulsciuku ?
Atsakyti