Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-IV tema

QUOTE(Peperoni @ 2008 12 22, 11:41)
pamirsau, koks pas tave fotikas...  blush2.gif  siaip visur rekomenduojama tai padaryt rankiniu budu  mirksiukas.gif  tai jei turi ta galimybe - viskas ok smile.gif

pas mane neveidrodis ax.gif sony dsc h50... ir va bandau -i balta balta lapa -nefokusuoja...ar cia taip ir turi but unsure.gif

ai, jau atradau wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 22 gruodžio 2008 - 11:57
QUOTE(kofmaras.net @ 2008 12 22, 11:54)
Man regis, kad paprastai būna kitaip. T.y. pasirenki nustatyti baltą balansą ir tada fotikas parašo kažką tokio „nutaikykite į baltą objektą ir paspauskite OK“. Arba panašiai. Ir nebūtina fotografuoti viso balto lapo, paprastai užtenka, kad jis būtų kadro vidury.

na taip, nereik viso - svarbu, kad kitokios spalvos apart balta nebutu kadre...

o del nustatymu, tai skirias ta procedura siek tiek skirtinguose fotikuose, manau... as darau taip, kaip aprasiau auksciau - nes daznai buna, kad fotkini tarkim 2-juose kambariuose, su skirtingu apsvietimu... tai apeinu juos is anksto, pafotkinu ta balta lapa ir tada belieka tik pakeisti foto nustatymuose... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2008 12 22, 12:03)
na taip, nereik viso - svarbu, kad kitokios spalvos apart balta nebutu kadre... 

o del nustatymu, tai skirias ta procedura siek tiek skirtinguose fotikuose, manau... as darau taip, kaip aprasiau auksciau  - nes daznai buna, kad fotkini tarkim 2-juose kambariuose, su skirtingu apsvietimu... tai apeinu juos is anksto, pafotkinu ta balta lapa ir tada belieka tik pakeisti foto nustatymuose...  ax.gif

Jo, o apskritai geriausiai fotografuoti RAW'ais, ir vieną nuotrauką nekeičiant jokių balansų tiesiog padaryti su įkomponuotu baltu lapu. Paskui pagal jį kokioj programoj nusiimti balansą ir pritaikyti visom kitom tame kambaryje darytom nuotraukom.
Atsakyti
QUOTE(kofmaras.net @ 2008 12 22, 12:10)
Jo, o apskritai geriausiai fotografuoti RAW'ais, ir vieną nuotrauką nekeičiant jokių balansų tiesiog padaryti su įkomponuotu baltu lapu. Paskui pagal jį kokioj programoj nusiimti balansą ir pritaikyti visom kitom tame kambaryje darytom nuotraukom.

joa... biggrin.gif tik kol kas tai aukstasis pilotazas, bent man... blush2.gif biggrin.gif dar kazkaip nedrasu su tais raw'ais prasidet... kazkada bandziau - pasirode tamsus miskas doh.gif - taip ir palikau.. ax.gif reiks kada vel pabandyt... ax.gif
Atsakyti
Dėl WB - ant savo Canon Powershot radau - rankiniam režime galima pasirinkt. yra ir rankinis, užsidega toks kvadračiukas, tada reikia jį užvest ant baltos spalvos ir nuspaust nustatymo knopkę. thumbup.gif pažaidžiau, tai pakeitė net tiek kad paskui fotografuojant žalią knygutę, ji buvo geltona blink.gif

o tas RAW kaip suprantu būna tik veidrodiniuose? ir ten jau nufotografavus galima daugiau kažką keist ir redaguot nei kad jpeg?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sadi: 22 gruodžio 2008 - 12:38
QUOTE(Sadi @ 2008 12 22, 12:37)
Dėl WB - ant savo Canon Powershot radau - rankiniam režime galima pasirinkt. yra ir rankinis, užsidega toks kvadračiukas, tada reikia jį užvest ant baltos spalvos ir nuspaust nustatymo knopkę.  thumbup.gif pažaidžiau, tai pakeitė net tiek kad paskui fotografuojant žalią knygutę, ji buvo geltona  blink.gif

o tas RAW kaip suprantu būna tik veidrodiniuose? ir ten jau nufotografavus galima daugiau kažką keist ir redaguot nei kad jpeg?

http://www.efoto.lt/...del_naudoti_raw va sitas straipsnis man patiko apie RAW... o ar tik veidrodiniuose, tai negaliu pasakyt....
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2008 12 22, 13:37)

RAW būna ne tik veidrodiniuose. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2008 12 22, 14:42)
RAW būna ne tik veidrodiniuose. mirksiukas.gif

Pas mane irgi ne veidrodinis, o RAW yra. Karta fotografavau pabandymui, bet PS neatidare failo. Aciu, Peperoni, uz nuoroda. 4u.gif Bandysiu prie Ps papildymus raw'ams susiinstaliuoti, gal pavyks atidaryti?
Nors apie RAW nieko nenutuokiu, bet gal po truputi kaip nors... bigsmile.gif
Siaip ir dydis failo su Raw virs 13 mb nuotraukos, tai nebent tik ka menisko fotografuojant pasinaudociau jais. g.gif

Ko entuziasmas fotografuojanciu isbleso? mirksiukas.gif

Nusipirkau siandien stova - sau kaledine dovana pasidariau. smile.gif assa.gif

Atsakyti
QUOTE(linole @ 2008 12 22, 17:47)
Nusipirkau siandien stova - sau kaledine dovana pasidariau.  smile.gif  assa.gif

koki bigsmile.gif
Atsakyti

Nusipirkau siandien stova - sau kaledine dovana pasidariau.  smile.gif  assa.gif

Stovas tai geris thumbup.gif as paskreginau ir nusipirkau toki paprastuti.Dabar gailiuosi,nes galvos nera ir jeigu nori vertikalia foto datyti,tai ir negali. verysad.gif Reiketu pasidometi kiek tos galvos kainuoja ir ant mano stovo ar is vis galima uzdeti unsure.gif Bet siaip tai tikrai,geras dalykas. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 12 22, 19:21)
koki  bigsmile.gif

Vanguard MK-4

Siek tiek sunkokas ir didokas, nes kriterijus buvo, kad butu patogus veziotis i keliones. Bet tie maziukai, kuriuos rode, per daug zemi arba plonos kojytes, gali buti per menkos mano sunkiasvoriui. g.gif Kelis simtus ar net tukstancius moketi-kol kas nera tokio poreikio. O ar nenupirkau slamsto: pagyvensiu-pamatysiu. Lyg ir nekleba i salis pastacius... biggrin.gif

Kaip supratau, galva pas mane yra. Sukiojasi ir vertikaliai, ir i sonus. Einu isbandyti. smile.gif Nes prekybos vietoje neturejau laiko per daug tyrineti... blush2.gif

Ups, i lagamina netelpa... Gausiu dar ir nauja lagamina pirkti... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 22 gruodžio 2008 - 18:59
*Ko entuziasmas fotografuojanciu isbleso?    mirksiukas.gif

**Nusipirkau siandien stova - sau kaledine dovana pasidariau.  smile.gif  assa.gif

**nu kaip sveikinu 4u.gif paskui butinai pasidalink patirtim... bigsmile.gif ar pasiteisino bigsmile.gif

*neisbleso... blush2.gif biski per daug jo paskutinem dienom... blush2.gif ir dar nervina photobucketas - kazko pradejo kokybe nuo foto pjaut... unsure.gif

dedu cia per kazkoki kita uploada... g.gif cia nekonkursines, bet vis vien kaledines smile.gif
laukiu kritikos... ax.gif ZverieKLP - vaikai mano, bet uz kritika nepyksiu smile.gif mirksiukas.gif

Sita man patinka, nes matau naturalia, nepozuota emocija... gaila, kad nukarpiau alkunes... unsure.gif

user posted image

Sitoj kazkas negerai, bet nzn kas.... g.gif is tikro labai sunku "matyt" savo vaikus - todel laukiu jusu pastabu... ax.gif
user posted image

dabar jau ko gero per mazos... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 22 gruodžio 2008 - 19:45