Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis-IV tema

mano pazystama toki nusipirko fotika tai patenkinta juo 4u.gif
beje Sadi faina foto bigsmile.gif
Atsakyti
Sadi, man atrodo, kad viskas rysku. mirksiukas.gif

QUOTE(wite @ 2008 12 20, 21:47)
Linole, man nuotrauka irgi nelabai.. Idėja jėgiška, bet įgyvendinimas kitoks galėtų būt  4u.gif

Aciu, mergaites. 4u.gif
Pati nuotrauka man irgi nelabai. verysad.gif
Ideja kilo nufotografuoti kaktusa su uzdetu zaisliuku. Bet is 30 foto visiskas slamstas gavosi. irnesakyk.gif Tuomet sugalvojau priverti karoliuku. Tie perliukai visai idmomiai ziurejosi. Rytoj bandysiu i balkona eiti, vis daugiau sviesos. Gal sukursiu ka nors geresnio. g.gif

Nezinau, kodel su maniskiu fotiku tokios tamsios nuotraukos gaunasi. Pirkau gi specialiai su didesne matrica. Jei idealus apsvietimas-tada viskas ok. O kitu atveju-slamstas. fitness4.gif

Patamsyje bandziau-irgi tamsi.

Prisiskaiciau apie Jusu bandymus fotografuoti lasus - gal bandom kazka bendrai po Kaledu?

Kaip tik skaitau pazengusiu tema nuo 6 (nes iki tiek sugebedavau perskaityti, o daugiau-taip ir likdavo...), kaip tik tada mergaites fotografavo kavos puodelius, vandeni. thumbup.gif Tik gaila, dauguma ju foto nebelike.

Atsakyti
QUOTE(linole @ 2008 12 20, 21:50)
Kaip tik skaitau pazengusiu tema nuo 6 (nes iki tiek sugebedavau perskaityti, o daugiau-taip ir likdavo...), kaip tik tada mergaites fotografavo kavos puodelius, vandeni.  thumbup.gif  Tik gaila, dauguma ju foto nebelike.

aš tik antrą jų temą skaitau thumbup.gif daug įdomaus sukaupę bigsmile.gif

o kaži kaip juodai balta eglutė? g.gif gal biški susilieja su siena? g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sadi: 20 gruodžio 2008 - 22:03
QUOTE(Sadi @ 2008 12 20, 23:01)
o kaži kaip juodai balta eglutė?  g.gif gal biški susilieja su siena? g.gif

Man spalvota geriau rolleyes.gif
Atsakyti
Sadi man spalvota grazesne
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 12 20, 21:58)
o man vakarasi visai nesiseka fotografuoti.Nustatymus sutvarkau,bet tas tamsumas ir geltonumas lieka  doh.gif
user posted image

Aisq koją kiša WB. Kaip čia reiktų paaiškint kaip jį nusistatyt su tuo lapu g.gif Iš tikrųjų tai labai paprasta, kai moki užima max 30-40 sek. O efektas thumbup.gif ... Reik daryt susitikimą ir parodys kas moka smile.gif
Tuoj parodysiu kaip skiriasi foto daryta visiškai tais pačiais nustatymais, tik pareguliavus WB į baltą lapą smile.gif MINUTĖLĘ......

Štai:
user posted image

user posted image

MIAANO tik čia neieškokit blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 20 gruodžio 2008 - 22:46
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 12 20, 22:29)
Aisq koją kiša WB. Kaip čia reiktų paaiškint kaip jį nusistatyt su tuo lapu g.gif  Iš tikrųjų tai labai paprasta, kai moki užima max 30-40 sek. O efektas  thumbup.gif ... Reik daryt susitikimą ir parodys kas moka  smile.gif

super sitas daiktas yr thumbup.gif isbandyta n kartu thumbup.gif Aciu pazengusiems ir ju blog'ui uz info apie tai 4u.gif koki milijona kartu aciu is tikro 4u.gif

Nepykit mergaites (ir berniukai bigsmile.gif ) nepakomentuosiu snd nieko - nes jau nebematau normaliai... unsure.gif blush2.gif ryt gal geriau su akim bus - tai parasysiu ka nors... ir jei leisit, ka nors parodysiu nekonkursinio ir ne visai teminio... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 20 gruodžio 2008 - 22:39
QUOTE(Sadi @ 2008 12 20, 22:15)

Mačiau reklamą, ryt topocentre veidrodinis Canon 1000EOS tik 999lt bigsmile.gif gal susigundyt  rolleyes.gif turit kas tokį?

Zinoma gundykis, kaina super thumbup.gif o ir tokiems kaip mums pradinokams fotoaparatas geras mirksiukas.gif
Atsakyti
Dar fotografuoti nemoku normaliai, bet jau dabar zinau, kad einu is proto del makro ir tele fotografijos...
Va siandien uztikau viena puslapiuka tai isvis akytes tik ziba wub.gif

Labai noriu makro objektyvo, bet kiek domejausi tai dabar visokiais klaustukais apsidejau ir bijau pirkti biggrin.gif

Sakau gal atsiras ka nors zinanciu. Pas mane yra olympus 420 aparatas, turiu du objektyvus standartinius 14-42 ir 40-150 ar panasiai. Pagal duomenis tai makro fotografijai visiskai niekam tike. Ir realiai tuo isitikinau. Senesni olympusa turejau su nekeiciamais objektyvais tai geriau makro padarydavo.

Bet prie esmes. Nauja technologija 4/3 objektyvai arba jiem reikia ten spec. daikta pirkti kuris kitus pritaikytu, bet tada skaiciukai tiesos gali neatitikti ir autofokusas gali neveikti. Bent jau taip radau paaiskinta kazkur.

Tai va taip narsiau ieskojau olympusui savo makro objektyvo ir radau didziausia magnification (isdidinimas lietuviskai berods... g.gif ) tai 1:2. O noriu daugiau. Pradejau dar labiau dometis... radau extension tube ex-25, kuris ten dar truputi prideda. Bet vistiek ir kaina ir viska...
Kai netiketai radau internete (gaila nuoroda pameciau) padarytas nerealiais makro nuotraukas su maniskiu fotoaparatu+makro+extension ir dar kas keisciausia man + teleconverter.
Parasiau olympusui ar galima teleconverteri derinti su extension. Atejo solidus atsakymas, kad nerekomenduojama. Bet nieko nepasake kodel kas ir kaip. Tai sakau gal atsiras koks gudrus zmogus ir paaiskins man apie tuos priedus visus. beje dar domina irgi nezinau kaip vadinasi lietuviskai... blush2.gif close-up lens. ka apie tai zinot?
Atsakyti
Levanda, o apie Zuiko 35 mm. negalvojai, gana nebrangus makro objektyvas (perteikia 1:1 natūralaus dydžio vaizdą, 50 mm tik puses dydzio), ir dar pinigu grazinimo akcijoje dalyvauja:
http://www.olympus.l...r/208_20069.htm

Neblogas kainas olympusams siulo sita parduotuve. Nuo psl. nurodytu kainu tikrai dar padaro ir nebloga nuolaida.
http://www.fotoapara...5mm_1:3.5_Macro

Makro su olympusais (rasi ir objektyvu su kuriais fotografuota aprasymus), gal tai pades apsispresti:
http://olympus.ourli...es.php?cat_id=6
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 20 gruodžio 2008 - 23:41
QUOTE(Sadi @ 2008 12 20, 23:01)
o kaži kaip juodai balta eglutė?  g.gif gal biški susilieja su siena? g.gif

Man irgi gal spalvota... g.gif

Idedu ir as savo naktine. Kauke butu graziau, kad i kita puse ziuretu, ar ne? Fotografavauir i kita puse ziurincia, bet ta sujudejo ir teko ismesti...
user posted image
Fuji 6500
Exposure program:manual
F=2.8
S=4 s
ISO=200

Zverie, aciu. smile.gif Renkuosi kitus wb nustatymus, pvz., kokias lempas, tai akivaizdus skirtumas. Bet custom niekaip nesiseka nustatyti, kad fonas butu idealiai baltas. O is kokio atstumo jus balta popieriaus lapa laikote? Gal as per daug priglaudziu prie objektyvo??? g.gif

Atsakyti
QUOTE(linole @ 2008 12 21, 00:32)
Zverie, aciu.  smile.gif  Renkuosi kitus wb nustatymus, pvz., kokias lempas, tai akivaizdus skirtumas. Bet custom niekaip nesiseka nustatyti, kad fonas butu idealiai baltas. O is kokio atstumo jus balta popieriaus lapa laikote? Gal as per daug priglaudziu prie objektyvo???  g.gif

O pas tave yra WB nustatymuose toks PRE? Ar jis mirksi kai fotografuoji baltą lapą? O laikyti reikia ant tiek arti, kad žiūrint per fotoaparatą pilnai uždengtų visą kadrą . Ir aišq ant jo turi kristi šviesa patalpos, nes jei labai priglausi nieko nesigaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 20 gruodžio 2008 - 23:41