Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-IV tema

QUOTE(lamella @ 2008 12 21, 20:06)
Labai gražiai žvakės šviesa krenta ant sienos ir tas atspindys liuks  thumbup.gif O to žaisliuko mano nuomuone išvis nereiktų...gal kaip nors vertikaliai tą žvakią nufotografuot su atspindžiu tik... g.gif

4u.gif merginos.
Gal ir nereikia to zaisliuko, nes gaunasi tarsi du objektai, ar ne? Tai gal tada ir gerai, kad tas ziasliukas-tamsus. bigsmile.gif
Aisku, bandysiu perfotografuoti. drinks_cheers.gif Vakarai ilgi ir tamsus-laiko per akis.
Su sia zvake ir atspindziais: jei nieks kojos nepakis, jau ryt tikrai tikrai pirksiu stova. Tai gal su juo ir vertikaliai galesiu fotografuoti? g.gif Nes dabar pasitatau ant mazycio kreivo trikojo, nusistatau, uzmaunu varpeli ant zvakutes ir fotkinu. O jei islaikymas -ilgesnis, mezginio siulai ziurek jau ima degti... doh.gif Na, neturesiu kuo mezginiu forume pasigirti, nebeturesiu... biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 12 20, 23:46)
Levanda ar iskaitei, kad su tais ziedais tau viskas veiks tik rankiniais nustatymais?  Ne per sudetinga pradziai? Nors su panasiais ziedais teko fotografuoti su juostiniu fotiku besimokant aukstojoj, tada viskas atrode baisiai ir nesuprantamai iki asaru, bet isryskinus juostele pasirode, kad viskas puikiai gavosi  biggrin.gif

Iskaiciau, del to truputi pradzioje abejojau. bet dabar manau, kad bus proga daugiau suprasti ir ismokti. Zmones su juostiniais fotoaparatais isgaudavo grazias foto, o cia skaitmeninis juk.. Kolkas ziurim optimistiskai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2008 12 21, 01:32)
Man irgi gal spalvota...  g.gif

Idedu ir as savo naktine. Kauke butu graziau, kad i kita puse ziuretu, ar ne? Fotografavauir i kita puse ziurincia, bet ta sujudejo ir teko ismesti...
user posted image

Man tai i akis krenta veidrodzio atspindi fotoaparato objektyvas ax.gif
Gal uztektu tik sampano tauriu ir kaukes kompozicijos 4u.gif
Atsakyti
sveikos,
nu kiek gražiu foto idejote thumbup.gif lb lb faios 4u.gif
Mergaitės aš nerandu savo fotike WB.Yra tik AWB/ar čia tas pats?/
WB kaip suprantu turi but prie apšvietimo nustatymu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Levanda @ 2008 12 20, 01:47)
O va cia jum siaip idetu siandienini eksperimenta. Pati foto nieko verta, bet ideja noriu pakisti  ax.gif

su piešimu spalva ir aš kažkada bandžiau smile.gif tik pas mane atvirksčias variantas - stovinti žvakė, vėdžiojau fotiką, todėl biški drebantis vaizdas smile.gif
user posted image

QUOTE(linole @ 2008 12 20, 23:32)
Idedu ir as savo naktine. Kauke butu graziau, kad i kita puse ziuretu, ar ne? Fotografavauir i kita puse ziurincia, bet ta sujudejo ir teko ismesti...

čia perdaug visko. Neaišku ką norėjai parodyt.

QUOTE(inesaS @ 2008 12 21, 01:03)
Noriu ideti ne kokybiskas nuotraukas,bet Kalediskas.Jos darytos prie svetimu namu,taip,kad prieiti arciau nelabai isdrysau verysad.gif

ale kaip pauošti namai, elektros kiek sunaudota ax.gif bet labai būtų fainos nuotraukos su atskirom detalėm. eglės tos spiralinės gerai atrodo, arba tos raudonos snaigės ant baltos sienos bigsmile.gif

lamella ir Stikline bumbulai tikrai atvirukiniai thumbup.gif tokie švarūs ir spalvos ryškios thumbup.gif

QUOTE(Linutas @ 2008 12 21, 18:41)
o as daryciau retro spalvos thumbup.gif
Tikrai tokia liudnoka, bet miiaaniska nuotrauka.

QUOTE(Sidabrinė @ 2008 12 21, 22:00)
sveikos,
nu kiek gražiu foto idejote  thumbup.gif  lb lb faios  4u.gif
Mergaitės aš nerandu savo fotike WB.Yra tik AWB/ar čia tas pats?/
WB kaip suprantu turi but prie apšvietimo nustatymu blush2.gif

pas mane tik ant rankiniu rezimu duoda wb reguliot, bet ir tai pasirinkt is esamu..
Atsakyti
pašnekėjau čia su savim smile.gif dar vienas bandymas

"ežiai irgi švenčia smile.gif"
user posted image
Atsakyti
Fainu nuotrauku pridejot mergaites.Saunuoles 4u.gif Idesiu savo viena.Gal kiek tamsoka,bet labiausiai vykusi is visu daug,daug darytu...
user posted image

Atsakyti
pas mane WB yra ir kaip rnakiniu nustatyt -na bent is cia ar kazkur matyto zenkliuko suprantu blush2.gif ale nesuprantu, kaip ten ka daryt doh.gif blush2.gif doh.gif su tuo baltu lapu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 12 22, 11:27)
pas mane WB yra ir kaip rnakiniu nustatyt -na bent is cia ar kazkur matyto zenkliuko suprantu blush2.gif ale nesuprantu, kaip ten ka daryt doh.gif  blush2.gif  doh.gif su tuo baltu lapu doh.gif

toj aplinkoj, kur tu nori fotkint, pasiimi balta lapa/servetele ar kazka pan., sufokusuoji i ji, nufotkini... tada eini i nustatymus, susirandi kur rankinis wb (custom wb) ir ten turi kazkokiu budu leist pasirinkt, kuria foto imi uz pagrinda... pasirenki ta nufotkinta balta lapa, patvirtini, ir tada jau fotkini tai, ka tau reik 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 22 gruodžio 2008 - 11:33
QUOTE(Peperoni @ 2008 12 22, 11:32)
toj aplinkoj, kur tu nori fotkint, pasiimi balta lapa/servetele ar kazka pan., sufokusuoji i ji, nufotkini... tada eini i nustatymus, susirandi kur rankinis wb (custom wb) ir ten turi kazkokiu budu leist pasirinkt, kuria foto imi uz pagrinda... pasirenki ta nufotkinta balta lapa, patvirtini, ir tada jau fotkini tai, ka tau reik  4u.gif

reiks mabdyt...bet man i balta lapa be jokiu liniju nefokusuoja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 12 22, 11:39)
reiks mabdyt...bet man i balta lapa be jokiu liniju nefokusuoja unsure.gif

pamirsau, koks pas tave fotikas... blush2.gif siaip visur rekomenduojama tai padaryt rankiniu budu mirksiukas.gif tai jei turi ta galimybe - viskas ok smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2008 12 22, 11:32)
toj aplinkoj, kur tu nori fotkint, pasiimi balta lapa/servetele ar kazka pan., sufokusuoji i ji, nufotkini... tada eini i nustatymus, susirandi kur rankinis wb (custom wb) ir ten turi kazkokiu budu leist pasirinkt, kuria foto imi uz pagrinda... pasirenki ta nufotkinta balta lapa, patvirtini, ir tada jau fotkini tai, ka tau reik  4u.gif

Man regis, kad paprastai būna kitaip. T.y. pasirenki nustatyti baltą balansą ir tada fotikas parašo kažką tokio „nutaikykite į baltą objektą ir paspauskite OK“. Arba panašiai. Ir nebūtina fotografuoti viso balto lapo, paprastai užtenka, kad jis būtų kadro vidury.
Atsakyti